واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
بهبود وضعیت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدی مسئولان
با توجه به وضعیت اسفبار اشتغال در آذربایجان غربی، وجود 40 هزار فارغالتحصیل بیکار در این استان و بهبود وضعیت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدی مسئولان است.
به گزارش خبرگزاری فارس از ارومیه، وجود 40 هزار فارغالتحصیل دانشگاهی بیکار در آذربایجان غربی موید وضعیت نامناسب و اسفبار اشتغال در آذربایجان غربی است؛ این در حالی است که تلاش مسئولان برای اشتغال این تعداد دانشجو نیز در سالهای گذشته راه به جایی نبرده است. جوانان این استان هر روز به انتظار شغلی مناسب آگهیهای استخدام را مرور میکنند و شاید عدهای دیگر نیز از یافتن شغلی مرتبط با رشته تحصیلیشان ناامید شده و دل به شغلایی دادهاند که نه با روحیه آنها سازگار است و نه با رشته تحصلی که در خصوص آن علم آموختهاند.. از جایی که اشتغال، سهم قابل توجهی در میزان رفاه خانوادهها دارد و با توجه به اینکه براساس آمار، آذربایجان غربی یکی از استانهایی با نرخ اشتغال بسیار پایین است، جوانان نیز رغبتی برای ازدواج و تشکیل خانواده ندارند که این امر موجبات نگرانی دوچندان خانوادهها و مسئولان شده است. در این میان آنچه باید بیش از این مورد توجه مسئولان قرار گیرد، توجه ب بخشهایی است که میتوان از آن طریق زمینه فرصتهای شغلی قابل توجهی را برای جوانان فراهم کرد.
* در ایجاد اشتغال، استانی ناموفق هستیم نماینده مردم میاندوآب، تکاب و شاهیندژ در مجلس شورای اسلامی در این خصوص به خبرنگار فارس در ارومیه گفت: نباید آذربایجان غربی را استانی امنیتی جلوه داد چرا که در این صورت سرمایهگذاران اعتمادی برای سرمایهگذاری نخواهند داشت. روحالله بیگی با بیان اینکه هم اکنون نرخ اشتغال در آذربایجان غربی پایین است، تصریح کرد: با کاهش بروکراسی اداری و جذب سرمایهگذار میتوانیم زمینه پویایی اقتصاد را در استان فراهم کرد. وی با بیان اینکه جذب سرمایهگذار علاوه بر توسعه و آبادانی، زمینه اشتغال را نیز در استان فراهم خواهد آورد، گفت: باید مسئولان به چنین مواردی توجه ویژهای داشته باشند. این مسئول از پایین بودن نرخ سرانه درآمد مردم استان خبر داد و اعلام کرد: بالا بودن نرخ تورم در کنار پایین بودن سرانه درآمد در آذربایجان غربی سبب شده در زمینه اشتغال نیز یکی از استانهای ناموفق کشور به شمار رویم.
*44 درصد آذربایجان غربی در بخش کشاورزی اشتغال دارد نماینده مردم میاندوآب، تکاب و شاهیندژ در مجلس خاطرنشان کرد: مجوز جذب نیروی انسانی در سازمانهای استان آذربایجان غربی نیز به نسبت به سایر استانها پایین بوده و در این خصوص باید چارهاندیشی شود. بیگی با اشاره به آمایش استانی و بررسی راهکارهای اشتغال در استان، اذعان داشت: بخش کشاورزی آذربایجان غربی 44 درصد از اشتغال استان را به خود اختصاص داده است. وی با بیان اینکه بخش کشاورزی سهم قابل توجهی در اشتغال آذربایجان غربی دارد، تصریح کرد: عمده معیشت و درآمد مردم آذربایجان غربی از راه کشاورزی است پس میتوان در این بخش زمینه اشتغال بیشتر را نیز فراهم آورد.
*نرخ اشتغال آذربایجان غربی پایینتر از میانگین کشوری است مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان غربی نیز به خبرنگار فارس در ارومیه گفت: تمام دستگاههای اجرایی از جمله صنعت، معدن و تجارت، کمیته امداد، جهاد کشاورزی و ... در زمینه حمایت از طرحهای خوداشتغالی اقدامات لازم را انجام میدهند. رضا نقیزاده با بیان اینکه نرخ اشتغال در آذربایجان غربی بسیار کمتر از میانگین کشوری است، ادامه داد: نرخ اشتغال استان 1.7 درصد بوده و در این میان وضعیت نرخ اشتغال کشور 10.8 درصد است. وی با بیان اینکه نرخ بیکاری در استان رقم قابل توجهی است، به طرحهای خوداشتغالی استان اشاره کرد و افزود: در برخی موارد این طرحها توجیه اقتصادی ندارند ولی تسهیلات مورد نیاز برای آنها واگذار و پس از مدتی این طرحها با مشکل مواجه میشوند. این مسئول با بیان اینکه در این صورت تسهیلات از بانکها خارج میشوند و بنگاههای اقتصادی نیز به موفقیت نمیرسند بر توجیهپذیر بودن طرحهای اشتغالزایی توسط دستگاههای اجرایی استان تاکید کرد. مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان غربی با بیان اینکه هم اکنون اشتغال در بخش صنعت نیز با توجه به مشکلات موجود در این حوزه با مشکل مواجه شده است، ادامه داد: شاهد هستیم که برخی واحدهای تولیدی به دلیل مشکلات مالی که دچار آن شدهاند ریزش کارگر دارند. نقیزاده با بیان اینکه برای این منظور کارگروه رفع موانع تولید در استان تشکیل شده که در این کارگروه علاوه بر رفع مشکلات واحدهای تولیدی، شاهد اشتغال پایدار کارگران نیز خواهیم بود. وی با بیان اینکه در زمینه اشتغال تمام تلاش خود را به کار گرفتهایم، ادامه داد: برنامهریزی لازم به منظور بهبود وضعیت اشتغال در دست اقدام است که برای این منظور از توان دستگاههای اجرایی نیز بهره میگیریم.
*شناسایی موانع اشتغال برای رفع مشکلات موجود مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان غربی بر شناسایی موانع اشتغال اشاره کرد و اذعان داشت: شناسایی موانع اشتغال به منظور ایجاد اشتغال پایدار یکی از برنامههایی است که این اداره در دست اجرا دارد. نقیزاده با بیان اینکه برای این منظور موانع اشتغال گردآوری شده و راهکارهای لازم در این زمینه ارائه میشود، ادامه داد: انتظار میرود دستگاههای اجرایی در تدوین چنین برنامهای گامهای مثبتی بردارند. وی بر انعقاد تفاهمنامه بین دستگاههای اجرایی اشاره کرد و اظهار داشت: در قالب این تفاهمنامهها، ادارات مختلف استان موظف هستند سالانه به میزان تعیین شده و ثبت شده در این تفاهمنامهها شغل جدید ایجاد کنند. این مقام مسئول تشکیل تعاونیها را نیز در این زمینه موثر عنوان کرد و افزود: ایجاد شرکتهای تعاونی در استان میتواند سهم قبل توجهی در اشتغال داشته باشد و برای این منظور از افرادی که اقدام به تشکیل تعاونی کنند حمایت میشود. ----------------------------- گزارش از: مریم رسولی ----------------------------- انتهای پیام/61002/م30/
94/07/25 - 05:08
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]