واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ مهر ۱۳۹۴ (۱۲:۲۸ب.ظ)
رئيس منطقه عملياتي لاوان: توليد ميدان مشترک سلمان ۹ هزار بشکه افزايش يافته است موج - رئيس منطقه عملياتي لاوان در شرکت نفت فلات قاره با اشاره به فعاليت همزمان سه دکل حفاري در ميدان مشترک سلمان از پارسال تاکنون، گفت: از پارسال تاکنون توليد از اين ميدان ۹ هزار بشکه افزايش يافته است.
به گزارش خبرگزاري موج، عباس رجب خاني، رئيس منطقه عملياتي لاوان، در شرکت نفت فلات قاره اظهار کرد: طي سال گذشته ۵ حلقه چاه در ميدان مشترک سلمان حفاري و تعمير شده که به موجب آن توليد از اين ميدان ۹ هزار بشکه افزايش يافته است.
رئيس منطقه عملياتي لاوان در شرکت نفت فلات قاره با يادآوري اينکه سيستم تزريق آب در ميدان سلمان به دليل مستهلک شدن سالها بدون استفاده باقي مانده بود، گفت: به تازگي با انجام تعميرات با امکانات موجود بخشي از اين سيستم دوباره راهاندازي شده و اميدواريم در چند ماه آينده، کل اين سيستم به مدار آيد.
رجب خاني گفت: هم اکنون ضريب بازيافت نفت در ميدان نفتي و گازي سلمان ۵۱ درصد است، به تازگي با افزايش دو برابري تزريق گاز به چاههاي نفتي، اين ضريب تقويت شده است.
وي گفت: هم اکنون ايران به نسبت سهم خود در ميدان مشترک سلمان، توليد نفت و گاز دارد، اين در حالي است که شرکت توتال فرانسه با تمام قدرت براي امارات در حال توليد در اين ميدان است.
رئيس منطقه عملياتي لاوان در شرکت نفت فلات قاره از پايان تعميرات اساسي در سکوي گازي ميدان مشترک سلمان طي چند ماه آينده خبر داد و گفت: با اجراي اين کار ارسال گاز از مبدأ سکو به هر مقصدي فراهم ميشود.
ميدان نفتي سلمان از يک تاقديس نامتقارن به ابعاد تقريبي ۱۱ کيلومتر در ۱۴ کيلومتر تشکيل شده است. اين ميدان از نظر زمينشناسي به سه لايه توليد نفت تحتاني و فوقاني مربوط به دوره ژوراسيک و يک لايه بوئيب مربوط به دوره کرتاسه تشکيل شده است.
ميدان سلمان همچنين يک لايه گازي به نام خوف نيز دارد. اين ميدان در جريان فعاليت شرکت نفت لاوان در دهه ۱۹۶۰ ميلادي کشف شد. نخستين چاه اکتشافي آن در ژوئن ۱۹۶۵ حفر شده و توليد آن از سال ۱۹۶۸ آغاز شد. از لحاظ موقعيت جغرافيايي اين ميدان در ۱۴۴ کيلومتري جنوب جزيره لاوان قرار گرفته است و با ميدان ابوالبوخوش امارات داراي ذخاير مشترک است. ميدان نفتي سلمان بر اساس آخرين آمارهاي ارائه شده هماکنون داراي ۴۴ حلقه چاه نفتي و ۱۰ حلقه چاه گازي است.
نفت استخراج شده از ميدان سلمان به وسيله يک خط لوله ۲۲ اينچي زيردريايي به جزيره لاوان منتقل ميشود تا در تأسيسات خشکي فراورش نهايي شده و براي صادرات يا تأمين خوراک مجتمع پالايشي لاوان ذخيره شود. ميدان سلمان از ميدانهاي قديمي توليد نفت ايران است که همچنان از ذخاير قابل قبولي برخوردار است. اجراي به موقع و کارشناسي طرحهاي توسعه ميتواند باعث افزايش عمر و برونداد چاههاي اين منطقه شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]