واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ مهر ۱۳۹۴ (۱۵:۳۹ب.ظ)
در روز اربعين از آمبولانس هوايي استفاده مي کنيم موج - رئيس مرکز پزشکي حج و زيارت جمعيت هلال احمر روزهاي سخت پس از فاجعه منا را تشريح کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، سيدعليمرعشي، رئيس مرکز پزشکي حج و زيارت جمعيت هلال احمر، اظهار کرد: حج امسال با 2 فاجعه عميق آميخته بود و به همين دليل حضور تيم پزشکي در حج امسال متفاوتتر از سالهاي گذشته بود.
وي در ادامه افزود: به دليل شرايط سياسي منطقه و حضور کشور ما در عرصه بينالمللي، اين احتمال داده شد که حج امسال با توجه به مشکلات يمن، سوريه و ساير کشورها از ديدگاه سعوديها تحت تأثير قرار بگيرد و از طرفي زمان حج امسال نيز طولانيتر شده بود و تيمهاي پزشکي که افرادي با تجارب بالا بودند به حج اعزام شدند.
رئيس مرکز پزشکي حج و زيارت جمعيت هلال احمر تأکيد کرد: پزشکان اعزام شده به حج داراي پتانسيلهاي فراوان بودند و در واقع چند منظوره کمکرساني کردند و پيش از حج به آنها اعلام شده بود که توانايي کار 16 ساعته را داشته باشند و شيفت کاري مطرح نبود.
مرعشي در ادامه افزود: حج امسال تا پيش از وقوع فاجعه منا روال عادي را طي ميکرد و حتي بيمارستانهاي هلال احمر خلوتتر از سالهاي گذشته بود تا روزي که حادثه منا اتفاق افتاد.
هليکوپتر، وسيلهاي که ميتوانست در فاجعه منا تأثيرگذار باشد
رئيس مرکز پزشکي حج و زيارت جمعيت هلال احمر با اشاره به ديدگاههاي حادثه منا گفت: اصولاً حادثه منا ميتوانست اتفاق نيفتد و اگر دولت سعودي برنامهاي براي پيشگيري اين فاجعه داشت اين حادثه رخ نميداد و يا زماني که حادثه اتفاق افتاد، رسيدگي مناسب در اسرع وقت صورت نگرفت و همچنين سوءتدبير و سوءمديريت مسوولان سعودي در برخورد با قربانيان و يا ادامه درمان بيماران کاملاً مشهود بود.
وي در ادامه افزود: عدم اجازه و مداخله نيروهاي امدادي ايراني توسط نيروهاي سرباز سعودي که در صحنه حاضر بودند، عمق فاجعه را بيشتر کرد که پس از مذاکرات مکرر نيروهاي امدادي به همراه آمبولانسها وارد شدند و 600 نفر از حادثهديدگان را به مراکز درماني منتقل کردند.
مرعشي با بيان اينکه اجساد تا 1.5 متر روي هم ريخته شده بودند و تخليه اجساد 18 ساعت به طول انجاميد، گفت: زائران ايراني به خيابان 204 که عرض آن حداکثر 12 متر است هدايت شدند، در حالي که سال هاي گذشته زائران ايراني از آن خيابان عبور نميکردند و اين در حالي است که تمامي مسيرها مجهز به دوربين مداربسته است و سعوديها ميتوانستند با مديريت جلوي ورود جمعيت به خيابان 204 را بگيرند و يا حتي ميتوانستند مصدومين را با هليکوپتر به بيمارستانهاي جده، مکه و عرفات منتقل کنند.
جزئيات بازداشت امدادگران ايراني
رئيس مرکز پزشکي حج و زيارت جمعيت هلال احمر بيان کرد: در حج امسال حدود 23 نفر از کادر پزشکي آسيب ديدند که خوشبختانه آسيب به معناي تهديد جدي نبود اما متأسفانه 2 تن از پزشکان مجموعه پزشکي اعزامي از استان تهران و اصفهان جان خود را از دست دادند.
وي در ادامه افزود: رسيدگي به اجساد نيز با مشکلات عديدهاي روبهرو بود و زماني اجازه شناسايي اجساد به ما داده شد که وقت زيادي از دست رفته بود و شناسايي اجساد با توجه به تغييرشکل آنها با مشکل روبهرو شد و در اين زمينه که تعدادي از امدادگران جهت کمک مشغول عکسبرداري بودند توسط مأمورين سعودي بازداشت شدند و يکي از نيروهاي امدادي مدت 24 ساعت را در بازداشت به سر برد و به تبع سختگيريهاي سعوديها کار امدادرساني را دشوارتر کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 6]