واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۲ مهر ۱۳۹۴ (۱۴:۲۷ب.ظ)
تغيير يک سويه طبقهبندي کلاس خودروها در طرح کاهش توسط وزارت کشور موج - مدير عامل شرکت کنترل کيفيت هوا از تغيير يک سويه طبقهبندي کلاس خودروها در طرح کاهش توسط وزارت کشور خبر داد و گفت: در تصميمي در وزارت کشور خودروهاي کاربراتوري را که عامل اصلي آلودگي هواي تهران هستند، از کلاس زرد به کلاس سبز تغيير دادند با اين کار عملا طرح کاهش بي اثر ميشود.
به گزارش خبرگزاري موج، وحيد حسيني، مدير عامل شرکت کنترل کيفيت هوا، با انتقاد از اين تصميم وزارت کشور افزود: وزارت کشور اجراي طرح کاهش را به خودروهاي فرسوده محدوده کرده و خودروهاي کاربراتوري را وارد کلاس خودروهاي سبز کرده است در حالي که براي چنين تصميمي يعني منع تردد خودروهاي فرسوده اساسا به اجراي طرح کاهش نيازي نيست و بر اساس مصوبه هيات وزيران در سال ۸۹ تردد اين خودروها در تهران ممنوع است، البته اين مصوبه مانند؛ بسياري ديگر از طرح و برنامههاي کاهش آلودگي هوا هيچ وقت توسط پليس اجرا نشده و کسي هم اعتراض نکرده که چرا خودروهاي فرسوده که دارند مردم را ميکشند جريمه نميشوند.
حسيني با تاکيد بر اين که امکان اجراي پلکاني و تدريجي طرح کاهش وجود دارد، اما؛ تغيير طبقهبندي آن به شکلي که اکنون وزارت کشور پيشنهاد کرد ممکن نيست، ادامه داد: هدف ما از اين طرح، کاهش آلودگي هوا بوده است. با اين تغييرات عملا طرح کاهش بي اثر خواهد شد و تأثير مورد انتظار ما را در کاهش آلودگي هواي تهران نخواهد داشت و اساسا طرح ديگري است؛ بنابراين ما با اين تغييرات آن را تأييد نميکنيم.
حسيني با تاکيد بر اين که کمتر از ۵۰۰ هزار خودرو در تهران مشمول محدوديت تردد ميشوند، ادامه داد: ۵۰۰ هزار خودروي آلاينده و فرسوده جان ميليونها نفر را در اين شهر به مخاطره انداختهاند و من تعجب ميکنم که عدهاي ميگويند بهتر است مردم بميرند، ولي؛ مردم بتوانند با ماشينهاي فرسوده در تهران تردد کنند! مگر نميبينيم که هواي آلوده چه بر سر بيماران قلبي و تنفسي و کودکان ما آورده است؟ سرطان و انواع بيماريهاي ريوي و انواع آلرژيها در ميان مردم و بچههاي اين شهر شايع شده،
وي افزود: اما هنوز تعدادي از مسوولان حاضر نيستند به خاطر حفظ جان ده ميليون نفر اين ۵۰۰ هزار خودرو را وادار کنند که خودروهايشان را به خودروهاي استاندارد ارتقا بدهند.
حسيني با بيان اين که در هيچ جاي دنيا يک نفر نميتواند با يک وسيله شخصي که آلايندههاي مرگبار به هوا ميفرستد در شهر تردد کند و سلامت ديگران را به خطر بي اندازد، ادامه داد: طرح کاهش يک طرح زيست محيطي است، حافظ جان انسانها و کودکان شهر ما. شگفتانگيز است که در کشوري عدهاي بيايند و بگويند ما با کاهش آلودگي هوا مخالف هستيم.
حسيني افزود: کار ما در شرکت کنترل کيفيت هوا اندازهگيري روزانه آلايندهها است و ميدانيم که هر روز در اين شهر چه خبر است و نفس کشيدن در هواي تهران چه بلايي بر سر مردم ميآورد و طرح کاهش با همين دغدغه و تنها براي بهبود کيفيت هواي تهران تهيه و پيشنهاد شده است و از نظر من کساني که با طرحهاي کاهش آلودگي هوا مخالفت ميکنند در واقع با حفظ سلامت انسانهاي اين شهر مخالفاند.
مديرعامل شرکت کنترل کيفيت هوا با انتقاد از اين که قوانين مربوط به کاهش آلودگي در ايران به راحتي ناديده گرفته ميشود، ادامه داد: در ايران هيچ خودرويي را به دليل فرسودگي جريمه نميکنند، خودروها با ورود به محدوده زوج و فرد هم جريمه نميشوند، خودروهاي ديزل فرسوده هم خلاف قانون در تهران آزادانه تردد ميکنند، نداشتن معاينه فني هم از نظر مسوولان ايرادي ندارد و جريمهاي براي آن نوشته نميشود، سوال ما اين است که اگر قرار است اين قوانين اجرا نشود پس به چه دليلي تصويب شده است؟
حسيني با تاکيد بر اين که پليس طرح کاهش را در جلسه شوراي عالي ترافيک امضا کرده است، ادامه داد: انتظار ما اين بود که برادران ما در پليس راهنمايي و رانندگي براي اجراي طرحي که هدفش سلامت مردم است با ما همراهي کنند به همين منظور هم تمام محدوده زوج و فرد فعلي که محدوده طرح کاهش در آينده خواهد بود به دوربينهاي مخصوص ثبت جرايم تجهيز شده، شهرداري تهران به رغم هزينه سنگين اين مسووليت را بر عهده گرفت تا براي اجراي طرح کاهش فشاري به نيروهاي پليس وارد نشود و فرايند جريمه کردن خودروها مکانيزه باشد و ما همچنان اميدواريم بتوانيم با موافقت پليس اين طرح را هرچه سريعتر اجرايي کنيم.
وي ادامه داد: در تهران سالانه هزاران نفر به طور مستقيم و غيرمستقيم دقيقا به دليل هواي آلوده جان خود را از دست ميدهند. ما در شرکت کنترل کيفيت هوا ميدانيم که آلودگي هوا دارد مردم را ميکشد، اين را هم ميدانيم که پيادهسازي طرح کاهش که به تدريج موجب خروج خودروهاي آلاينده از تهران ميشود، زحمت و هزينه اجتماعي دارد.
حسيني تصريح کرد: اما؛ مسوولان و مديراني که اين طرح را پيادهسازي و اجرا ميکنند در برابر مردم و سلامت افراد اين شهر مسوول اند. بايد اکنون يک تصميم جدي بگيرند. اين که آيا حاضرند هزينه فشارهاي اجتماعي و مسووليت مدني خود را بپذيرند و با پيادهسازي به موقع، دقيق و بينقص يک طرح مطالعه شده، جان ميليونها نفر از شهروندان را نجات دهند يا گوشه عافيت بگزينند و به تماشاي هدر رفتن جانها بنشينند؟ من اميدوارم که آنها راه دوم را انتخاب کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]