واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۱ مهر ۱۳۹۴ (۱۳:۵۶ب.ظ)
وزير بهداشت: ما مردان به طول عمر زنان غبطه مي خوريم/ از ورود بخش خصوصي به آموزش و خدمات سلامت استقبال مي کنيم موج -وزير بهداشت گفت: اين که طول عمر زنان بيش از مردان است باعث غبطه خوردن است و آمارها نشان مي دهد وضعيت سلامت مردان هم نسبت به زنان مناسب نيست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، حسن هاشمي در نشست مشترکي که با معاونت امور زنان رياست جمهوري به مناسبت هفته سلامت بانوان تشکيل شده بود، با اشاره به جمله بنيانگذار جمهوري اسلامي امام خميني (ره): " از دامن زن مرد به معراج مي رسد"، گفت: جايگاه زن در خانواده مثل عمود خيمه است. هر زني که فوت مي کند يک خانواده آسيب جدي مي بيند و سرنوشت آن تغيير مي کند.
وي تاکيد کرد: زنان در زمينه پيشگيري از آسيب ها و معضلات اجتماعي بسيار موثر هستند.
وزير بهداشت گفت: اين که طول عمر زنان بيش از مردان است باعث قبطه خوردن است و آمارها نشان مي دهد وضعيت سلامت مردان هم نسبت به زنان مناسب نيست.
وي با اشاره به آمارهاي ارائه شده در خصوص سال هاي زندگي پس از فوت همسر گفت: مطالعاتي که بر اساس طول عمر افراد پس از مرگ همسر انجام شده است نشان مي دهد متوسط عمر زنان پس از فوت همسر 6.5 سال و متوسط فوت مردان 1.5 سال است.
وزير بهداشت با بيان اين که يکي از دلايل کاهش فرزندآوري جداي از تاثيرات جهاني مربوط به افزايش سواد در زنان است، گفت: ارتقاي سواد زنان تا آنجائي که به ارکان خانواده آسيب نزند مفيد است.
وي با اشاره به اينکه در خصوص سلامت بانوان هنوز از نقطه مطلوب فاصله داريم، تصريح کرد: براي ارتقاي وضعيت سلامت زنان حرکاتي آغاز شده و کميته هايي براي کاهش مرگ و مير نوزادان و زنان باردار همچنين کاهش آسيب هاي اجتماعي و آگاهي بخشي زنان شکل گرفته است.
هاشمي تصويب برجام را مانند قطعنامه 598 موجب بقاي جمهوري اسلامي دانست و افزود: بايد از محسنات برجام استفاده کنيم و در دل مردم ترديد ايجاد نکنيم.
وزير بهداشت اظهار اميدواري کرد پس از دوره پساتحريم رونق اشتغال و توليد از بخشي از آسيب هاي اجتماعي ناشي از شرايط موجود پيشگيري شود.
وي با بيان اين که شبکه بهداشت کشور در حال توسعه است، گفت: بيش از 55 ميليون نفر در کشور از خدمات شبکه بهداشتي استفاده مي کنند.
هاشمي اضافه وزن 50 درصدي زنان بالاي 30 سال را عاملي براي ابتلا به بيماري هاي استخواني عنوان کرد و افزود: بخشي از بيماري هاي زنان قابل پيشگيري و براي کنترل آن برنامه هايي داريم.
وي روي آوردن دختران به سيگار و قليان را تاسف بار خواند و گفت: اين امر باعث اثرگذاري بر روي سلامت زنان در تولد نوزادان ناقص الخلقه خواهد شد.
هاشمي همچنين ابتلاي 12 درصدي زنان به ايدز را از آسيب هاي مهم دانست و گفت: بايد از توسعه ايدز پيشگيري کنيم.
وي اظهار کرد: بيش از 60 تا 70 درصد سرطان ها قابل پيشگيري از مرگ هستند و براي آگاه سازي نيازمند همکاري ngo ها و خيرين هستيم.
هاشمي با بيان اينکه بايد در قالب برنامه ششم توسعه مجلس و دولت تصميمات قاطعانه اي براي سلامت غذا بگيرند، افزود: ما در حال حاضر سيستم نظارتي ضعيفي داريم و احکام متخلفان سلامت غذايي و بهداشت محيط ناچيز است.
وي در ادامه با اشاره به اينکه برخي از قوانين مربوط به 30 سال پيش است به تخلفات استفاده از روغن پالم در لبنيات گفت: بالاترين جريمه استفاده از پالم در چند تخلف تنها 3 ميليون تومان بوده است که مسلما تاثير گذار نيست.
هاشمي همکاري سازمان ملي استاندارد و ديگر ارگان هاي نظارتي را براي بهبود اين شرايط مفيد دانست.
وي اظهار کرد: در مسايل جنسي هم بايد بي پرده صحبت کنيم و در اين زمينه سازمان بهزيستي، هلال احمر، NGO ها و وزارت بهداشت براي کمک به سلامت جنسي مردم تاثيرگذارند.
به گفته وي بخشي از بيماريهاي اعصاب و روان و طلاق ها ناشي از نبود سواد جنسي در ميان مردم است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]