واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ مهر ۱۳۹۴ (۱۱:۵۱ق.ظ)
به کارگيري 9 هزار پرستار از آغاز اجراي طرح تحول سلامت موج - معاون پرستاري وزارت بهداشت گفت: قانون تعرفههاي پرستاري در شوراي عالي بيمه در حال بررسي آن است و در چند بيمارستان اجراي آزمايشي آن انجام ميشود.
به گزارش خبرگزاري موج، محمد ميرزابيگي جمعه شب در برنامه نبض که در آستانه اجراي گام چهارم طرح تحول سلامت، با تاکيد بر اين که دست اندرکاران نظام سلامت بايد متوازن حرکت کنند تا با رشد يک جانبه مواجه نشوند، گفت: در مسير اجراي طرح، تحول سلامت دو اقدام اساسي صورت گرفت.
پيش از اجراي اين طرح تمام کارکنان نظام سلامت؛ به خصوص پرستاران با کمبود نيرو مواجه بودند. همچنين از دهه 70 نوع کارانهها و نظام پرداخت به حق مورد نقد بود.
وي ادامه داد: لذا مجوز تأمين 7 هزار نيروي باليني با اولويت پرستار - بيش از دو سوم آنها را پرستاران تشکيل ميدهند - براي بخشهاي تازه تأسيس، داده شده که روند آن در حال انجام است.
معاون پرستاري وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي با بيان اين که از آغاز اجراي طرح تحول سلامت تا کنون 9 هزار پرستار به کار گيري شدهاند، خاطرنشان کرد: همچنين به منظور ايجاد امنيت شغلي براي پرستاران و مقابله با به کارگيري آنها در شرايط نامطلوب «موسسه کار آفرينان آوا سلامت» نسبت به به کار گيري بخشي از پرستاران اقدام کرده و خريد خدمت انجام ميدهد.
ميرزابيگي با اشاره به اختصاص 880 ميليارد تومان به منظور تأمين اعتبار پرداخت کارانهها در نظام پرداخت، گفت: در گذشته نوع توزيع کارانهها مشخص نبود، اصول آن محکم بود اما در فروع آن ايراداتي وجود داشت، لذا اصلاحاتي صورت گرفت. البته بر اساس اجماع نظر پرستاران، آنها مخير به انتخاب هر يک از روشهاي پرداخت فعلي و قبلي هستند.
معاون پرستاري وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي با اشاره به نياز کشور به 260 هزار گروه، خاطرنشان کرد: اين در حالي است که اکنون 140 هزار نفر گروه پرستاري در کشور وجود دارد؛ زيرا تنها در بيمارستان نياز به پرستار نيست و اماکن ديگري نيز به اين نوع خدمات نياز دارند.
وي با تاکيد بر اين که اگر لايحه اي براي ساماندهي نظام پرداخت به مجلس شوراي اسلامي ارائه شده براي حل مشکلات پرستاري بوده است، خاطرنشان کرد: قانون تعرفههاي پرستاري بلاتکليف بود، اما اکنون در شوراي عالي بيمه در حال بررسي است همچنين در چند بيمارستان اجراي آزمايشي آن انجام ميشود.
ميرزابيگي با اشاره به اين که پايه اين نوع پرداخت از دهه 70 گذاشته شد، گفت: برخي انتظار دارند در مدت زمان کوتاهي اين قانون برداشته شود اين در حالي است که اکنون از 16 به 27 درصد تعرفه پرداختي رسيدهايم و در آينده به وضعيت مطلوب تري نيز ميرسيم.
معاون پرستاري وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي با تاکيد بر اين که بايد همزمان با افزايش مجوزهاي تأمين نيرو، تعداد تربيت شدههاي رشته پرستاري را نيز افزايش داد، اذعان کرد: از ابتداي امسال ظرفيت پذيرش دانشجوي پرستاري در 180 دانشکده دو برابر شده است.
وي ادامه داد: بر خلاف گذشته بايد براي پذيرش دانشجويان جديد از فضاهاي بيمارستاني استفاده کرد. همچنين معاونت آموزشي برنامه جديد آموزش پرستاري را به زودي اعلام ميکند. در سطوح ارشد و تخصصي نيز اخبار و برنامههاي خوبي که به زودي اعلام و اجرا ميشود.
ميرزابيگي با بيان اين که هيچ جاي دنيا براي انجام خدمات اوليه از افرادي که چهار سال تحصيل کردهاند استفاده نميشود، خاطرنشان کرد: به دليل اين که خدمات اوليه از وظايف پرستاران نبود بخش عمده اي از آنها اين امور را انجام نميدادند و حتي در مواردي به ناچار بر عهده همراه بيمار قرار ميگرفت. لذا تعداد 10 هزار نفر براي اجراي اين امور با عنوان کمک پرستار يا بهياري يک ساله، در حال آموزش ديدن هستند.
اين مقام مسئول با بيان اين که کمبود نيروي پرستاري موضوعي است که خود به عنوان معاون پرستاري وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي آن را تأييد ميکنم، اظهار کرد: چندين سال است موضوع کمبود پرستار را مطرح ميکنيم و اکنون در حال اجراي برنامههاي اساسي براي حل اين موضوع هستيم. بدين منظور سند عرضه و تقاضا در اين حوزه تدوين ميشود اين در حالي است که تا پيش از اين چنين برنامه اي وجود نداشت.
معاون پرستاري وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي در پايان تاکيد کرد: اعتبارات پاويونهاي پرستاري پرداخت شده و بيمارستانها در حال تکميل آن هستند. همچنين پروانه صلاحيت حرفه اي نيز در دستور کار است
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]