تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):افطارى دادن به برادر روزه دارت از گرفتن روزه (مستحبى) بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833275123




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

امیرعبداللهیان: طرف سعودی از گفتگو خودداری می‌کند/ نیروی رزمی ایرانی در سوریه نداریم


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


امیرعبداللهیان: طرف سعودی از گفتگو خودداری می‌کند/ نیروی رزمی ایرانی در سوریه نداریم بین الملل > دیپلماسی - حسین امیرعبداللهیان معاون وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در امور عربی و آفریقا افزود:مسائل و پرونده ها در سوریه ارتباطی به عربستان و یا به ایران ندارد و این ملت سوریه هستند که خود باید آنها را حل کنند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا، امیرعبداللهیان در گفت وگو با روزنامه لبنانی السفیر که در شماره امروز (چهارشنبه) آن چاپ شده است، افزود: ممکن است یک گروه رسمی تماس بین المللی برای ایجاد راه حل سیاسی در سوریه پیدا کنیم. وی خاطرنشان کرد که هیچ نیروی رزمی ایرانی در سوریه وجود ندارد و تنها مستشاران نظامی ایرانی متخصص در امور مبارزه با تروریسم به درخواست دولت سوریه در این کشور برای ارائه مشورت حضور دارند. السفیر نوشت: سفر هیات بلند پایه ایرانی به بروکسل به مثابه شروع عملیات بررسی چگونگی ایجاد یک گروه تماس بین المللی و منطقه ای درباره سوریه است، عملیاتی که اروپایی ها با تکیه بر نقش خود در تسهیل مذاکرات موفق گروه 3+3 در حل پرونده هسته ای ایران، تلاش می کنند نقش میانجی و تسهیل کننده را در آن بازی کنند. این روزنامه لبنانی افزود: هیات ایرانی به ریاست حسین امیرعبداللهیان معاون وزیر امور خارجه ایران در امور عربی و آفریقا به بروکسل پایتخت بلژیک سفر و به مدت سه ساعت با فدریکا موگرینی وزیرخارجه اتحادیه اروپا ملاقات کرد و ساعت های دیگری را در گفت وگو با مقامات ارشد در وزارت خارجه اتحادیه اروپا سپری می کند. بعداز دیدارهای هیات ایرانی در پایتخت اتحادیه اروپا ،السفیر با امیرعبداللهیان در باره آخرین رخدادها و تحولات شتابان بحران و جنگ در سوریه و اوضاع منطقه به ویژه روابط تهران با ریاض گفت وگو کرده است که متن این مصاحبه به شرح زیر می آید. در این سفر نخستین نشست ها برای ایجاد گروه تماس بین المللی حل بحران و جنگ در سوریه برگزار شد، نتایج مذاکرات و گفت وگوها در بروکسل را چگونه دیدید؟ به این گروه تماس چگونه می نگرید؟
نشست ها و گفت وگوهای ما با خانم موگرینی سازنده بود و او افکاری سازنده و بسیار مثبت ارائه کرد.
در باره مسائل متعلق به منطقه و مبارزه با تروریسم تبادل آرا و به طور مفصل آنچه را که مربوط به روند حل سیاسی بحران در سوریه است، بررسی کردیم.
معتقدیم که اتحادیه اروپا می تواند نقشی مثبت در ایجاد حل سیاسی بحران سوریه ایفا کند و این گونه تماس ها و مذاکرات را در دو سطح منطقه ای و اروپایی ادامه می دهیم.
موضوع اساسی گفت وگوها و مذاکرات ما به آرا و اندیشه های متنوع در خصوص راه حل سیاسی بحران سوریه ارتباط دارد و معتقدیم این تبادل نقطه نظرها بسیار ثمربخش است. آیا شما ایجاد این گروه تماس بین المللی را تایید می کنید، در صورت تایید آیا این گروه مفید و واقعی خواهد بود ، آیا هدف اساسی آن جمع شدن ایران، عربستان و ترکیه دور یک میز است؟
 ما هنوز به نتیجه نرسیده ایم، اما ممکن است که یک گروه رسمی تماس بین المللی برای ایجاد راه حل سیاسی در سوریه پیدا کنیم.
آقای استفان دی میستورا نماینده ویژه سازمان ملل در سوریه،طرحی پیشنهاد کرده که در آن به ایجاد گروه تماس بین المللی اشاره شده است.
جمهوری اسلامی ایران اکنون تلاش می کند با همه کشورهای موثر و بازیگران تماس بگیرد و گفت گو کند.
یکی از این موثرترین بازیگران اتحادیه اروپا است و می توانم باردیگر بر نقش ویژه ای که خانم موگرینی می تواند بازی کند، تاکید کنم. دی میستورا گفت که اگر بتوانیم این گروه تماس بین المللی را تشکیل دهیم در این صورت ایران و عربستان دور یک میز می نشینند و می توانیم در یک ماه نه یک سال و یا سال ها راه حل بحران سوریه را ایجاد کنیم، نظر شما در باره این سخن دی میستورا چیست؟
ما مشکلی برای گفت وگو با شریکان سعودی نداریم و طرف ایرانی بارها اشاره هایی کرده است که آمادگی آن برای گفت وگو با سعودی ها را نشان می دهد. البته مبالغه های زیادی صورت گرفته است، حتی کسانی گمان می کنند اگر ایران و سعودی دور یک میز بنشیند، ممکن است همه مشکلات در ظرف یک ماه حل شود، این یک مبالغه است زیرا پیچیدگی های زیادی در مسائل منطقه ای وجود دارد.
تعداد زیادی از بازیگران منطقه ای و بین المللی در این مسئله دخالت دارند اما معتقدیم که تهران و ریاض می توانند گفت وگویی بسیار فعال داشته باشند. ما از اندیشه انجام مذاکرات دوجانبه با عربستان استقبال می کنیم اما در زمان کنونی این طرف سعودی است که از ورود به گفت وگوها خودداری می کند.
در حقیقت طرف ایرانی یک سئوال بزرگ دارد و آن این که چرا دیپلمات های سعودی از هرگونه گفت وگو خودداری می کنند، شاید حاکمان جدید سعودی خود بخشی از جواب هستند و به همین دلیل به جای گفت وگو، به قدرت و زور پناه برده اند اما نتیجه پناه بردن آنها به قدرت را دیدیم ، آنها بعداز شش ماه نتوانسته اند به طور کلی به نتیجه ای دریمن دست یابند.  چه کسی می تواند این رویکرد سعودی ها را تغییر دهد؟
 اتخاذ این تصمیم به اراده سران عربستان ارتباط دارد، اما ما نسبت به آینده خوشبین هستیم زیرا برای گفت گو هیچ جایگزینی وجود ندارد، گفت وگو و همکاری بین تهران و ریاض می تواند در ایجاد راه حل ها برای مشکلات در منطقه سهمی داشته باشد و البته شرایطی را که سعودی ها در آن گرفتار شده اند، درک می کنیم. عربستان و کشورهای دیگر حق تعیین تکلیف برای مردم سوریه را ندارند
 سعودی ها الان عکس این اظهارات شما را می گویند ، گفت وگو خوب است اما در باره چه موضوعی؟ به نظر سعودی ها ملت سوریه خواستار کناره گیری رهبران کنونی کشورشان هستند، می گویند ایران می خواهد بشار اسد رییس جمهوری سوریه در قدرت بماند و این دلیل مشکلات است، نظر شما چیست؟
 به نظر من، مسائل و پرونده ها در سوریه ارتباطی به عربستان و یا به ایران ندارد و این ملت سوریه هستند که خود باید آنها را حل کنند.
همه بازیگران موثر و با نفود در مسئله سوریه باید تلاش های هماهنگی را به منظور فراهم شدن شرایط برای یک انتخابات پاک و آزاد صورت دهند تا این که سوری ها با حضور در کنار صندوق های اخذ رای آینده خود را رقم بزنند.
عربستان و کشورهای دیگر حق ندارند که در باره آینده رییس جمهوری سوریه تصمیم بگیرند و بگویند که بماند و یا باید برود.  آیا منظور شما این اندیشه ای است که ولادیمیر پوتین رییس جمهوری سوریه از آن سخن گفته است، یعنی امکان برگزاری انتخابات پارلمانی به عنوان گام ممکن برای انتقال سیاسی در سوریه، یا این که منظور شما برگزاری انتخابات ریاست جمهوری است؟
 به طور اساسی منظور من اصلاحات سیاسی در سوریه است و در چارچوب اصلاحات ممکن است هر دو انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری برگزار شود.
اما این اصلاحات و انتخابات باید در چارچوب قانون اساسی برگزار شود که ملت سوریه موافقت خود را با آن اعلام کرده است و دیگر این که آقای بشار اسد هم بتواند در انتخابات آینده نامزد شود.
معتقدم، شایسته نیست که مانع نامزدی آقای بشاراسد در انتخابات ریاست جمهوری سوریه شویم بلکه باید همه تلاش خود را بکار گیریم تا زمینه برگزاری یک انتخابات پاک و آزاد در سوریه فراهم شود. اگر ملت سوریه تمایل نداشته باشد بشار اسد رییس جمهوری شود، به او رای نخواهد داد.
بنابراین معیار ما رای مردم سوریه است که تنها در یک رای گیری واقعی به دست می آید. اکنون یک چارچوب تحت عنوان بیانیه « ژنویک» وجود دارد که مورد اتفاق بین المللی است اما ایران با صراحت گفته است که این چارچوب را نمی پذیرد ، چرا؟
 بیانیه ژنو یک دارای نقاطی مثبت و همزمان دارای نقاطی سخت است.
دی میستورا تلاش می کند تا طرح خود را برمبنای این بیانیه آماده کند و به همین دلیل تماس هایی با مقامات سوریه و گروه های مخالف برقرار کرده است.
یکی از نقاطی که در بیانیه ژنو یک بر آن تمرکز شده، گفت وگو است که می تواند بین دولت سوریه و گروه های مخالف شکل بگیرد و ما معتقدیم این خوب است.
هرگاه به مخالفان اشاره می کنیم، از نقطه نظر ما آن دسته از مخالفان سیاسی است که به ایجاد راه حل سیاسی اعتقاد دارند اما گروه های مسلح سوری که با گروه های تروریستی همکاری می کنند آماده ورود به روند سیاسی نیستند.
ما از حضور و پیوستن همه گروه های سیاسی و مخالف که خواستار همکاری با گروه های تروریستی نیستند به روند سیاسی حل بحران و مشارکت در قدرت استقبال می کنیم اما همه گام هایی که برداشته می شود بسیار مهم است که مورد تایید ملت سوریه باشد.  گزارش های زیای وجود دارد که نشان می دهد ایران اکنون نقش دیگری دارد، گفته می شود نیروهای ایرانی به سوریه اعزام شده اند، آیا این اتفاق صورت گرفته است؟
امیرعبداللهیان : هیچ نیروی رزمی ایرانی در سوریه وجود ندارد و تنها مستشاران نظامی ایرانی متخصص در امور مبارزه با تروریسم در سوریه برای ارائه مشورت حضور دارند.
حضور مستشاران نظامی ایرانی به درخواست دولت سوریه صورت گرفته و تنها به سوری ها در آماده شدن برای جنگ با تروریست ها و نه گروه مخالفان آقای بشار اسد مشورت می دهند.
ما به گروه های مخالف دولت سوریه احترام می گذاریم زیرا حق دارند که در حیات سیاسی کشورشان و تقسیم قدرت در آینده مشارکت کنند.  برای جلوگیری از اشتباه، آیا مقصود شما مخالفان مسلح هم می باشد؟
 گروهی از مخالفان سیاسی مسلح که با گروه های تروریستی همکاری نمی کنند و نمی خواهند ملت سوریه را بکشند، این یک واقعیت است و باید به این واقعیت اعتراف کرد اما منظور ما گروه های مسلحی است که به داعش همچون آهن ربا جذب می شوند. درباره ورود مستقیم روسیه به جنگ علیه تروریسم در سوریه، اروپایی ها می گویند که قواعد بازی را تغییر می دهد، از سوی دیگر روسیه عضو ائتلاف جدید با ایران ، عراق و سوریه شده که دفتر هماهنگی آن در بغداد است، آیا فکر می کنید مسکو اکنون قواعد بازی را تغییر داده است؟ آیا ائتلاف جدید به نتایجی که خواستار آنها هستید، دست می یابد؟
هدف اصلی تلاش های جاری روسیه در سوریه ، هدف گرفتن جبهه النصره و داعش است.
ایران از اقدامات روسیه علیه تروریسم حمایت می کند و معتقدیم که تلاش های روسیه موجب تضعیف تروریست ها می شود.
در مورد اتاق عملیات در عراق با مشارکت کشورهای خارجی، اطلاعات زیادی ندارم اما این یک حقیقت است که ایران، عراق ، روسیه و سوریه در مسیر جنگ با تروریسم حرکت می کنند و این یک امر مثبت است.
معتقدم که تصمیم ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه برای جنگ علیه تروریسم، یک تصمیم شجاعانه است.
تمایل دارم با استفاده از این فرصت، بر انتقادهای خودم از سیاست آمریکا در خصوص سوریه تاکید می کنم.
آمریکایی ها تاکنون به هیچ اقدام موثری در مباره علیه تروریسم در سوریه دست نزده اند. السفیر دو نکته را نباید نادیده گرفت، شما اکنون در ائتلاف جدیدی هستید، آیا احساس می کنید که این ائتلاف فعال و موثر است در حالی که پوتین از یک ماموریت چهار ماهه سخن گفته است، آیا به این چارچوب زمانی معتقد هستید؟
امیرعبداللهیان: عملیات روسیه با هماهنگی ارتش سوریه صورت می گیرد.
اگر هرگونه درخواستی از ایران برای کمک داشته باشند به منظور هرچه بیشتر موثر شدن عملیات ضد تروریسم ، مشاوران نظامی ما که در مبارزه با تروریسم متخصص هستند، قطعا نقش مشورتی خود را گسترش می دهند.  لبنان الان دستش را روی قلبش گذاشته است، برخی از بحران های موجود در منطقه که در انتظار راه حل هستند، سخن می گویند، آیا لبنان باید منتظر حل این بحران ها بماند. تا چه زمانی این بحران ها مانند بحران یمن ادامه دارد و باید منتظرحل آنها ماند؟
 مشکلات و تحولات در منطقه به یکدیگر ارتباط دارند، موج تروریسم در منطقه ما هم به موج های دیگر ارتباط دارد و سیاست های اشتباه قدرت های جهانی اجازه داده تا تروریسم در منطقه ما گسترش یابد و حضور تروریست ها در عراق و سوریه قوی تر شود.
حضور نظامی سعودی ها در بحرین علت بی ثباتی این کشور است و حمله آنها به یمن و هدف قرار دادن یمنی های بی گناه سبب رشد پدیده تروریسم شده است.
غیرممکن است بین تروریسم در سوریه و عراق جدایی قائل شد اما در یمن جنگ ویرانگر تحمیل شده بر آن موجب رشد تروریسم در این کشور شده است.  آیا برای حل بحران سیاسی در لبنان باید منتظر حل بحران ها در منطقه ماند؟
 ما از کامل شدن اصلاحات سیاسی در لبنان حمایت می کنیم و انتخاب ریییس جمهوری در لبنان بخشی از روند تکمیل این اصلاحات سیاسی است. لبنان 506 روز است که رییس جمهوری ندارد. اما این یک واقعیت است که تحولات در منطقه بر پرونده های مرتبط با لبنان تاثیر می گذارد، مشاهده کردیم که برخی گروه ها تلاش می کنند تا بحران جمع آوری زباله ها را به یک بحران بزرگ تبدیل کنند. 52261

کلید واژه ها: عربستان - یمن - سوریه -




چهارشنبه 22 مهر 1394 - 11:08:52





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن