واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۳ مهر ۱۳۹۴ (۹:۲۵ق.ظ)
عدالت در دسترسي به زيرساختهاي شهري از آثار نوسازي بافتهاي فرسوده است موج-عضو کميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي عدالت گفت: احياي بافتهاي فرسوده باعث ميشود هويتهاي محلهاي از بين نرود و حس همسايگي و درک متقابل ساکنان از يکديگر حفظ شود.
به گزارش خبرگزاري موج، عبدالکريم حسين زاده، عضو کميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي درباره اهميت بهسازي و نوسازي بافت فرسوده شهري گفت: بافتهاي فرسوده از بخشهاي ارگانيک شهري است که به لحاظ پايداري، کالبدي و فيزيکي وضعيت مناسبي ندارند و بهسازي، نوسازي و بازسازي آنها سياليت خدمات شهري را براي ساکنان فراهم ميآورد.
وي نفوذناپذيري،ريزدانگي و ناپايداري را از مشکلات عمده بافت فرسوده خواند و افزود: کساني که در بافتهاي فرسوده شهري سکونت دارند در مواقع حوادث غيرمترقبه آسيبپذيرند بنابراين بهسازي٬ دسترسي به اين بافتها را در موقع بحران راحتتر ميکند.
عضو کميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي با بيان اين که يک هويت اجتماعي در محلههاي بافتهاي فرسوده وجود دارد، يادآور شد: احياي اين بافتها باعث ميشود آن هويتهاي محلهاي از بين نرود و حس همسايگي و درک متقابل ساکنان از همديگر حفظ شود.
وي با اشاره به وجود محلهها، ساختمانها و مسيرهاي تاريخي در بافتهاي فرسوده افزود: اگر سرمايهگذاريهاي کلان و اساسي در اين بافتها شکل گيرد حفظ سرمايههاي تاريخي و معماري شهري را در پي دارد.
نماينده مردم نقده و اشنويه در مجلس شوراي اسلامي عدالت در دسترسي به خدمات و زيرساختهاي شهري را از ديگر آثار بهسازي و نوسازي بافتهاي فرسوده خواند و بيان کرد: مسکن مهر انحراف معيار فرايند تأمين مسکن شهري بود اگر دولت قبل به جاي مسکن مهر در حوزه احياي بافت فرسوده، سکونت گاههاي غيررسمي و بافتهاي تاريخي سرمايهگذاريهاي ميکرد هم به هدف تأمين مسکن براي شهروندان جامه عمل ميپوشاند، هم هويت شهري و تاريخي حفظ ميشد و هم دسترسيها و محيط زيست شهري بهبود مييافت.
وي با بيان اين که در بافتهاي فرسوده خدمات زيربنايي همچون آب، برق، گاز و تلفن و خدمات روبنايي همچون بيمارستان، مدرسه، مسجد و غيره وجود دارد ادامه داد: تأمين مسکن از طريق احياي بافت فرسوده بسيار مقرون بهصرفهتر است تا آن که احداث طرحهايي همچون مسکن مهر و شهرهاي جديد در دستور کار قرار گيرد.
حسين زاده تأکيد کرد: هر چه ديرتر به بافت فرسوده پرداخته شود مشکلات اين بافتها افزايش پيدا ميکند. سالهاي متمادي است که در شهرهاي زيادي طرح احياي بافت فرسوده تهيه شده متنها چون اجرايي نشد بافت آن مناطق فرسودهتر و ناکارآمدتر شدهاند و زيست شهري در وضعيت بسيار بدتري قرار گرفته است.
وي با بيان اين که بايد براي ساکنان بافتهاي فرسوده يارانه و مشوقهاي خاص در نظر گرفت تا آنها راغب به بهسازي محيط زندگي خود شوند افزود: مشکل اصلي بهسازي و نوسازي بافتهاي فرسوده عدم سرمايهگذاري و تخصيص اعتبارات در اين حوزه است.
عضو کميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي با اشاره به لزوم توجه به مسائل بومي-سرزميني در استفاده از مدلهاي جهاني براي احياي بافت فرسوده يادآور شد: کشور ما چند فرهنگي است نوع شهرنشيني، فرهنگها و آداب و رسوم مردم هر شهري ويژگيهاي خاص خود را دارد بر همين اساس مدلهاي تدويني مناسب براي احياي بافت فرسوده از يک شهر به شهر ديگر متفاوت است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]