واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۱ مهر ۱۳۹۴ (۱۱:۵۱ق.ظ)
پيشنهاد وزير بهداشت براي ارتقاي آموزش پزشکي در ايران موج - وزير بهداشت گفت: گسترش پذيرش دانشگاههاي خصوصي شايد بهترين راهکار براي حل اين مشکل است تا به افزايش کيفيت آموزش نيز منجر شود.
به گزارش خبرگزاري موج، سيد حسن هاشمي در جديدترين يادداشت خود آورده است: آموزش ارزان و کارايي بالا. دو کليدواژه اي که بايد در رأس برنامهريزيهاي کلان آموزشي در حوزه آموزش پزشکي قرار گيرد. متاسفانه سالهاست سيستمي معيوب و گران بر آموزش پزشکي کشور حکمراني ميکند که دير زماني است در کشورهاي پيشرفته دنيا منسوخ شده است. تأسف آنکه در اجراي همين قوانين آموزشي هم نقصهاي زيادي ديده ميشود.
دانشجويان را به جاي قرار دادن در محيطهاي واقعي با انبوهي از اطلاعات تئوريک بمباران ميکنيم.
سنجش کارآمدي از دانش مهارتي دانشجويان نداريم و تنها در سنجش دانش تئوريک دانشجويان مهارت داريم. دانشي که امروزه با گسترش فناوري اطلاعات به راحتي در دسترس همه افراد جامعه است. نياز امروز مجموعه سلامت کشور بيش از گذشته به افرادي با مهارت بالاست نه دانشآموختگاني با دانش نظري صرف.
آييننامههاي ارتقا در آموزش پزشکي گرههاي کوري را به سيستم آموزش پزشکي زد، گسترش تخصص و فوق تخصص آسيب جدي به آموزش طب عمومي وارد کرد که بايد تلاش نمود به تدريج و به دور از شتابزدگي مشکلات ايجاد شده حل شود.
يکي از جديترين آسيبهايي که به آموزش پزشکي در سالهاي اخير وارد شده است عدم توسعه زيرساخت آموزشي است. در وصف توسعه نيافتگي زيرساختهاي آموزشي همين بس که دانشجويان امروز در همان مراکزي درس ميخوانند که روزگاري پيشکسوتترين اساتيد ما در آن تحصيل کرده بودند.
پس از ادغام آموزش پزشکي در وزارت بهداري وقت مشکلات آموزش پزشکي در جنبههايي نمايانتر شد، مراکز آموزشي بيشتر شبيه به مراکز درماني شدند و آموزش در سايه سنگين درمان قرار گرفت.
هدف از ادغام مراکز درماني و آموزشي اين بود که دانشجويان در محيطهاي درماني روستايي و مراکز بهداشتي مستقر شوند تا دانش مهارتي آنها گسترش پيدا کند اما متاسفانه اين مهم رخ نداد.
دانشگاهها فارغالتحصيلاني تربيت ميکنند که به طور عمده در انتظار استخدام دولتي هستند. وزارت بهداشت بايد در جهتي حرکت کند که دانشآموختگاني تربيت کند که خود به سمت خلق بازارهاي جديد و پويا حرکت کنند. چشمانداز وزارت بهداشت در اين زمينه حرکت به سوي دانشگاههاي هزاره سوم است که محقق شدن آن توجه ويژه و دلسوزانه روسا و مديران دانشگاههاي علوم پزشکي کشور را ميطلبد.
اما در طول اين دو سال و اندي که بنده در وزارت بهداشت هستم همواره بسترسازي براي گسترش بخش خصوصي در آموزش پزشکي از دغدغههايم بوده است. سالهاست اجازه نداديم که آموزش پزشکي در دانشگاههاي خصوصي کشور شکل بگيرد. اين امر حجم انبوهي از مشکلات ايجاد کرده است. دانشجويان علاقه مند و با استعداد ما که با اختلافهاي بسيار جزئي نميتوانند در رشتههاي پزشکي پذيرفته شوند وقتي درهاي پذيرفته شدن در دانشگاههاي داخل را بر خود بسته ميبينند براي تحصيل به کشورهاي ديگر مهاجرت ميکنند. کشورهايي که استانداردهاي حداقلي آموزش پزشکي را ندارند.
بازگشت اين دانشآموختگان به کشور و تقاضايي که براي دريافت پروانه طبابت دارند، در سالهاي گذشته همواره وزارت بهداشت را با چالشهايي روبرو کرده است.
علاوه بر اين محدود کردن آموزش پزشکي به بخش دولتي و جلوگيري از فعاليت دانشگاههاي خصوصي بار مالي هنگفتي را نيز به دولت تحميل کرده است و حرکت وزارت بهداشت را در حوزه آموزش کند نموده است. گسترش پذيرش دانشگاههاي خصوصي شايد بهترين راهکار براي حل اين مشکل است و مطمئناً به افزايش کيفيت آموزش نيز منجر ميشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]