واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ مهر ۱۳۹۴ (۱۰:۴ق.ظ)
معاون پژوهش و فناوري وزير علوم در گفتگو با موج؛ نشست همگرايي دانشگاه ها و صنايع مي تواند تحولي در فضاي اقتصادي کشور باشد موج - هدف از برگزاري نشست «همگرايي دانشگاهيان و صنعت» اين است که دانشگاه بتواند نياز هاي صنعت را حل و رفع کند و از طرف ديگر هم صنعت بتواند مشکلات و نيازهاي دانشگاهيان را مرتفع سازد.
دکتر وحيد احمدي، معاون پژوهش و فناوري وزير علوم در گفتگو با خبرنگار موج با بيان اين مطلب گفت: مهم ترين چالشي که در نظام دانشگاهي فعلي ما موجود است ارتباط علم با حوزه بهره برداري و تقاضا «که اصطلاحا صنعت گفته مي شود» است. هدف ما از نشست «همگرايي دانشگاهيان و صنعت» اين است که دانشگاه بتواند نياز هاي صنعت را حل و رفع کند و از طرف ديگر هم صنعت بتواند مشکلات و نيازهاي دانشگاهيان را مرتفع سازد.
وي افزود: لازم است که ما بعد از اين همه سال بياييم و به سمت صنعت دانش بنيان پيش رويم. اگر مي خواهيم صنعت ما نقشي در اقتصاد کلانمان داشته باشد بايد صنعتي دانش بنيان و تکيه داده شده به مباني علمي دانشگاهي باشد. امروزه در تمام دنيا هيچ صنعتي نمي تواند به صورت سنتي و بدون ارتباط با دانشگاه دوام داشته باشد و روي پا بماند. در دنياي رقابت امروز در سطح جهان رقابت بر اساس ميزان علمي صنايع است و غول هاي صنايع دنيا بر اساس صنايع دانش بنيان از هم پيشي مي گيرند و به رقابت مي پردازند. قصد ما از بر گزاري نشست هايي مانند گرد همايي دانشگاهيان و صنايع رسيدن به اين مطلوب است. نشست همگرايي دانشگاه ها و صنايع مي تواند تحولي در فضاي اقتصادي کشور باشد.
دکتر احمدي به تئوري جهاني ارتباط با صنعت اشاره کرد و گفت: مطلوب ما اين است که در فضاي علمي و صنعتي کشورمان اين نسبت ميان صنايع و علوم تحقق يابد و به اين صورت بتوانيم به صنعتي غير سنتي و آکادميک دست يابيم. در اين نشست روساي دانشگاه، معاونين پژوهشي و مسئولين صنعتي دور هم گرد آمده و به بحث و تبادل نظر پرداخته و مشکلات پيش رو را حل کنيم.
وي در پاسخ به سوال خبرنگار موج مبني بر اينکه به چه نحوي مي توان شاهد تحقق واقعي و عملي چنين نشست هايي بود؟، گفت: دو طرح در دست تحقيق و پس از آن در دست اجرا قرار خواهد گرفت. يکي از اين طرح ها بحث پسا دکترا است که در آن دانشگاهيان با هماهنگي وزارت علوم و وزارت صنعت، معدن و تجارت به يکي از صنايع ورود کرده و از آن صنعت حق الزحمه اي را در يافت کرده و به تحقيق در مباني آن صنعت مي پردازد و به مشکلات آن پرداخت خواهند داشت. مورد ديگر فرصت مطالعاتي است که قرار است آن استادي که صاحب تجربه است و پيش از اين به خارج از کشور مي رفت بيايد به درون يکي از صنايع کشورمان و به مدت نه ماه تا يک سال در آن جا به فعاليت و تحقيق بپردازد. اين دو مورد که عنوان شد، کاملا عملياتي است و مي تواند کمک شاياني به صنايع و همچنين دانشگاه هاي ما داشته باشد.
وي در ادامه افزود: در چنين رفتارها و تصميم گيري هايي قطعا تجربه جهاني در نظر گرفته شده است بخاطر اينکه در دنيا هم اين موضوع بسيار مورد توجه دانشگاهيان و صاحبان صنايع است. بايد اشاره کرد که در کشورهاي توسعه يافته، اصولا چون صنايع، محصول دانشگاه ها هستند و دانشگاه ها نيز به سمت خروجي مناسب و مطلوبي در صنايع پيش مي روند مانند کشور ما عمل نمي کنند و مشکلات ريز ما رو ندارند.
احمدي افزود: در کشور ما متاسفانه نسبت مناسب و مطلوبي ميان پژوهش و صنعت وجود ندارد چرا که صنعت جدا بوده و دانشگاه ها هم براي خود پيش مي رفتند و همسويي و همگرايي مطلوبي ميان آنها به چشم نمي خورده است. ما براي تغيير اين وضعيت در پي حمايت از پايان نامه ها هستيم و با طرح ها و نشست هايي اينچنيني و همفکري هايي ميان اهالي صنايع و دانشگاهيان مي خواهيم جو پيش آمده تا به امروز را تغيير دهيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]