واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ مهر ۱۳۹۴ (۲۳:۲۷ب.ظ)
85 درصد از منابع آبي کشوراستفاده شده است موج - معاون رئيس جمهوري و رييس سازمان حفاظت محيط زيست کشور گفت : کشور ايران دو برابر ديگر کشورهاي جهان از ظرفيت هاي زيست محيطي بهره بردراي مي کند به طوري که در حوزه آب دچار بحران هستيم و 85 درصد از منابع آبي کشور نيز استفاده شده است.
به گزارش خبرگزاري موح،معصومه ابتکار در بيست و دومين شوراي گفت و گوي دولت و بخش خصوصي خراسان رضوي گفت:درحوزه آب دچار بحران هستيم که نيازمند توجه و برنامه ريزي جدي استبه گونه اي که 85 درصد از منابع آبي کشور استفاده شده و اين مسئله مهم براي آينده تمدني ايران از اهميت زيادي برخوردار است.
معاون رييس جمهوري افزود: هم اکنون در برداشت از آبهاي زير زميني رتبه اول را در دنيا داريم و با 25 درصد فاصله کشور مصر در رتبه دوم قرار دارد.
وي همچنين از اقتصاد سبز به عنوان محور فعاليت هاي دولت يازدهم در حوزه محيط زيست ياد کرد و افزود : دولت در عرصه محيط زيست به طور جد هدفمند و داراي اولويت است و در اين روند توجه به اقتصاد سبز محور و جهت فعاليت هاي دولت است.
وي با اشاره به تعيين شاخص هاي توسعه پايدار براي جهان در قالب 17هدف و 160 برنامه ، افزود : اين شاخص ها در سه محور اقتصاد، جامعه و محيط زيست تعريف مي شود لذا همه اين محورها در کنار همه مسائل آموزش براي همه، رفع فقر، شهرهاي سالم و غيره با توجه ويژه به مولفه محيط زيست قرار گرفته است.
ابتکار با بيان اينکه بحران هاي زيست محيطي در کنار جنگ و نا امني از مهمترين تهديدات زندگي بشر امروز محسوب مي شود، افزود: گرمايش زمين در اين ميان از جمله تهديدات جدي است که در صورت تداوم روند فعلي و افزايش چهار درجه اي دماي جهان کليه سيستم هاي طبيعت عليه حيات خواهد بود و امکان ادامه حيات براي انسان ديگر وجود ندارد.
وي با بيان اينکه هم اکنون در ايران بين يک تا يک و نيم درجه افزايش دما را شاهد هستيم که آثار متعددي را بر جاي گذاشته است، افزود: کنترل تخليه گازهاي گلخانه اي علاوه بر فوايد زيست محيطي فوايد اقتصادي هم به دنبال دارد که بايد به آن توجه ويژه داشت.
وي با اشاره به اينکه در اين مسير توجه به اينکه بانک جهاني از سال 2015 تا 2030 سالانه بيش از20 ميليارد دلار فاينانس اختصاص داده است، افزود: از اين مبلغ کشورهاي درحال توسعه بيشتر مورد توجه هستند و بايد سهم خود را از اين بخش دريافت و فعاليت خود را تقويت کنيم.
وي افزود: بنابر اين يک زمينه بسيار خوب براي سرمايه گذاري و فعاليت بخش خصوصي براي تعامل با دنيا به وجود آمده است.
ابتکار با اشاره به اينکه بحث رد پاي زيست محيطي از ديگر مسائل مهم در جهان امروز است، گفت: ظرفيت جهان محدود است و براي فعاليت بشر در بخش هاي مختلف هم اکنون از ظرفيت هاي زيستي دنيا از جمله آب و خاک استفاده مي شود.
معاون رييس جمهوري گفت : هنوز اتکاي بخش اقتصادي و کشاورزي به منابع پايه جهان است و بر اين اساس منابع پايه جهان به سمتي رفته است که براي هر يک سال زندگي روي کره زمين، زمين يک و نيم سال براي تجديد و بازسازي خود نياز دارد.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست با اشاره به توجه جدي دولت به مقوله محيط زيست اظهار کرد: دولت يازدهم در کنار مولفه هاي مهم اقتصادي و تلاش براي مهار تورم، خروج از رکود و رفع موانع توليد و نيز تلاش موفق در حوزه توافق هسته اي به محيط زيست نيز توجه خوبي داشته است.
وي با اشاره به آغاز مرحله اجرايي توافق هسته اي با موافقت و تائيد مجلس شوراي اسلامي و شوراي نگهبان گفت:با آغاز روند اجرايي به طور حتم اتفاق خوبي درمعادلات منطقه و بين المللي را شاهد خواهيم بود.
ابتکار تصريح کرد: کشور ايران دو برابر جهان بهره برداري از ظرفيت هاي زيست محيطي را دارد بخصوص در حوزه آب دچار بحران هستيم که نيازمند توجه و برنامه ريزي جدي است.
وي با اشاره به اينکه رودخانه کشف رود مشهد يک اثر ملي محسوب مي شود، افزود : در زمينه مديريت و ساماندهي وضعيت اين رودخانه تصميمات خوبي اتخاذ شده است.
معاون رييس جمهوري افزود: 85 درصد از منابع آبي کشور استفاده شده است و اين مسئله حساس و مهمي است که براي آينده تمدني ايران از اهميت زيادي برخوردار است.
وي افزود: هم اکنون در برداشت از آبهاي زير زميني رتبه اول را در دنيا داريم و با 25 درصد فاصله کشور مصر در رتبه دوم قرار دارد.
به گفته ابتکار همه در اين بحران سهيم هستند و بايد در اين زمينه تلاش کنند و در حفاظت از منابع آب همه ما مسئوليت مشترک دارند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 5]