واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: حمايت تهران از دمشق در بازپسگيري منطقه جولان
سرويس سياسي - اجتماعي: وزير امور خارجه تاكيد كرد كه رژيم صهيونيستي در شرايطي نيست كه براي عقبنشيني از مناطق اشغالي از جمله جولان، شرط تعيين كند.
منوچهر متكي ديروز در نشست مطبوعاتي مشترك با خالد مشعل رئيس دفتر سياسي حماس در محل وزارتخارجه تصريح كرد: جولان متعلق به سوريه است و بايد به اين كشور بازگردد.
به گزارش ايرنا، متكي كه به سوالي در خصوص مذاكرات سوريه و رژيم صهيونيستي در خصوص جولان سخن ميگفت، خاطرنشان كرد: تهران از دمشق در بازپسگيري جولان حمايت ميكند.
وزير امورخارجه افزود: ما حاميان رژيم صهيونيستي به ويژه دولت آمريكا را شريك جنايات اين رژيم در فلسطين ميدانيم. وي تصريح كرد: جمهوري اسلامي ايران از مقاومت فلسطين و از حقوق حقه اين ملت حمايت كرده و اين حمايت را لازمه ثبات و آرامش پايدار در منطقه تلقي ميكند. وزير امورخارجه در ادامه به مذاكرات خود با خالد مشعل اشاره كرد و گفت كه در اين مذاكرات ضمن محكوم كردن جنايات رژيم صهيونيستي، بر ضرورت رفع محاصره از غزه تاكيد كرديم.
رئيس دفتر سياسي حماس نيز گفت: ما طرفدار بازگشت جولان و ديگر سرزمينهاي اشغالي به صاحبان اصلي آن هستيم و اطمينان داريم رهبريت سوريه تلاش ميكند سرزمين خود را بازپس گيرد و هيچ افراط و تفريطي در قبال ملت فلسطين نخواهد داشت. مشعل با بيان اينكه به اسرائيل نبايد اطمينان كرد، افزود كه سوريها پايبند به حقوق حقه فلسطينيان و عربها خواهند بود.
نحوه برخورد ايران با بسته پيشنهادي اروپا
خبر ديگر اين كه وزير امور خارجه ديروز در جمع دانشجويان دانشگاه شهيد بهشتي با اشاره به مساله هستهاي ايران تصريح كرد كه گروه 1+5 هرگونه تعامل و برخوردي با بسته پيشنهادي ايران داشته باشد، تهران نيز همانگونه با بسته پيشنهادي آنها برخورد و تعامل ميكند. متكي، تاكيد كرد: برخورد تهران با بسته پيشنهادي گروه 1+5 تابعي از نحوه برخورد آنها با بسته پيشنهادي ايران خواهد بود.
به گزارش ايرنا، رئيس دستگاه ديپلماسي ايران با بيان اينكه غربيها اعلام كردهاند كه بسته پيشنهادي ايران را با دقت بررسي ميكنند، تصريح كرد: بنابر اين زماني كه بسته پيشنهادي گروه 1+5 به دست ايران برسد، آن را بررسي ميكنيم.
متكي با تاكيد بر اين نكته كه اكنون نميتواند در خصوص پاسخ تهران به بسته پيشنهادي گروه 1+5 اظهار نظر كند، گفت: ممكن است در دو بسته، مرزها و زمينههاي مشترك باشد.
زمان گفتگوي دو جانبه با آمريكا
وزير امور خارجه در پاسخ به سوالي درباره مذاكره ايران و آمريكا تصريح كرد: هنوز زمان گفتگوي دو جانبه ايران با آمريكا فرا نرسيده است.
متكي با بيان اينكه ممكن است يك روزي زمان اين گفتگوها فرا برسد، تاكيد كرد: فعلا گفتگوي دوجانبه با آمريكا در دستور كار نيست.
رئيس دستگاه ديپلماسي ايران با اشاره به رهنمودهاي رهبر معظم انقلاب در اين زمينه مبني بر اينكه نگاهمان اين نيست كه تا ابد با آمريكا رابطه نداشته باشيم ولي در حال حاضر زمان آن فرا نرسيده است، تاكيد كرد: شرايط زماني و رويكردهاي امريكا نشان ميدهد كه اين شرايط، واجد تصميمسازي براي مذاكره با آمريكا نيست.
وي ثبات عراق را براي ايران مهم دانست و يادآور شد: ثبات و امنيت در عراق بر ثبات و امنيت ايران تاثير ميگذارد.
متكي در پاسخ به پرسشي در مورد امكان مذاكره ايران با رژيم صهيونيستي براي كمك به ملت فلسطين گفت: ما براي رژيم صهيونيستي مشروعيت قائل نيستيم و هر سال نيز در سازمان ملل در خصوص اعتبارنامه اين رژيم اعلام تحفظ ميكنيم.
ديليتلگراف: بسته پيشنهادي ايران راه خروج از بنبست هستهاي است
يك روزنامه انگليسي در گزارشي با اشاره به انتشار بسته پيشنهادي جمهوري اسلامي ايران مبنيبر تشكيل كنسرسيوم بينالمللي غنيسازي اورانيوم در داخل كشورمان، آن را راهي براي خارج شدن تهران از بنبست هستهاي دانست.
به گزارش فارس، روزنامه ديليتلگراف نوشت: ايران پيشنهاد تشكيل كنسرسيوم بينالمللي غنيسازي اورانيوم در داخل مرزهاي خود را به عنوان راهي براي شكستن بنبست ايجاد شده با قدرتهاي غربي در باره برنامه هستهاي، ارائه داده است.
اين روزنامه انگليسي در ادامه بااشاره به سخنان محمود احمدينژاد رئيس جمهوري ايران مبنيبر ادامه غنيسازي اورانيوم و انتشار بسته پيشنهادي ايران، نوشت: خاوير سولانا مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا قرار است به زودي به همراه مقامات بلندپايهاي از انگليس، فرانسه و آلمان به منظور گفتگو با مقامات ايران به تهران سفر كند.
مسأله ايران و مصر
وزير امور خارجه در ادامه سخنان خود در پاسخ به پرسشي درخصوص روابط ايران و مصر تصريح كرد: مسأله ايران و مصر يك خيابان نيست.
منوچهر متكي با يادآوري اينكه موضوع خيابان پيش از اين مطرح و تمام شده است، گفت: مصر كشور مهمي است و باتوجه به اينكه مردم اين كشور خواستار روابط با ايران بودهاند، رئيسجمهوري در سفر به ابوظبي آمادگي ايران را براي برقراري روابط با مصر اعلام كرد و اكنون اين مصريها هستند كه بايد در اين زمينه اقدام كنند.
شكست هيمنه آمريكا
متكي در ادامه سخنان خود با اشاره به بياثر بودن تحريمها عليه ايران تأكيد كرد: معادلات بادكنكي مبتني بر حركت ناوهاي آمريكا، در هم شكسته است.
او يادآور شد: درگذشته وقتي ناوهاي آمريكا در مديترانه جابجا ميشدند، چند حكومت هم در مسير اين حركت تغيير ميكردند.
وي گفت: اكنون هيمنه آمريكا در هم شكسته است و امروز 150 هزار نيروي آمريكايي در عراق حتي نميتوانند امنيت خود را تأمين كنند، چه رسد به اينكه امنيت مردم عراق را تأمين كنند.
متكي با اشاره به اينكه فاكتورهاي جديدي وارد معادلات منطقه شده است گفت: لبنان يكي از ميدانهايي است كه در اين معادلات جديد، شكوفا شده است.
دانشجويي نظر متكي را درخصوص شايعه بركنارياش توسط رئيسجمهوري پرسيد كه وي در پاسخ گفت: من چنين شايعهاي را نشنيدهام.
متكي با بيان اينكه سياست خارجي حاصل جمع تصميمسازي نظام است تأكيد كرد:
مواضع منطقي و قاطع دولت نهم در عرصه بينالمللي، مخاطبين و مدافعين ايران را در دنيا بيشتر كرده است.
وزير خارجه خاطرنشان كرد: سياستها، هوشمندانه و با تدبير اتخاذ ميشود و بر روي حقوق ملت معامله نميشود.
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 335]