واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: مشاور گردشگری میراث فرهنگی استان مرکزی در گفت و گو با پانا: ضعفهایی بارز و مشهود در گردشگری روستایی وجود دارد مشاور گردشگری مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری روستایی استان مرکزی با اشاره به اینکه در گردشگری روستایی استان ضعفهایی بارز و مشهود است، گفت: برای اینکه طرحهای اجرایی در این حوزه عملا و به بهترین شیوه اجرا شوند باید گفت برگزاری جلسات باعث رونق گردشگری روستایی نمیشود.
۱۳۹۴ چهارشنبه ۲۲ مهر ساعت 08:26
تقی قاسمی در گفت و گو با خبرنگار پانا استان مرکزی، افزود: در این راستا برای کل استان طرح هایی ارائه شده که طی آن باید برای هر شهرستان یک محور را به عنوان پایلوت و برای هر پایلوت یک روستا معرفی کرد.
وی ادامه داد: بسیاری از بومیان یک منطقه با جاذبههای گردشگری و مسیرها آشنایی ندارند، لذا نصب تابلوهای راهنما جهت هدایت گردشگران و نیز تبلیغات از طریق فضای مجازی جهت معرفی پایلوتهای طرح تعریف شده ضروری است
مشاور گردشگری مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری روستایی استان مرکزی بیان کرد: اگر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با این طرح موافقت کنند، کار مطالعاتی آغاز شده و محورهای پایلوت در هر شهرستان مورد شناسایی قرار میگیرد.
قاسمی با اشاره به اینکه چنین اقداماتی موجب رونق گردشگری روستایی میشود، اظهار داشت: در صورتی که شعار گونه پیش رویم قطعا پیشرفتی حاصل نمیشود، نیاز داریم با توجه به توجیه اقتصادی گردشگری روستایی در روستاهای هدف زیرساختها را در حد مطلوبی ایجاد کنیم.
وی خاطرنشان کرد: گردشگری روستایی تقریبا گردشگری نوپایی در کشور است و به همین دلیل در صورت اقدامات سریع و مؤثر میتوان جایگاه مناسبی را در این حوزه به دست آورد.
مشاور گردشگری مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری روستایی استان مرکزی اضافه کرد: مکانهای تاریخی واقع در روستاها باید احیا و مرمت شوند و با تغییر کاربری مطلوب که مناسبترین نکته در آن آمادهسازی جهت اسکان گردشگران است، از این مکانها بهره برد.
قاسمی ابراز داشت: رونق ورود گردشگران به روستاها موجب میشود، سکوتی که به علت ناامیدی از کسب و کار در روستا و مهاجرت به شهرها بر روستاها حاکم شده شکسته شده و امنیت شغلی که با رونق خرید و فروش ایجاد میشود به همراه ایجاد و زیرساختهای گردشگری ایجاد شده، در کنار جاذبههای موجود باعث ورود گردشگران و تثبیت جمعیت و حتی بازگشت روستاییان از شهرها میشود.
وی گفت: توسعه و گسترش گردشگری به منظور استفاده هرچه بیشتر از مزایای متعدد آن اجتناب ناپذیر است ولی در راه رشد و توسعه این صنعت مشکلات و تنگناهای متعددی وجود دارد.
مشاور گردشگری مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری روستایی استان مرکزی فقدان یک برنامه جامع و استراتژیک و همچنین مشخص نبودن هدفها و سیاستها در قالب یک برنامه اجرایی، فقدان فضای مساعد تبلیغاتی، عدم رویکردی واقعی نسبت به صنعت گردشگری، عدم تمایل بخش خصوصی به سرمایهگذاری در این بخش به علت حمایت ناکافی دولت را از مشکلات توسعه گردشگری روستایی عنوان کرد.
قاسمی ادامه داد: فقدان نیروی انسانی کارآزموده و متخصص امور گردشگری، نبود امکانات اولیه مثل اقامتگاههای مناسب و سرویسهای بهداشتی عمده مشکلات ما در حوزه گردشگری و مربوط به مسائل اجرایی و مدیریتی است که اگر دیدگاه خود را در این زمینه گسترش دهیم مبحث اقتصادی این صنعت مطمئنا حل خواهد شد.
وی اظهار داشت: امروزه صنعت گردشگری پس از صنایع نفت و اتومبیل سازی به سومین صنعت درآمدزا تبدیل شده است و نقش بسیار مهمی در اشتغال زایی و درآمدزایی ایفا میکند.
مشاور گردشگری مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری روستایی استان مرکزی بیان کرد: از آنجا که این صنعت به سرمایه گذاری سنگین اولیه نیاز ندارد، بنابراین با توجه بیشتر به آن میتوان چرخ اقتصادی شهرستان را به خوبی به گردش در آورد چرا که از لحاظ اقتصادی سبب ایجاد اشتغال، کاهش بیکاری و افزایش درآمد میشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]