واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ مهر ۱۳۹۴ (۱۱:۵۷ق.ظ)
ايران آماده افزايش صادرات نفت به ترکيه ميشود موج - ساير رسانه ها؛ در شرايط فعلي ايران از سهمي حدود ۲۴ درصدي در بازار نفت ترکيه برخوردار است و پيشبيني ميشود در صورت لغو تحريمها، حجم فروش نفت خام ايران به پالايشگرهاي ترک به بيش از ۲۰۰ هزار بشکه در روز افزايش يابد.
مهر نوشت:
همزمان با آغاز شمارش معکوس لغو تحريمها در حالي ايران آماده افزايش صادرات نفت به ترکيه ميشود که انفجارهاي تروريستي خط لوله کرکوک-جيهان به پاشنه آشيل عراق براي فروش نفت بيشتر به ترکيه تبديل شده است.
تا پيش از اعمال تحريمهاي بينالمللي، ترکيه يکي از مهمترين بازارهاي صادرات و فروش نفت خام ايران به شمار ميرفت به طوري که به طور متوسط روزانه بيش از ۲۰۰ هزار بشکه از طلاي سياه ايران روانه بازار انرژي اين کشور همسايه ميشد.
با افزايش تحريمهاي بينالمللي و به ويژه چالشهاي متعدد نقلوانتقال ارز، حجم صادرات نفت ايران به ترکيه هم به حدود نصف کاهش پيدا کرد و در اين شرايط عراق به عنوان يکي از مهمترين رقباي نفتي ايران در اوپک از فرصت تحريمها استفاده کرد و حجم صادرات نفت خود به ترکيه را افزايش داد.
در شرايط فعلي، عراق با صادرات روزانه حدود ۲۴۵ هزار بشکه نفت به عنوان بزرگترين تأمينکننده طلاي سياه ترکيه است، به طوري که در سهماهه دوم سال جاري ميلادي حجم فروش نفت عراق به ترکيه با افزايشي ۱۱۷هزار بشکهاي همراه شده است و هم اکنون عراق سهمي ۵۰ درصدي در بازار نفت ترکها را در اختيار دارد.
پس از عراق، ايران هم با صادرات به طور متوسط روزانه حدود ۱۱۷تا ۱۱۷.۵ هزار بشکه نفت خام دومين تأمينکننده نفت ترکيه بوده و در طول سهماهه دوم سال جاري ميلادي حجم فروش نفت ايران به اين کشور همسايه به طور متوسط روزانه بيش از دو هزار بشکه افزايش يافته است.
در شرايط فعلي ايران از سهمي حدود ۲۴ درصدي در بازار نفت ترکيه برخوردار است و پيشبيني ميشود در صورت لغو تحريمها، حجم فروش نفت خام ايران به پالايشگرهاي ترک به بيش از ۲۰۰ هزار بشکه در روز افزايش يابد.
پس از ايران و عراق، عربستان سعودي هم سهمي حدود ۱۲ درصدي از بازار نفت ترکيه را در اختيار گرفته و در سه ماهه دوم سال ۲۰۱۵ ميلادي حجم فروش نفت اين کشور به ترکيه با کاهش روزانه ۵.۷ هزار بشکهاي روبرو شد و به سطح ۵۷ هزار بشکه در روز رسيده است.
با اين وجود ايران به منظور افزايش حجم صادرات نفت خام خود با فرصت طلايي روبرو شده است که فرصت اول با لغو تحريمها و تعليق محدوديتهاي نقلوانتقال ارز بستر مناسبي را به منظور افزايش فروش طلاي سياه به اين کشور همسايه فراهم ميکند.
در اين بين، يکي از مهمترين چالشهاي پيش روي صادرات نفت عراق به ترکيه به عنوان مهمترين رقيب ايران در اين بازار، فعاليت گاهوبيگاه گروههاي تروريستي و انفجار در خطوط لوله صادرات نفت به ترکيه در طول چند سال اخير بوده است.
در طول دو سال گذشته تاکنون خط لوله انتقال نفت کرکوک به جيهان ترکيه بارها توسط گروههاي مختلف تروريستي منفجر و از مدار بهرهبرداري خارج شد که اين حوادث چالشهاي جدي در صادرات پايدار نفت عراق به ترکيه به وجود آورده است.
علاوه بر اين، اختلافات بين اقليم کردستان و دولت مرکزي عراق هم چالش ديگر صادرات نفت به ترکيه به شمار ميرود و در طول چند سال اخير همواره اين اختلافات دامن بازار نفت ترکيه را گرفته است.
بر اين اساس همزمان با لغو تحريمها، ايران با استفاده از ظرفيت بزرگترين ناوگان دريايي حمل نفت خام جهان و کشتيهاي غولپيکر ميتواند به صورت پايدار طلاي سياه بيشتري را تحويل پالايشگاههاي ترکيه؛ به ويژه «توپراش» کنند.
در مجموع پيشبينيها نشان ميدهد که با لغو کامل تحريمها ايران از پتانسيل توليدي و عملياتي بالايي به منظور افزايش فروش طلاي سياه به ترکيه برخوردار باشد که قطعا بايد از لغو تحريمها به عنوان پايان دوره ماه عسل نفتي کشورهاي عربي هم در اين بازار سنتي ياد کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]