واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: وزیر امور خارجه آلمان؛ پلی میان تهران و ریاض؟
فرانکوالتر اشتاینمایر در راس یک هیئت فرهنگی به ایران، عربستان سعودی و اردن سفر میکند. او با سه هدف راهی تهران و ریاض میشود. به گفته اشتاینمایر بحرانهای منطقه بدون دخالت فعال ایران و عربستان حل نخواهند شد.
به گزارش نامه نیوز به نقل از دویچه وله، خبرگزاری فرانسه در گزارشی که روز جمعه (۱۶ اکتبر / ۲۴ مهر) منتشر کرد، وزیر امور خارجه آلمان را "پلساز"ی معرفی نموده است که در آستانه انجام یک "ماموریت دشوار" قرار دارد.
در این گزارش آمده است که فرانکوالتر اشتاینمایر روز شنبه (۱۷ اکتبر) با سه هدف راهی تهران و ریاض میشود: آشتی میان مقتدرترین کشورهای اسلامی منطقه برای هموار کردن زمینه صلح و آشتی در سوریه و یمن، گفتوگو پیرامون به جریان انداختن توافق هستهای، و تحکیم روابط کشورش با ایران.
به گفته سیاستمدار آلمانی، این سفر او نشان میدهد که موانع اصلی بر سر راه ایجاد صلح و ثبات در منطقه کجا هستند.
اشتاینمایر پیرامون روابط تیره میان تهران و ریاض میگوید: «تا زمانی که وضع به همین منوال پیش رود و تا زمانی که ریاض و تهران با یکدیگر به گفتوگو ننشینند، ایجاد میز مذاکره برای برقراری صلح در سوریه بسیار مشکل میشود».
وبسایت وزارت امور خارجه آلمان به نقل از اشتاینمایر نوشته است: «ما انتظار داریم که ایران به عنوان یک همییمان معتبر، در بحرانهای خاورمیانه به شکلی سازنده دخالت کرده از نقش خود در منطقه، برای ایجاد آرامش استفاده کند».
برنامه اشتاینمایر در ایران
اشتاینمایر قرار است در تهران با رئیس جمهور حسن روحانی، همتای ایران خود محمدجواد ظریف، و رئیس مجلس شورای اسلامی علی لاریجانی دیدار و گفتوگو داشته باشد.
اشتاین مایر در مذاکرات هستهای با ایران نقش فعالی داشت
وزیر امور خارجه آلمان علاوه بر این، روز شنبه در نشست مقدماتی کنفرانس امنیتی مونیخ حضور مییابد. این نشست که در آن سیاستمداران بلندپایه و کارشناسان علمی و اقتصادی از اروپا و خاورمیانه شرکت خواهند کرد، برای نخستین بار در تهران برگزار میشود.
به گزارش خبرگزاریهای ایران، اشتاینمایر و هیئت فرهنگی همراهش از دانشگاه تهران نیز "با هدف توسعه همکاریهای فرهنگی و دانشگاهی بین ایران و آلمان" دیدن خواهند کرد.
محمد تقیدخت، معاون ارتباطات و اطلاعرسانی اداره کل روابط عمومی دانشگاه تهران گفت، اشتاینمایر ابتدا با رئیس دانشگاه تهران دیدار خواهد کرد و سپس در جمع استادان و دانشجویان دانشگاه سخنرانی میکند.
به گفته تقیدخت، هنگام دیدار هیئت آلمانی سه کارگاه به صورت همزمان "برای توسعه همکاریهای علمی و تکنولوژی بین ایران و آلمان با حضور دانشجویان" برگزار میشود.
آخرین بار در سال ۲۰۰۳ و در زمان ریاست جمهوری محمد خاتمی بود که یوشکا فیشر وزیر امور خارجه وقت آلمان بهطور رسمی به ایران سفر کرد.
در ماه فوریه ۲۰۱۱ نیز گیدو وستروله، وزیر امور خارجه وقت آلمان به تهران رفت، اما این سفر غیررسمی بود.
وستروله برای بازگرداندن دو روزنامهنگار آلمانی که در ایران دستگیر و به حبس محکوم شده بودند به پایتخت ایران رفت.
سفر به عربستان و اردن
کنفرانس مطبوعاتی مشترک اشتاین مایر با همتای سعودی خود، عادل الجبیر، در برلین (اوت ۲۰۱۵)
اشتاینمایر روز یکشنبه از تهران عازم ریاض میشود و با مقامات عربستان سعودی، از جمله عادل الجبیر، همتای سعودی خود ملاقات میکند.
علاوه براین قرار است که او با نمایندگان جامعه مدنی و فرهنگی عربستان نیز دیدار و گفتوگو کند. یکی از برنامههای وزیر امور خارجه آلمان در ریاض، دیدار از پروژههای آموزشی در زمینه تقویت جایگاه زنان در عربستان خواهد بود.
فرانکوالتر اشتاینمایر روز سهشنبه به امان، پایتخت اردن میرود. او علاوه بر مذاکراه با مقامات دولتی اردن پیرامون مبارزه با تروریسم اسلامی و نیز بهبود اوضاع پناهجویان سوری در آن کشور، در نشست مشترک "سازمان امنیت و همکاری اروپا" و کشورهای همپیمان غرب حوزه دریای مدیترانه شرکت میکند.
در نشست مزبور نزدیک ۲۰ وزیر امور خارجه کشورهای اروپایی و عربی و همچنین نمایندگان سازمانهای بینالمللی، از جمله کمیسر عالی امور پناهندگان سازمان ملل، آنتونیو گوتهرس، شرکت خواهند کرد.
۲۵ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]