تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم(ص):برترین ایمان آن است که معتقد باشی هر کجا هستی خداوند با توست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830045246




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تابستان بورس چگونه گذشت/گزارش تحليل بازار سهام در سه ماهه دوم سال جاري


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۱ مهر ۱۳۹۴ (۱۲:۴۵ب.ظ)
تابستان بورس چگونه گذشت/گزارش تحليل بازار سهام در سه ماهه دوم سال جاري موج - مديريت تحقيق و توسعه‌ بورس اوراق بهادار تهران «گزارش تحليل بازار» مربوط به سه ماهه‌ دوم سال 1394 را منتشر کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، اين تحليل به بررسي و تحليل روند آمار و اطلاعات و اخبار بازار سرمايه از ابتداي سال تا تاريخ 31 شهريور 1394 در مقاطع سه ماهه و 6 ماهه مي‌پردازد. گزارش از دو بخش آمار و اطلاعات و عوامل مؤثر بر بازار (عوامل کلان و عوامل مؤثر بر صنايع) تشکيل شده است.
چکيده گزارش به شرح زير است:
شاخص کل بورس در پايان شهريور سال جاري به 61 هزار و 577 واحد رسيد که در مقايسه با پايان خرداد 3.50 درصد کاهش داشته است.
شاخص کل بورس، فصل تابستان را با خوش‌بيني نسبت به مذاکرات هسته‌اي با افزايش آغاز کرد و با دستيابي به توافق هسته‌اي در تاريخ 23 تير شاخص به حدود 69 هزار و 433 (معادل 8.8 درصد نسبت به ابتداي تير) رشد يافت.
پس از توافق هسته‌اي با وجود انتظار براي ادامه افزايش شاخص تا پايان دوره مورد بررسي (پايان شهريور) شاخص روندي نزولي در پيش گرفت که مهم‌ترين دلايل آن را مي‌توان گزارش‌‌هاي ضعيف سه ماهه ابتداي سال، تقسيم سودهاي نامناسب در مجامع و ناتواني در پرداخت سود توسط برخي از شرکت‌ها، ورود بانک‌ها به مجامع و انتظار تقسيم سود کم، افت قيمت نفت، افت قيمت فلزات اساسي، وضعيت نااميد‌کننده اقتصادي کشور چين و اقتصاد جهاني، ادامه رکود درکشور و خطر تعديل‌هاي منفي در 6 ماهه دانست.
لازم به ذکر است که در اين دوره اتفاقات مثبتي نيز مانند بازگشت دلارهاي بلوکه شده، مقدمات رفع تحريم و ورود سرمايه‌هاي خارجي به بازار سرمايه روي داد که مي‌توانند اميد بخش بازگشت رونق به بازار و اقتصاد کشور دانست.
در پايان شهريور 1394، ارزش بازار نسبت به پايان خرداد سال 1394 حدود 5.49 درصد کاهش داشت. متوسط ارزش هر معامله‌ي نرمال در سه ماهه دوم سال 1394 حدود 32 ميليون ريال بوده است. در اين دوره 3 ماهه، تغيير ارزش بازار صنعت محصولات شيميايي 8.14 درصد، بانک‌ها مؤسسات اعتباري و ساير نهادهاي پولي 5.61- درصد، فلزات اساسي 30.11- درصد، شرکت‌هاي چندرشته‌اي صنعتي 21.89- درصد، مخابرات 9.49- درصد، فرآورده‌هاي‌ نفتي، کک و سوخت هسته‌اي 12.58- درصد و استخراج کانه‌هاي فلزي 30.49- درصد بوده است.
در تاريخ 31 شهريور 1394، صنعت محصولات شيميايي 25.75 درصد، بانک‌ها مؤسسات اعتباري و ساير نهادهاي پولي 13.44 درصد، مخابرات 8.28 درصد، شرکت‌هاي چند رشته‌اي صنعتي 7.33 درصد، فلزات اساسي 7.33 درصد و فراورده‌هاي نفتي، کک و سوخت هسته‌اي 5.43 درصد از ارزش بازار را در اختيار دارند.
ارزش اسمي بازار در پايان شهريور 1,029,281 ميليارد ريال بوده است که در مقايسه با پايان اسفند سال گذشته 7.9 درصد رشد داشته است.
در سه ماهه دوم سال 1394، حجم کل معاملات حدود 41 ميليارد و 612 ميليون سهم و ارزش کل معاملات در حدود 89 هزار و 64 ميليارد ريال بوده است که نسبت به سه ماه اول سال 1394، به ترتيب 14.28 درصد و 0.89 درصد کاهش داشته است.
بررسي حجم کل معاملات سه ماهه دوم سال 1394 نسبت به سه ماهه دوم سال 1393 نيز، افزايش 24.4 درصدي را نشان مي‌دهد و در اين دوره ارزش معاملات نرمال حدود 8.10 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش يافته است.
در سه ماهه دوم سال 1394 ارزش معاملات سهام نسبت به سه ماه دوم سال 1393 حدود 3.9 درصد کاهش داشته است. در 6 ماهه ابتداي سال 1394، صنعت بانک‌ها، مؤسسات اعتباري و ساير نهادهاي پولي با ارزشي معادل 30,519,029 ميليون‌ريال 17 درصد از کل ارزش معاملات در اين دوره را به خود اختصاص داده است.
پس از اين صنعت، صنعت خودرو و ساخت قطعات با ارزشي بالغ بر 24,927,536 ميليون‌ريال 13.93 درصد، صنعت محصولات شيميايي 11.19 درصد، صنعت عرضه برق، گاز، بخار و آب گرم 7.82 درصد و صنعت فرآورده‌هاي نفتي، کک و سوخت هسته‌اي 6.33 درصد از ارزش معاملات کل بازار اين دوره را به خود اختصاص داده‌اند.
در 6 ماهه سال 1394 سرمايه‌گذاران حقيقي 51 درصد از ارزش خريدها و 49 درصد از ارزش فروش‌ها را در اين دوره در اختيار داشته‌اند و در سه ماهه دوم سال 1394، سرمايه‌گذاران حقيقي حدود 46 درصد از ارزش کل خريدها و 44 درصد از ارزش کل فروش‌ها را به خود اختصاص داده‌اند. بررسي ارزش خريد و فروش سرمايه‌گذاران حقيقي در سه ماهه دوم نسبت به سه ماهه اول سال 1394 نشان مي‌دهد که اين سرمايه‌گذاران بيشتر نقش خريدار را داشتند.
علاوه بر آن، در دوره سه ماهه دوم سال 1394، مي‌توان به اقداماتي همچون نامه وزير اقتصاد به معاونين و سازمان‌هاي تابعه، 20 راهکار اتاق بازرگاني براي خروج از رکود، تفحص مجلس از سازمان بورس، صدور مجوز براي سه صندوق سرمايه‌گذاري جديد، تصويب اساسنامه صندوق تثبيت بازار سرمايه و اوراق مرابحه مبتني بر سهام در کميته تخصصي فقهي سازمان بورس و تصميمات مهم صندوق توسعه بازار اشاره کرد.
در اين دوره، مدير جديد نظارت بر بورس‌ها و بازارهاي سازمان بورس و تغيير و جابجايي 5 مدير مياني، مديرعامل بورس کالا، مديرعامل شرکت سپرده‌گذاري مرکزي اوراق‌بهادار و تسويه وجوه (سمات) تعيين شد. همچنين شاهد راه‌اندازي سايت جديد کدال و آغاز به کار کدال پلاس، معاملات قراردادهاي آتي شرکت‌هاي ايران‌خودرو و مپنا، راه‌اندازي صندوق اختصاصي بازارگرداني بانک سينا، تغيير نمايش قيمت‌ها از درصد به واحد در بازارهاي بدهي، دو تغيير مهم در سفارش‌ها، حضور سرمايه‌گذاران خارجي در ايران و اصلاح و اجراي قانون هدفمندي در برنامه ششم بوديم.
در حوزه اخبار هسته‌اي نيز، شاهد توافق مذاکرات هسته‌اي در وين، تأييد پيش‌نويش قطعنامه توافق هسته‌اي ايران و گروه 1+5 در شوراي امنيت سازمان ملل، تصويب بيانيه شوراي حکام آژانس بين‌المللي اتمي و ممنوعيت رفع تحريم‌ها در کنگره امريکا بوديم.
علاوه بر اين موارد، عوامل ديگري نيز بر برخي از صنايع مهم بورس اثر‌گذار بودند. از آن جمله مي‌توان به صنايع محصولات شيميايي، فرآورده‌هاي نفتي، کک و سوخت هسته‌اي، فلزات اساسي، استخراج کانه‌هاي فلزي، سيمان، خودرو وساخت قطعات، انبوه‌سازي، املاک و مستغلات، حمل و نقل، بانک‌ها و مؤسسات اعتباري، خدمات فني و مهندسي، و مخابرات اشاره کرد.
صنعت محصولات شيميايي: تعيين ميزان تخفيف پلکاني خوراک گاز و مايع مصرفي واحدهاي پتروشيمي، ابلاغ آيين‌نامه نرخ خوراک گاز پتروشيمي‌ و سوخت مجتمع‌هاي مختلف به امضاي معاون اول رئيس جمهور، حکم لغو تحريم سه شرکت پتروشيمي از سوي اتحاديه اروپا، همکاري نفتي ميان ايران و يک شرکت ايتاليايي و انتقال پتروشيمي جم از فرابورس به بورس از اخبار مهم اين صنعت است.
صنعت فرآورده‌هاي نفتي، کک و سوخت هسته‌اي: از اخبار مهم اين صنعت مي‌توان به گشايش نماد 5 پالايشگاه، توضيح معاون عملياتي بازار شرکت بورس درباره معاملات دو پالايشگاه، به بهره‌برداري رسيدن پالايشگاه قطران زرند و بلامانع بودن صادرات گاز مايع شرکت‌هاي گازي و پتروشيمي اشاره کرد.
صنعت فلزات اساسي: از اخبار مهم در اين صنعت مي‌توان به توقف عرضه مازوت به کارخانه‌هاي فولادي، تأييد خبر کاهش 20 درصدي قيمت مواد اوليه توليد آلومينيوم از سوي رئيس اتحاديه صنايع آلومينيوم و انفجار در ذوب‌آهن اصفهان اشاره نمود. علاوه بر اين عوامل اثرگذار بر اين صنعت نيز مورد بررسي قرار گرفت.
صنعت استخراج کانه‌هاي فلزي: در اين صنعت به تعيين دستوري نرخ فروش گندله از سوي وزير صنعت، معدن و تجارت و اثر آن برروي دو شرکت معدني، بهره‌برداري از کارخانه توليد کنسانتره و فاز 2 کارخانه توسعه تغليظ مجتمع مس سرچشمه اشاره شده است. علاوه بر اين حذف عوارض صدور سنگ‌آهن کنسانتره در شوراي اقتصاد از ديگر اخبار اين صنعت بود.
صنعت سيمان- از مهم‌ترين اخبار اين صنعت در اين دوره مي‌توان به اثرات کاهش بودجه عمراني بر روي صنعت سيمان، خروج قيمت اين محصول از شمول قيمت‌گذاري دولت به واسطه مصوبه ستاد هدفمندسازي يارانه‌ها و تغيير تعرفه‌هاي گمرکي کشور عراق و اثر آن بر صادرات سيمان اشاره کرد.
صنعت خودرو و ساخت قطعات: در اين دوره، از مهم‌ترين اخبار اين صنعت مي‌توان به استقرار کارشناسان شرکت پژو در شرکت ايران‌خودرو قبل از سفر وزير امور خارجه اين کشور به ايران، خبر شرکت بنز مبني بر واريز 42 ميليون غرامت به ايران خودرو، موافقت بانک‌مرکزي براي پرداخت تسهيلات به دو شرکت خودروسازي و کاهش توليد شرکت ايران‌خودرو اشاره کرد.
صنعت انبوه‌سازي، املاک و مستغلات: بر‌اساس اخبار مربوط به اين صنعت در دوره مورد بررسي مشمول بودن مالياتي خانه‌هاي مسکوني براساس قانون اصلاح ماليات‌هاي مستقيم و اطلاعات مربوط به ساخت و ساز نسبت به سال گذشته مي‌باشد.
صنعت حمل و نقل، انبارداري و ارتباطات: از اخبار مهم اين صنعت مي‌توان به امضاي قرارداد ميان راه‌آهن ايران و شرکت طراح فرانسوي، خروج مديران و شرکت‌هاي کشتي‌راني از ليست تحريم‌هاي يک‌جانبه امريکا، آغاز به کار شرکت بزرگ کشتي‌راني فرانسوي در ايران، پهلو گرفتن نخستين کشتي بزرگ خط مستقيم کانتينري در بندر شهيد رجايي و رتبه 78 بندر شهيدرجايي در رتبه‌بندي جهاني اشاره کرد. از سويي شاهد تصويب تأسيس صندوق توسعه حمل و نقل و تضمين خريد خدمت در شوراي تأمين مالي وزارت ره و شهرسازي بوديم.
صنعت بانک‌ها و مؤسسات اعتباري: از مهم‌ترين اخبار اين صنعت مي‌توان به مصوبه شوراي پول و اعتبار مبني بر عدم ارتباط ميان بدهي‌هاي بانک‌ها با تسهيلات‌دهي آنان، تصويب طرح استسفاريه قانون پولي و بانکي کشور، اتصال 5 بانک به سوئيفت، تعريف مأموريت جديد حسابرسان مستقل بانک‌ها و تغيير مديرعامل پست‌بانک اشاره نمود. همچنين، امضاي تفاهم‌نامه بانک ايتاليايي با وزارت اقتصاد و بانک‌مرکزي ايران، تصميم جديد دولت مبني بر ماليات بانک‌ها در ازاي دارايي‌هاي مازاد به فروش نرفته و تفاهم‌نامه همکاري ميان بانک تجارت و شرکت ملي گاز ايران و ابلاغيه قانون اصلاحيه ماليات‌هاي مستقيم مبني بر قرار گرفتن ارائه اطلاعات از سوي بانک‌ها به سازمان امور مالياتي نيز از ديگر اخبار مهم اين صنعت مي‌باشد.
صنعت خدمات فني و مهندسي: بر اساس اخبار مربوط به اين صنعت در طي دوره مورد بررسي، امضا تفاهم‌نامه ميان دو شرکت ايراني و اسپانيايي به منظور صادرات و اجراي خدمات فني و مهندسي و امضا قرارداد همکاري ميان شرکت اسپانيايي و شرکت صانير، جزييات مربوط به قرارداد شرکت مپنا با کشور عراق شد.
صنعت مخابرات: از مهم‌ترين اخبار اين صنعت در اين دوره مي‌توان به افزايش ظرفيت انتقال کشور و برآورده‌شدن زيرساخت‌هاي نسل 3 و 4 تلفن همراه، معرفي اعضاي هيأت‌مديره جديد شرکت مخابرات و اعلام زمان و مهلت خريداري اسناد مزايده بلوک سهامداري مديريتي و عمده مخابرات اشاره کرد. همچنين در اين دوره اوراق اختيار فروش تبعي سهام شرکت مخابرات و ارتباطات سيار ايران نيز در بورس تهران عرضه شد.














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن