واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: «هت تریکِ» ایران علیه آمریکا از نگاه فاکس نیوز
![](http://irinn.ir/sitefiles/13940721/گوناگون/ایران امر.jpg)
تحلیلگر امور امنیت ملی شبکه فاکس نیوز آمریکا گفت: ایران سه سیلیِ پیاپی به چهره باراک اوباما، رییس جمهور آمریکا، نواخت. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، مجری شبکه فاکس نیوز آمریکا ابتدا در رابطه صدور حکم دادگاه ایران در رابطه با جیسون رضاییان، خبرنگار روزنامه واشنگتن پست، و ادامه زندانی بودن وی در ایران گفت: من نمی دانم ما از آن توافق چه منفعتی کسب کردیم و چرا آزادی این خبرنگارِ واشنگتن پست از زندان ایران، بخشی از آن توافق (برجام) نبود و چرا پیش از امضای آن، این خبرنگار از زندان آزاد نشد؟ علاوه بر این، ایران با آزمایش موشکی گویی «دو» ضربهِ همزمان به آمریکا زده است.
کِیتی مکفارلند، تحلیلگر امور امنیت ملی شبکه این شبکه گفت: نه چنین نیست، زیرا ایران «سه» سیلیِ متوالی به صورت اوباما زده است. علاوه بر دو نکته ای که شما خاطرنشان کردید، همین هفته گذشته، ایران و روسیه اتحادی را اعلام کردند که بر اساس آن، ایران نیروهای زمینیِ خود را به سوریه می فرستد و روسیه نیز با هواپیماهای جنگیِ خود، نیروهای ایرانی را تحت پوشش هوایی قرار می دهد.
مجری بلافاصله اظهارات مکفاردلند را تأیید کرد و گفت: بله چنین است، زیرا شما نکته سوم (اتحاد ایران و روسیه) را نیز به یاد من آوردید.
این کارشناس امور امنیتی افزود: این سه سیلیِ پیاپی که ایران به چهره اوباما زده است، امری صرفاً اتفاقی نبوده، بلکه عامداً به این نحو طراحی شده است که رییس جمهور (اوباما) را تحقیر کند.
تحلیلگر امور امنیت ملی شبکه این شبکه سپس مدعی شد که آزمایش موشکی ایران ممکن است یکی از مواردِ تخطی از مفاد توافق هسته ای به حساب آید. وی افزود: به یاد داشته باشید که علت این توافقِ هسته ای و یکی از توجیهاتِ آن که رییس جمهور (اوباما) همواره به آن اشاره می کرد، این بود که: شاید این توافقی کامل و بی عیب و نقص نباشد، اما ممکن است منجر به دوستی با ایران شود، یا دست کم باعث همکاریِ ایران با آمریکا در رابطه با سایر موضوعات در خاورمیانه (غرب آسیا و شمال آفریقا) شود.
مکفاردلند سپس تأکید کرد: این یک سیلی به چهره آمریکا است، زیرا آنان (ایرانیان) با ما همکاری نخواهند کرد، بلکه آن ها اکنون با روسیه متحد شده اند و با آن همکاری و تشریک مساعی می کنند.
مجری پرسید: آیا پرتاب موشک توسط ایران با مؤلفه های این توافق سازگاری دارد؟
مکفارلند: آزمایش موشکی برای حمل سلاح های متعارف هرگز بخشی از این توافق نبوده است. البته آزمایش موشکی ایران بر روی موشک هایی که قابلیت حمل کلاهک هسته ای دارند بخشی از تحریم های «سازمان ملل» بوده است. از اینرو، دولت اوباما می تواند اعلام کند که ما مطمئن نیستیم که چنین آزمایشِ موشکی، تخطی از مفاد توافق هسته ای تلقی می شود یا خیر، و در هر صورت، آن را به سازمان ملل ارجاع خواهیم داد. مک فارلند سپس با حالتی تمسخرآمیز افزود: این اصولاً بدان معنی که است دولت اوباما می خواهد به طور کلی این مسئله (آزمایش موشکی ایران) را نادیده بگیرد.
خبرنگار گفت: ما (آمریکا) هر توافقی که در گذشته با هر یک از دشمنان خود، از جمله ویتنام، چین یا شورویِ سابق، انجام داده ایم، بلافاصله پس از آن، شاهد نوعی حرکت نمادین بوده ایم که حاکی از «حسن نیت» طرف مقابل بود، که به نوبه خود، نشان دهنده این بود که آنان می خواهند به توافقی که با ما امضا کرده اند، عمل کنند.
این در حالی است که ایران نه تنها هیچ حسن نیتی از خود نشان نداده است و مثلاً این خبرنگار (جیسون رضاییان) و سه گروگان دیگر آمریکایی را آزاد نکرده است، بلکه با دو حرکت یاد شده (آزمایش موشکی و اتحاد با روسیه در خصوص سوریه) مستقیماً به چهره اوباما سیلی زده است.
مجری: اوباما تلاش داشت حرکت اخیر روسیه را کم اهمیت جلوه دهد و بگوید که ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه، نیروی نظامی فرستاده است که «تنها» متحد خود (بشار اسد) را آن هم فقط در یک کشورِ منطقه (سوریه) نجات دهد. مجری افزود: این در حالی است که در حقیقت، روسیه نه تنها با سوریه متحد است، بلکه با ایران همکاری دارد و طعنه آمیز است که با بخش هایی از عراق نیز همکاری می کند. روشن است که دولت چین نیز بیشتر از این که به همکاری با ما (دولت آمریکا) تمایل داشته باشد، علاقه مند به همکاری با ولادیمیر پوتین است. از اینرو، می توان این استدلال را آورد که پوتین در حال پایه گذاریِ یک محور مدرنِ قدرت است و این در حالی است که ما حتی در خصوص همکاری با متحدان خود به تقلا افتاده ایم و در این خصوص با مشکلاتی مواجه شده ایم.
مک فارلند: شما صد در صد درست می گویید. تحلیلگر امور امنیت ملی این شبکه سپس حرکت روسیه در قبال سوریه را با نیاز روسیه برای افزایش قیمت نفت مرتبط دانست و گفت: روسیه، ایران و عراق - هر سه - از صادرکنندگان نفتِ خام هستند. عربستان سعودی نیز که به طور سنتی از متحدان ما بوده است، به مسکو رفته و مقامات این دو کشور نیز با هم رایزنی کرده اند، زیرا ما از سعودی ها فاصله گرفته ایم و مقامات عربستان سعودی می دانند که ما (آمریکا) در حال ترکِ خاورمیانه هستیم و آنان از این پس، تنها خواهند ماند و لذا باید به دنبال یک حامیِ دیگر برای خود باشند (روسیه).
از اینرو به عقیده من، این حرکات روسیه در نهایت، پوتین را در موقعیتی مناسب قرار خواهد داد که بتواند قیمت نفت را به اندازه کافی بالا ببرد تا چرخ های اقتصاد کشورش بار دیگر بچرخد.
در اینجا مجری با مکفارلند تا حدی مخالفت کرد و گفت: می بینیم که قیمت نفت خام با دو و نیم دلار کاهش به چهل و هفت دلار در هر بشکه رسیده است. شاید مردم دیگر از پوتین نمی ترسند و آن عاملِ ترس و ارعاب که پوتین معمولاً از آن بهره برداری می کند، دیگر تأثیر خود را از دست داده باشد.
مک فارلند: البته این (کاهش موقتی قیمت نفت) به علت ایام تعطیل است و در ضمن، هنوز روزهای اولِ عملیات روسیه است و از اینرو، خیلی زود است که در رابطه با تأثیرات احتمالی حرکات روسیه در سوریه بر قیمت نفت خام در بازارهای جهانی قضاوت کنیم. به خصوص اگر عربستان سعودی مثلاً دو یا چهار ماهِ دیگر، به روشنی احساس کند که ایالات متحده آن را رها کرده و به خودش واگذاشته است، معلوم نیست چه اتفاقاتی در منطقه بیافتد.
این که اوباما می گوید درس های تاریخ به ما نشان می دهد که سرانجام همه چیز درست می شود شبیه به اظهارات یک سرمربی تیم فوتبال است که تیمش در تمام مسابقاتی که تاکنون شرکت کرده، شکست خورده است و با وجود این وی می گوید: نگران نباشید، ما در حال تقویت و بازسازیِ تیم خود هستیم و در نهایت همه چیز به نفع ما می شود و رقیب اصلی ما (روسیه) در مسابقه نهایی شکست خواهد خورد! وی افزود: یقیناً هیچکس در خاورمیانه این حرف های اوباما را باور نمی کند.
مجری در خاتمه سه حرکت یاد شده توسط ایران را به «هت تریکِ» ایران علیه آمریکا تشبیه کرد.
سه شنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]