واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: مولوي عبدالحميد: كميتههاي حقيقتياب بايد حادثه منا را بررسي كنند
عربستان بايد با توجه به مسئوليتي كه دارد دليل بروز اين حادثه (فاجعه منا) با اين گستردگي تلفات را بررسي و جهان را از علت وقوع اين مسئله مطلع كند.
عربستان بايد با توجه به مسئوليتي كه دارد دليل بروز اين حادثه (فاجعه منا) با اين گستردگي تلفات را بررسي و جهان را از علت وقوع اين مسئله مطلع كند.
مولوي عبدالحميد اسماعيلزهي امام جمعه مسجد مكي زاهدان در گفتوگو با تسنيم، در پاسخ به اين سؤال كه بسياري از رسانههاي غربي سعي دارند حضور داعش در كشورهاي منطقه را جنگي بين شيعه و سني و داعش را گروهكي سنيمذهب نشان دهند در صورتي كه آموزههاي اسلام با عملكرد اين گروهك تروريستي در تضاد است، نظر شما درباره اين موضوع چيست، اظهار كرد: وَكذلِك جَعَلناكم أُمَّةً وَسَطًا لِتَكونوا شُهَداءَ عَلَى النّاسِ. . . (سوره بقره آيه 143). خدا امت ما را امت وسط و ميانه قرار داده است. در امت ما افراط و تفريط موجود نيست. حسن ديني كه آخرين دين خداست، در ميانهروي است.
داعش مورد پذيرش جامعه اهل سنت نيست
وي با تأكيد بر اينكه اسلام با افراط و تفريط مخالف است، گفت: جامعه اهل سنت با كساني كه تندروي و افراط ميكنند، موافقت ندارد و هيچ يك از ما با اين افراطگرايان و تندروها موافق نيست. ما به طور كلي با خشونت موافق نيستيم. معتقديم جهادي كه در اسلام است شرايط خاصي دارد كه علما و كارشناسان دين بايد درباره جهاد فتوا دهند كه چه زماني جهاد لازم است، مثلاً وقتي اشغال و تجاوز و زورگويي غيرمسلمانان بر مسلمانان باشد، جهاد تعريف ميشود اما اينكه مسلمان مسلمان را بكشد و با هم درگير باشند، اين را هيچيك از علما اجازه نميدهد. اينجا ما با تندروي و افراط گرايي مخالفيم. مولوي عبدالحميد خاطرنشان كرد: منطق ما منطق گفتمان، صحبت، مذاكره و حل مسائل از طريق گفتمان است و جامعه ما هم همين طور است. اينها گروههاي خاصي هستند كه اينگونه تفكري دارند، وگرنه علماي اسلام و جامعه اسلامي درباره تكفير، تندروي و افراطگرايي به شدت مخالف است. اكثريت قاطع اهل سنت به همين عقيده هستند كه شيعه و سني بايد كنار هم باشند. مسلمانان بايد كنار هم باشند.
وي افزود: در كنفرانسهايي كه شركت كردم، سخت دفاع كردم كه شيعه و سني داراي مشتركاتي هستند كه به خاطر وجود اين مشتركات به اختلاف نرسند. در يكي از همين كنفرانسها گفتم، همين قرآني كه در مسجدالحرام و مسجدالنبي است در قم چاپ ميشود و در خانه تك تك اهل شيعه است. خانه كعبه را شيعه و سني كنار هم طواف ميكنند. منا، عرفات و مسجدالنبي كنار هم هستند. خدا و پيغمبرمان يكي است، قرآنمان يكي است و همه ما به اين كتاب عظيمالشأن اعتقاد داريم. ديگر چه مشتركاتي ميخواهيم بالاتر از اينها. مولوي عبدالحميد گفت: اروپا و امريكاييها براي حفظ منافع خودشان باهم متحد هستند وگرنه اختلافات زيادي دارند پس چرا ما مسلمانان براي منافع اسلام و منافع خودمان متحد نباشيم.
دولت به فكر نان مردم باشد
مولوي عبدالحميد در پاسخ به اين سؤال كه با توجه به ارتقاي قابل توجه سطح امنيت در استان به دنبال اقدامات نهادهاي مختلف از جمله مرزباني، چه انتظاري از دولت براي توسعه پايدار و بهبود وضعيت اشتغال داريد تا به توسعهاي برسيم كه امنيت را مردم در اختيار بگيرند، گفت: بله. مهمترين مسئله همين است. اينجا استعدادهاي خوبي وجود دارد كه مردم مشغول شوند و فقرزدايي و ايجاد اشتغال صورت بگيرد و دست مردم به نان برسد. الحمدلله هم معادن هست و هم شرايط كشاورزي وجود دارد. فعال كردن مرزها، كشاورزي و معادن خيلي ضروري است. يكي از مهمترين منابع توليدات دامي و كشاورزي است. وي افزود: بسياري از مشكلات ناشي از فقر و به دليل نداشتن نان و اشتغال است و به همين دليل دست به جرم و جنايت ميزنند. اميدواريم دولت تدبير و اميد موفق باشد و اينجا بيشتر ايجاد اشتغال كند و نيازي نباشد براي امنيت فكر كنند. خدا را شكر امنيت خوبي حاكم است و بايد به فكر نان مردم باشند. امام جمعه مسجد مكي زاهدان همچنين درباره اينكه آيا فيلم سينمايي محمد رسولالله را ديده است يا خير، گفت: فيلم را ديدم. اين فيلم نكات مثبت خيلي زيادي دارد. پيشنهادهايي براي برخي اصلاحات دارم كه ارائه كرده ام و فكر ميكنم اين فيلم با اعمال اين اصلاحات برد بيشتري خواهد داشت و دغدغهها كمتر خواهد شد.
عربستان مسئول حادثه مناست
مولوي عبدالحميد درباره افزايش تعداد قربانيان فاجعه منا و اينكه سعوديها نهتنها زير بار پذيرش مسئولان اين فاجعه نرفتند بلكه تلاش كردند زائران را مقصر بروز آن جلوه دهند، گفت: حادثه منا، حادثه تلخ و ناگواري بود. امسال عيد قربان كه از اعياد فرخنده، سعيد و خوشحال كننده امت اسلامي بود را مكدر كرد. وي ادامه داد: باتوجه به اينكه عربستان ميزبان حجاج است، مسئوليت حفاظت از جان حجاج را برعهده دارد و بايد نهايت تلاش را ميكرد كه حجاج با مشكل روبهرو نشوند. منطقه مكه منطقهاي كوهستاني و حجاج هم تعدادشان زياد است و راههاي وسيعي نيست و همه اين سالها احتمال بروز حادثه با تلفات وجود دارد. اين امر مواظبت خيلي زيادي ميخواهد و عربستان بايد با توجه به مسئوليتي كه دارد دليل بروز اين حادثه با اين گستردگي تلفات را بررسي كند. مولوي عبدالحميد با بيان اينكه بايد بگذارند كميتههاي حقيقتياب اين موضوع را بررسي كنند و ببينند علت آن چه بوده و از تكرار آن جلوگيري كنند، گفت: انتظار ما اين است كه عربستان اجساد زائران ايران و ساير كشورها را سريعتر به كشورهايشان برگرداند و جهان را از علت وقوع اين مسئله مطلع كند و از كساني كه در حج امسال داغ ديدهاند دلجويي كند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۴ - ۱۷:۱۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 185]