واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: افسردگی زنان ۲ برابر مردان
معاون رئيس جمهوری در امور زنان با اشاره به اینکه زنان در شیوع بيماری های جسمانی، عضلانی و افسردگی ۲ برابر مردان آسیب پذیرترند، از راه اندازی كلينيک های سلامت خانواده در ۹ استان کشور خبر داد.
آفتاب : دكتر شهين دخت مولاوردی در نشست مشترك مشاورین امور زنان دستگاه های اجرایی كه روز سه شنبه در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، از فاجعه منا به عنوان يك فاجعه غم انگیز انساني ياد كرد و گفت: متأسفانه در اين حادثه ۵۰ نفر از زنان اهل تسنن نيز دچار حادثه شدند.
وی افزود: يكي از كساني كه در فاجعه منا تا به امروز خبري از وي نشده فرماندار بندر تركمن، مرجان نازقليچي هستند و لازم است از وزیر بهداشت به دلیل سفر به عربستان و تسلي خاطر حجاج قدرداني كنم.
مولاوردی همچنین ضمن قدردانی از وزیر بهداشت و مجموعه همکاران این وزارتخانه به دلیل اجراي طرح تحول نظام سلامت ، اين طرح را يكي از شاخصترين برنامههاي دولت يازدهم عنوان كرد.
وی با اشاره به اینکه در سفرهای استاني رضايتمندي مردم را از اجرای این طرح مشاهده ميكنيم، گفت: اميدوارم در فازهاي بعدي اين طرح نيز كه در شرايط پسا تحريم است زمينه تحقق تمام اهداف از پيش تعيين شده فراهم شود تا مردم از بركات آن بهرهمند شوند.
معاون رئيس جمهوری در امور زنان با اشاره به نشستهاي ماهيانه خود با مشاوران وزرا در امور زنان، شعار هفته سلامت بانوان ايراني را «زن، قلب خانواده» عنوان کرد و گفت: عمدهترين اهداف نشستهای ماهيانه ما شناخت وضعيت موجود به منظور آشنايي بيشتر مشاوران وزرا با برنامهها و ظرفيتهاي وزارتخانههاي دولت است تا در نهايت به يك هماهنگي و اثربخشي برسيم.
مولاوردی در ادامه با اشاره به تعريف سلامت، يادآور شد: سلامت فراتر از ابعاد جسماني فرد است و مفهوم آن به گونهاي وسيع است كه تنها به عدم بيماري اطلاق نميشود همانگونه كه عدم جنگ تنها شرط صلح نيست.
وی با بيان اينكه زنان محور اصلي خانواده، جامعه و پيش شرط توسعه پايدار كشور هستند، گفت: نقش و تأثير ويژه زنان در سلامت خانواده و جامعه و همچنين حفظ محيط زيست بسيار مهم است و آنها به عنوان اولين مراقبان در جامعه در امر آموزش و فرهنگ نقشي اساسي دارند كه لازم است سلامت آنان محور قرار گيرد و نيازهاي زنان در دورههاي سني مختلف تأمين شود.
معاون رئيس جمهور در امور زنان و خانواده ها با اشاره به ماده ۲۳۰ قانون پنجم توسعه مبني بر ارتقاء سلامت زنان از طريق معاونت زنان نهاد رياست جمهوري گفت: خوشبختانه با همكاريهاي اجرايي، اقدامات قانوني لازم جهت رسيدن به اين هدف را انجام دادهايم اما بايد توجه داشت كه جايگاه ما در مقام رياست جمهوري ، ستادي است و مانند وزارتخانه ها اعتبارات و اختيارات را نداريم بلكه نقش ما بيشتر هماهنگي و همكاري در جهت ارتقاء سلامت زنان است كه در برنامه ششم توسعه نيز به آن توجه ويژه خواهيم داشت.
وي به مقايسه وضعيت سلامت در بين زنان و مردان اشاره كرد و گفت: براساس اطلاعات وزارت بهداشت اگرچه نرخ اميد به زندگي و مرگ و مير در زنان افزايش پيدا كرده است اما زنان در مقايسه با مردان آسيب بيشتري ميبينند و در شيوع بيماريهاي جسماني، عضلاني و افسردگي در برخي موارد حتی ۲ برابر مردان آسيبپذيرتر هستند.
مولاوردی گفت: همچنين بيماريهاي مزمن ناتوانكننده در زنان بيشتر از مردان است كه لازم است همانگونه كه طول زندگي آنها افزايش يافته اما عرض زندگي و كيفيت آن نيز بايد افزايش پيدا كند.
وی از بيماريهاي ناشي از سلامت اجتماعي در زنان و زنانه شدن بيماري ايدز ابراز نگراني كرد و از تغيير روند بيماري ايدز از شيوه تزريقي به مقاربتي خبر داد و بيشترين قربانيان آن را زنان دانست.
مولاوردی همچنين در خصوص عوامل اقتصادي مؤثر بر سلامت زنان نيز گفت: عوامل اقتصادی می تواند باعث سست شدن ريشه اعتقادی، مهاجرتهاي گسترده به شهرها و گسترش سكونتگاههاي غيررسمي، عدم توجه به تجارب يكديگر و نداشتن استراتژي در زندگي شوند.
معاون رئيس جمهوری در امور زنان و خانواده ها برنامههاي اين معاونت را اينگونه تشريح كرد: خوشبختانه توانستهايم از طريق تبادل تفاهمنامه با وزارتخانههاي مختلف از جمله وزارت بهداشت و وزارت آموزش و پرورش سلامت و بهداشت دختران دانشآموز را تأمين كنيم ضمن اينكه با همكاري وزارت بهداشت و معاون بهداشت، كلينيک های سلامت خانواده در ۹ استان كشور در سال جاري و سال ۹۵ راهاندازي خواهند شد.
وي ضمن تاكيد بر توجه به سياستهاي جمعيتي ابلاغي از سوي مقام معظم رهبري و مشاركت تمام دستگاهها براي تحقق آن افزود: با توجه به بندهاي سياست ابلاغي جمعيت بايد زمينه را طوري فراهم كنيم كه نسلي مولد و سالم و تاثيرگذار براي پيشرفت كشور رشد و تعالي يابند و همواره به بهداشت كودک و مادر توجه داشته باشيم.
مولاوردی همچنين درخصوص حمايت از مادران شاغل و روي آوردن آنان به فرزندآوري نيز گفت: بسته جامع حمايتي در اين خصوص با همكاري سازمان مديريت و برنامهريزي كشور تدوين شده است كه در آن مهدهاي كودك در ادارات يا در جوار آن برقرار شود .
به گزارش مهر، وی در پایان گفت: همچنين با كمک كميسيون اجتماعي دولت محيطهاي دوستدار كودک براي تغذيه و شيردهي درنظر گرفته شده است.
تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۴ - ۱۷:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]