واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: توافق وزراي گروه 8 براي كاهش گازهاي گلخانهاي تا سال 2050
اعتماد ملي:مسوولان محيط زيست كشورهاي صنعتي جهان ديروز متعهد شدند اراده سياسي قوي خود را براي كاهش گازهاي گلخانهاي به نصف، تا سال 2050 ميلادي به كاربندند. اين كشورها همچنين تاكيد كردند كه كشورهاي در حال توسعه هم بايد اين راه را طي كنند تا با افزايش گازهاي گلخانهاي مقابله شود.
به گزارش خبرگزاري اسوشيتدپرس، بيانيه وزراي محيط زيست 8 كشور صنعتي جهان در حالي منتشر ميشود كه فقدان تعهدهاي جدي براي نيمه قرن جاري يا اهداف ميانمدت براي سال 2020 ميلادي در آن ديده ميشود و اين در شرايطي است كه بسياري از كشورها تاكيد دارند كه بحران محيط زيستي كره زمين و افزايش دما موضوع بسيار خطرناكي است كه بايد به هر نحوي و با سرعت هرچه بيشتر با آن مقابله كرد. نشست ديروز كه براي زمينهسازي نشست سران كشورهاي صنعتي جهان كه قرار است در ماه ژوئن در توكيو تشكيل ميشود، برگزار شد همچنين از كشورهاي ثروتمند خواست تا منابع مالي و تكنولوژي مورد نياز را براي مقابله با گرم شدن زمين در اختيار كشورهاي در حال توسعه قرار دهند. ايچيرو كاموشيتا، وزير محيط زيست ژاپن در همين زمينه گفت: نتيجه اصلي تغييرات آب و هوايي بود؛ ما تمايل شديدمان را براي دستيابي به توافقي در توكيو ابراز داشتيم تا بتوانيم توليد گازهاي گلخانهاي را تا سال 2050 به نصف كاهش دهيم. وزير محيط زيست ژاپن اضافه كرد كه كشورهاي پيشرفته بايد رهبري خود را براي رسيدن به اين هدف نشان دهند. اين بيانيه با استناد به اين موضوع كه توليد گازهاي گلخانهاي تا 10 يا 20 سال آينده به اوج خود خواهد رسيد از كشورهاي در حال توسعه كه به شدت در حال افزايش گازهاي گلخانهاي هستند، خواست ميزان آن را كنترل نمايند. اما وزراي محيط زيست كشورهاي 8 كشور جهان در اين بيانيه توجهي به اين موضوع نشان ندادند كه بر اساس توصيههاي علمي، كشورهاي صنعتي بايد 25 تا 40 درصد گازهاي گلخانهاي را تا سال 2020 كاهش دهند تا از اثرات منفي گرم شدن زمين جلوگيري نمايند.
كشورهاي اروپايي، مسوول تغييرات آب و هوايي سازمان ملل متحد و متخصصان مسائل محيط زيست خواستار محقق شدن هرچه سريعتر اين توافقنامه هستند و تاكيد ميكنند شكست در اين مذاكرات ميتواند گفتوگوهاي تحت رهبري سازمان ملل را براي دستيابي به مجموعه جديد تغييرات آب و هوايي با خطر مواجه كند. ماتياس ماچنيگ، نماينده آلمان در اين جلسه گفت: بدون تعيين هدفي الزامآور و ميانمدت براي كشورهاي در حال توسعه، دستيابي به توافق بسيار دشوار است. او اضافه كرد كه اقدام ديروز وزراي محيط زيست اگرچه گام كوچكي براي دستيابي به اين هدف بود، اما گام مهمي بود. اتحاديه اروپا متعهد به كاهش 20 درصد ي گازهاي گلخانهاي تا سال 2020 ميلادي شده است و پيشنهاد داده در صورت موافقت ساير كشورها اين ميزان 30 درصد ديگر هم كاهش يابد. با اين حال، ايالات متحده به اهداف ميانمدت متعهد نيست و خواستار آن شده است تا ابتدا كشورهاي مهم در حال توسعه مانند چين نسبت به آن متعهد باشند. ژاپن هم هنوز به هدف سال 2020 ميلادي متعهد نشده است. كاموشيتا و اسكات فالتون، معاون دستيار آژانس حفاظت از محيط زيست آمريكا، در همين مورد ميگويند كه هنوز زمان براي پذيرش اهداف ميانمدت براي آنان فرا نرسيده است. آنها تاكيد ميكنند كه چنين تعهدي تنها نتيجه مذاكرات آينده ميتواند باشد. فالتون در همين زمينه ميگويد: در شرايط كنوني مطمئن نيستم كه اين زمان، زمان مناسبي براي پذيرفتن چنين تعهدهايي براي ما باشد. ايالات متحده آمريكا تنها كشور مهم صنعتي جهان است كه پيمان مقابله با گرم شدن زمين موسوم به كيوتو را امضا نكرده است. پيمان كيوتو 37 كشور جهان را به كاهش گازهاي گلخانهاي به 5 درصد كمتر از ميزان توليد آن تا سال 2012 متعهد كرده است. واشنگتن تاكيد ميكند كه اين پيمان به اقتصادش ضربه وارد ميكند و غيرعادلانه است چرا كه كشورهاي در حال توسعه را به كاهش گازهاي گلخانهاي ملزم نميكند. در جريان كنفرانس مطبوعاتي پس از نشست ديروز كشورهاي عضو گروه 8 شامل ايالات متحده، بريتانيا، ژاپن، آلمان، ايتاليا، كانادا، فرانسه و روسيه اختلافات بين آلمان و آمريكا بسيار آشكار بود. ماچنيگ در جريان سخنرانياش قويا تاكيد ميكرد كه آلمان متعهد به كاهش گازهاي گلخانهاي تا 40 درصد تا سال 2020 ميلادي است و بارها هنگام سخن گفتن رو به فالتون كرد. فالتون، كه خواستار تعهد كشورهاي به شدت آلودهكننده شده بود، از اقدام ايالات متحده در زمينه تغييرات آب و هوايي دفاع كرد. او براي اثبات اين مدعا به ميلياردها دلار هزينهاي كه اين كشور در راه تحقيقات گرم شدن جهان و ديگر گامهاي ضد گرم شدن صرف كرده است، اشاره كرد.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 213]