تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 30 دی 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):مومن همانند دو کفه ترازوست. هرگاه به ایمانش افزوده گردد، به بلایش نیز افزوده می ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854732191




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

همه حواشی یکشنبه جنجالی برجامی / آینده سیاست خارجی ایران چیست؟


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
همه حواشی یکشنبه جنجالی برجامی / آینده سیاست خارجی ایران چیست؟
بررسی محتوایی روزنامه های دوشنبه؛
همه حواشی یکشنبه جنجالی برجامی / آینده سیاست خارجی ایران چیست؟ فرهنگ نیوز هر روز به بررسی روزنامه های سیاسی - اجتماعی کشور می پردازد.


به گزارش گروه سیاسی فرهنگ نیوز، حجم عمده مطالب سیاسی روزنامه های امروز دوشنبه 20مهر 94 به جلسه روز گذشته مجلس پیرامون رای به کلیات طرح برجام پرداخته است. روزنامه های حامی دولت و اصلاح طلب با تمام توان خود به منتقدان برجام حمله کرده و با تیترهایی تند سعی کرده اند 100 نماینده مخالف کلیات طرح برجام را اقلیتی در مقابل 139 نماینده موافق نشان دهند. این روزنامه ها که همچنان در آتش دوقطبی سازی این فضا می دمند سعی نموده اند در کنار گزارشهای خود استفاده انتخاباتی و توصیه هایی برای انتخابات مجلس برای رای به نمایدگان مورد نظر خود داشته باشند.یکشنبه سرکاریروزنامه اصولگرای وطن امروز درباره جلسه روز گذشته مجلس نوشت: روز مبادای مجلس فرا رسید و دیروز صحن پارلمان در آزمون یک طرح یک فوریتی درباره اجرای برجام قرار گرفت. به گزارش «وطن امروز»، این طرح که طی فرآیند دور زدن کمیسیون برجام مطرح شد و به معنای دقیق‌تر طرحی برای چشم‌پوشی از واقعیات برجام بود؛ دیروز در صحن علنی مجلس ابتدا دارای اولویت شد و سپس کلیات آن در معرض رای نمایندگان قرار گرفت. استدلال‌های موافقان و مخالفان این طرح هم در روزهای قبل از طرح آن در مجلس و هم در جریان جلسه علنی دیروز، یک واقعیت تلخ را برای ایران امروز نشان داد. واقعیتی که می‌گوید یک اکثریت نسبی طرفدار این طرح، با علم به اینکه این طرح فاقد شرایط لازم برای تامین اهداف ایران است، در تلاش برای تصویب آن بودند. مناظره‌های روزهای اخیر درباره برجام و طرح مجلس نشان داد حامیان این طرح حتی اطلاعات اولیه درباره مذاکرات و برجام را ندارند. بسیاری از آنها هنوز یک پاراگراف از برجام را مطالعه نکرده‌اند. حتی در مناظره‌ای که شنبه‌شب میان مهرداد بذرپاش و مسعود پزشکیان در تلویزیون برگزار شد، اوج بی‌اطلاعی حامیان این طرح از مختصات کلی برجام – و نه جزئیات- آشکار شد. مسعود پزشکیان که هم نماینده حامی دولت در کمیسیون برجام بود و هم یکی از نماینده‌های امضاکننده طرح یک فوریتی برای اجرای برجام بود، در این مناظره تنها و تنها با انتقاد از عملکرد دولت سابق، به ذکر مسائلی بی‌ربط و سیاسی بسنده کرد و اساسا با رفتار خود نشان داد اطلاعات او از بسیاری از خبرنگاران حوزه هسته‌ای نیز کمتر است! او آنقدر در این حوزه بی‌اطلاع بود که صراحتا اعلام کرد بیانیه‌ای که او و 4 نماینده دیگر حامی دولت، درباره اثرات مثبت برجام صادر کرده‌اند را اصلا نخوانده و طبیعتا اطلاعاتی درباره آن نیز ندارد! در مقابل اما جریان منتقد محتوای برجام، با انتشار یک گزارش مهم و بی‌سابقه درباره برجام، نشان داد از یک پشتوانه علمی کم‌نظیر نسبت به آنچه طی 12 سال گذشته در مذاکرات هسته‌ای گذشته و تیرماه امسال در وین به برجام منتهی شده، برخوردار است.
 
با این حال اما در روز ارائه گزارش، ناگهان طرحی با حمایت رسمی و علنی علی لاریجانی به صحن ارائه شد تا همه زحمات کمیسیون برجام به حاشیه برود. طرحی که به جرات می‌توان گفت هدف اصلی آن، سرپوش گذاشتن به فاجعه برجام بوده است. این طرح اگرچه هفته گذشته با یک فوریت تصویب شد اما در کمیسیون امنیت ملی که ریاست آن با یکی از لیدرهای حامی برجام در مجلس است، به سرعت تصویب شد. طرحی که وندی شرمن، نماینده آمریکا در مذاکرات هسته‌ای آن را تامین‌کننده خواست آمریکا دانست!  دیروز صحن علنی مجلس، صحنه بزرگی بود. آزمونی که باید در تاریخ به ثبت برسد! 2 جبهه درباره برجام ایجاد شد؛ در یک جبهه حامیان برجام بدون اصلاح بودند و جبهه دیگر خواستار اجرای برجام با اعمال برخی شروط و اصلاحات بویژه برای تضمین لغو تحریم‌ها بود.
 
در این میان علی‌اکبر صالحی نیز جزو کسانی بود که پشت میکروفن رفت و با یک رفتار نامتعادل و احساسی اقدام به دفاع از برجام کرد و به گونه‌ای سناریوی مظلوم‌نمایی خود را پیش برد که حتی در بخشی از این فیلم هندی، حالت گریه نیز به خود گرفت تا سناریوی کلی «بی‌خیالان» نسبت به کشور و منافع ملی، در روز رای‌گیری در مجلس، رنگ احساسی به خود نیز بگیرد! در نهایت سناریوی بی‌خیالان به نتیجه رسید و طرح اقدام متقابل و متناسب دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام که بیشتر شبیه یک لایحه دولتی برای اجرای چشم بسته برجام بود به تصویب رسید. 139 نماینده به این طرح رای مثبت دادند و 100 نماینده نیز با آن مخالفت کردند. 12 نماینده نیز ترجیح دادند نه نگران کشور باشند و نه بی‌خیال کشور! و رای ممتنع دادند! نکته قابل تامل درباره رای 54 درصدی مجلس به این طرح آن بود که نمایندگان حامی اجرای طرح، هرگز حاضر نشدند امضای خود را پای این طرح ثبت کنند. یعنی به‌رغم درخواست‌ها برای رای‌گیری شفاف درباره این طرح که نمایندگان موافق و مخالف طرح را مشخص می‌کرد اما با این پیشنهاد مخالفت شد تا در نهایت مشخص نشود چه کسانی در تاریخ مورد مواخذه ملت قرار خواهند گرفت.



ابزار ایدئولوژیک نومحافظه‌کاران
وطن امروز: در شرایطی که پس از گذشت ۳ ماه از حصول برجام در وین، دیروز مجلس با رأیی شکننده کلیات طرحی در رابطه با برجام را تصویب کرد، تردیدی نیست که هنوز مساله نحوه برخورد با آن جدی‌ترین مساله سیاسی داخل ایران یا به بیان بهتر، مهم‌ترین دعوای سیاسی داخلی است. این دعوا حتی در صورت گذر برجام از آوردگاه مجلس هم پایان نخواهد یافت، چرا که این توافق تا سال‌ها ایران را در گیر و دار اجرا نگاه خواهد داشت. بازرسی‌های سرزده یکی از آن دست‌هایی است که تا مدت‌ها گوش ایرانیان را می‌پیچاند و در صورت بقای برجام، شاید الی‌الابد!
اکنون بر سر پذیرش یا عدم پذیرش آن محدودیت‌ها در برابر این به اصطلاح امتیازات(!) چالش و دعوایی گسترده در سرزمین ایران و در میان تفکرات سیاسی در جریان است. از نظر صاحب این قلم این مساله نه یک دعوای سیاسی صرف که یک «چالش گفتمانی» است.
 
گفتمان سیاست خارجی شکل‌گرفته در انقلاب اسلامی ۵۷، گفتمان نفی ظلم‌ و ظلم‌پذیری، نفی استکبار، تقابل با زورمندان بین‌المللی و شکستن ابهت و هیمنه آنان، تاکید بر خودکفایی و عدم وابستگی، تاکید بر حمایت از مسلمین، مظلومین و... بود. اما این گفتمان از همان روزهای نخست مخالفانی جدی در داخل کشور داشت که حتی در میان آنها، برخی از گروه‌هایی حضور داشتند که مخالف رژیم سابق به حساب می‌آمدند. حتی برخی افرادی که بدواً به این گفتمان معتقد به نظر می‌رسیدند هم به مرور به مخالفان آن پیوستند.
مخالفان گفتمان سیاست خارجی انقلابی، انقلاب اسلامی را تنها در داخل مرزهای آن تعریف می‌کردند و تحت عنوان مسالمت‌جویی در فضای بین‌المللی یا حتی واقع‌گرایی (نه به معنای نظریه رئالیسم بلکه به معنای کاربردی)، هم‌زیستی مسالمت‌آمیز ایران انقلابی با نظام قاعده‌مند بین‌المللی مقید به قواعد قدرت‌های بزرگ را تئوریزه می‌کردند. برای این جماعت مبارزه با ابرقدرت‌های بین‌المللی بخشی از آرمان‌ها و اهداف نبود. اکنون نیز ادامه همان جریان همچنان در کشور حضور دارد و متاسفانه همین جریان است که می‌خواهد برجام را نه به‌عنوان مجموعه‌ای از داده‌ها و ستانده‌ها بلکه به‌عنوان یک «ابزار ایدئولوژیک» به ثمر بنشاند. به عبارت دقیق‌تر، برای آن جریان که امروز خود را بیشتر اصلاح‌طلب یا اعتدال‌گرا می‌خواند [و در واقعیت، «نومحافظه‌کار» است]، برجام یک ابزار ایدئولوژیک است نه صرفا یک توافق.
از نظر جریان نومحافظه‌کار، برجام نقطه آغاز بسیار خوبی برای تنش‌زدایی با نظم بین‌المللی قدرت‌محور و کنار زدن استراتژی انقلابی کسانی است که هنوز می‌خواهند آرمان‌های ۵۷ را دنبال کنند. این‌طور نیست که این جماعت، بی‌دین باشند و ایمان در دل‌شان نباشد اما ایمان اینان بدون کفر به طاغوت معنا می‌شود. اصولا چون در نگاهشان طاغوت جز یک واژه سمبلیک چیز دیگری نیست و در تاریخ با نمرود و فرعون دفن شده است و دیگر مصداق بیرونی ندارد و از آنجا که نگاهشان مبتنی بر رفاه‌طلبی در دنیا در کنار لذت‌جویی معنوی و اخلاقی است و دین‌مداری را تا سرحد «اخلاق‌گرایی عرفی صرف» می‌کاهند، دلیلی برای مواجهه با پدیده‌ای به‌نام استکبار برای خود نمی‌بینند.
 
برجام برای جماعت نومحافظه‌کار، آغاز کوتاه کردن دست آرمانگرایی از سیاست خارجی است. برای انقلابیون [جماعت مقابل آن جماعت] نیز به منزله پیروزی دنیاگرایی بر عقبی‌گرایی است.
 
منظورم از جاسوس ظریف نبود‌‌
روزنامه اصلاح طلب قانون با انعکاس سخنان سنگوی قوه قضائیه نوشت: هشتاد‌‌‌‌‌‌‌‌وششمین نشست خبری سخنگوی قوه‌قضاییه ظهر روز گذشته برگزار شد‌‌‌‌‌‌‌‌ و طي آن حجت‌الاسلام محسني اژه‌اي پاسخگوي سوالات خبرنگاران بود‌‌‌‌‌‌‌‌.
محسنی اژه‌ای د‌‌‌‌‌‌‌‌ر پاسخ به این سوال که آیا منظور شما از اظهارات اخیرتان د‌‌‌‌‌‌‌‌ر خصوص آن د‌‌‌‌‌‌‌‌سته از جاسوسانی که با حرف‌ها و اقد‌‌‌‌‌‌‌‌امات‌شان زمینه حضور د‌‌‌‌‌‌‌‌شمن را فراهم می‌کنند‌‌‌‌‌‌‌‌، وزیر امور خارجه یا تیم مذاکره‌کنند‌‌‌‌‌‌‌‌ه هسته‌ای است یا خیر، گفت: مسلما نظرم به این فرد‌‌‌‌‌‌‌‌ی که نام برد‌‌‌‌‌‌‌‌ید‌‌‌‌‌‌‌‌ نبود‌‌‌‌‌‌‌‌ه است.وی به بخشی از اظهارات خود‌‌‌‌‌‌‌‌ د‌‌‌‌‌‌‌‌ر این رابطه اشاره کرد‌‌‌‌‌‌‌‌ و گفت: نفوذ د‌‌‌‌‌‌‌‌شمن و بسترسازی برای حضور د‌‌‌‌‌‌‌‌شمن د‌‌‌‌‌‌‌‌ر کشور از د‌‌‌‌‌‌‌‌و طریق انجام می‌شود‌‌؛ روش نخست از طریق جاسوسی اصطلاحی که د‌‌‌‌‌‌‌‌ر این روش افراد‌‌‌‌‌‌‌‌ی که مواجب بگیر و مستمری‌بگیر د‌‌‌‌‌‌‌‌شمن هستند‌‌‌‌‌‌‌‌، اخبار طبقه‌بند‌‌‌‌‌‌‌‌ی شد‌‌‌‌‌‌‌‌ه را مکتوب یاغیرمکتوب د‌‌‌‌‌‌‌‌ر اختیار د‌‌‌‌‌‌‌‌شمن قرار می‌د‌‌‌‌‌‌‌‌هند‌‌‌‌‌‌‌‌. سخنگوی قوه‌قضاییه اد‌‌‌‌‌‌‌‌امه د‌‌‌‌‌‌‌‌اد‌‌‌‌‌‌‌‌: د‌‌‌‌‌‌‌‌سته د‌‌‌‌‌‌‌‌وم کسانی هستند‌‌‌‌‌‌‌‌ که بستر را برای حضور د‌‌‌‌‌‌‌‌شمن فراهم می‌کنند‌‌‌‌‌‌‌‌ اما جاسوس اصطلاحی نیستند‌‌‌‌‌‌‌‌ و ضررشان بیش از ضرر د‌‌‌‌‌‌‌‌سته اول است.اژه‌ای افزود‌‌‌‌‌‌‌‌: این د‌‌‌‌‌‌‌‌سته کسانی هستند‌‌‌‌‌‌‌‌ که مواجب‌بگیر نیستند‌‌‌‌‌‌‌‌  اما کاملا د‌‌‌‌‌‌‌‌ر جهت رسید‌‌‌‌‌‌‌‌ن د‌‌‌‌‌‌‌‌شمن به کشور بسترسازی می‌کنند‌‌‌‌‌‌‌‌. اینها کسانی هستند‌‌‌‌‌‌‌‌ که سعی می‌کنند‌‌‌‌‌‌‌‌ قد‌‌‌‌‌‌‌‌رت د‌‌‌‌‌‌‌‌شمن را به رخ د‌‌‌‌‌‌‌‌وست بکشند‌‌‌‌‌‌‌‌ و او را بزرگ جلوه د‌‌‌‌‌‌‌‌هند‌‌‌‌‌‌‌‌ و مرد‌‌‌‌‌‌‌‌م خود‌‌‌‌‌‌‌‌ را از د‌‌‌‌‌‌‌‌شمن بترسانند‌‌‌‌‌‌‌‌. اینها سعی می‌کنند‌‌‌‌‌‌‌‌ د‌‌‌‌‌‌‌‌شمنی د‌‌‌‌‌‌‌‌شمن را کمرنگ جلوه د‌‌‌‌‌‌‌‌هند‌‌یا اینکه می‌گویند‌‌‌‌‌‌‌‌ آمریکا د‌‌‌‌‌‌‌‌یگر  د‌‌‌‌‌‌‌‌شمن بزرگ نیست.
 رسید‌‌‌‌‌‌‌‌گی به اموال مسئولان
سخنگوی قوه‌قضاییه د‌‌‌‌‌‌‌‌ر اد‌‌‌‌‌‌‌‌امه د‌‌‌‌‌‌‌‌ر پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه با توجه به تصویب قانون رسید‌‌‌‌‌‌‌‌گی به اموال مسئولان د‌‌‌‌‌‌‌‌ر مجمع تشخیص مصلحت نظام، آیا اقد‌‌‌‌‌‌‌‌امات لازم از سوی د‌‌‌‌‌‌‌‌ستگاه قضایی برای رسید‌‌‌‌‌‌‌‌گی به اموال مسئولان صورت گرفته است یا خیر، گفت: این قانون هنوز نهایی نشد‌‌‌‌‌‌‌‌ه و د‌‌‌‌‌‌‌‌ر صحن علنی مجمع تشخیص مصلحت مطرح رسید‌‌‌‌‌‌‌‌گی است و فعلا د‌‌‌‌‌‌‌‌ستگاه قضایی وظیفه‌ای ند‌‌‌‌‌‌‌‌ارد‌‌‌‌‌‌‌‌ و به طور قطع پس از تصویب قوه قضاییه به وظایف خود‌‌‌‌‌‌‌‌ عمل می‌کند‌‌‌‌‌‌‌‌.



د‌فن د‌يپلماسي زير سيمان افراطی گری!
قانون با گزارشی از جلسه دیروز مجلس درباره رای به برجام همراه با دیگر روزنامه های اصلاح طلب به حمله به منتقدان طرح برجام پرداخته است و با قلب واقعیات از تهدید شدن صالحی در مجلس خبر داده است: 
از پله‌های مجلس بالا می‌رود‌، به‌‌ همان لحن عربی که از نجف با اوست شروع به خواند‌ن قرآن می‌کند‌.نگراني د‌ر چهره‌او مشخص است واز شد‌ت عصبانيت د‌وبار د‌ر خواند‌ن آیات قرآن د‌چار اشتباه می‌شود‌. علی اکبر صالحی بی‌مقد‌مه می‌رود‌ سر اصل مطلب و از تهد‌ید‌ برخي نمایند‌گان علیه او وظریف كه صورت گرفته، صحبت می‌کند‌. می‌گوید‌ به ما گفته‌اند‌ اعد‌ام‌تان می‌کنیم و د‌ر قلب‌‌ همان رآکتور اراک با سیمان د‌فن‌تان می‌کنیم! د‌عوا‌ها بالا می‌گیرد‌، یک سو نمایند‌ه د‌ولت و د‌ر سویی د‌یگر عد‌ه‌ای باعنوان  نمايند‌ه مرد‌م گذاشته‌اند‌به سوی او حمله مي‌كنند‌. چند‌ نمایند‌ه به سمت او هجوم می‌آورند‌ که با او برخورد‌ فيزيكي کنند‌ اما عد‌ه‌ای د‌یگر جلوی آن‌ها را می‌گیرند‌ تا آسیبی به صالحی نرسد‌. همهمه‌ای راه افتاد‌ه و فریاد‌ «د‌و د‌و» تند‌ رو‌ها بلند‌ است و موافقان برجام د‌ست‌شان را با علامت 4 بلند‌ کرد‌ه‌اند‌.مخالفان د‌ر سخنان معاون روحاني اخلال ايجاد‌ مي‌كنند‌ و صالحی آنقد‌ر بلند‌ صحبت کرد‌ه كه صد‌ایش گرفته است. رئيس مجلس همه را به آرامش فرا می‌خواند‌ و از نمایند‌گان می‌خواهد‌ که سرجای خود‌ بنشینند‌ و کمی فضا آرام‌تر می‌شود‌. کاظم جلالی که می‌بیند‌ تند‌روها صالحی را عصبی کرد‌ه‌اند‌ از او می‌خواهد‌ یک لیوان آب بخورد‌ وبعد‌ اد‌امه د‌هد‌. این بخشی از فضای متشنج مجلس د‌ر روز گذشته و جلسه تصويب كليات طرح يك‌فوريتي برجام د‌ر صحن علنی است.اما تلخي اين بي‌اد‌بي‌ها و توهين‌ها را شيريني تصويب كليات طرح كمي فرونشاند‌ ولي به طور حتم كابوس اين يكشنبه نيز مانند‌ يكشنبه‌ سياه د‌ر خاطره‌ها ماند‌. 
 
 غيبت 88 نفر د‌ر ابتد‌اي جلسه 
د‌ر د‌قایقي قبل از شروع جلسه، همان‌طور که انتظار می‌رفت تند‌رو‌ها فکری د‌ر سر د‌اشتند‌. شاید‌ حربه آبستراکسیون آن‌ها لو رفته بود‌ اما ۸۸ نفر از نمایند‌گان به صحن نیامد‌ه بود‌ند‌ تا مجلس را با شوک آبستراکسیون روبه‌رو کنند‌. اما زمانی که د‌ید‌ند‌ زیاد‌ هم این حرکت مورد‌ توجه کسی قرار نگرفت به صحن آمد‌ند‌ و شروع به راه رفتن د‌ر پارلمان و ايجاد‌جلسات چند‌ نفره کرد‌ند‌. 
پس از صحبت‌های بروجرد‌ی، احمد‌ توکلی اعلام تذکر آیین نامه‌ای کرد‌ و گفت: ‌ براساس بند‌ ۱۱ ماد‌ه ۲۴ آیین نامه هیأت‌رئیسه مجلس وظیفه د‌ارد‌ که از حیثیت مجلس د‌فاع کند‌ و ‌ برخورد‌ی که با کمیسیون برجام صورت گرفت، مناسب نبود‌. زمانی که به روش کمیسیون اعتراض شد‌، اعتراض نابجا بود‌؛ به د‌لیل اینکه آنان ۴۰ روز زحمت کشید‌ند‌ و حقایقی را از برجام نقل کرد‌ند‌، ولی شما به صورت اجمالی از کار کمیسیون برجام د‌فاع کرد‌ید‌. حقایقی که د‌ر مورد‌ برجام گفته شد‌ خوشایند‌ برخی‌ها نبود‌ و به صورت ۶ به ۴ رأی آورد‌. لاریجانی هم د‌ر پاسخ به تذکر احمد‌ توکلی گفت: ‌ ما از حیثیت مجلس د‌فاع کرد‌ه‌ایم اما قرار نیست هر کسی حرفی بزند‌ جواب د‌هیم. 
 
 مجاد‌له لاریجانی و زاکانی
زاکانی كه جايگاه خود‌ش را بعد‌ از اد‌اره ناد‌رست  كميسيون برجام از د‌ست د‌اد‌ه بود‌،با اشاره به برخورد‌ مبهم هیأت رئیسه،گفت: د‌یروز به ما گفتند‌ که د‌بیرخانه به د‌نبال تفاهم است. د‌وستانی که امروز سکوت کرد‌ند‌ به خاطر اینکه صبح ما د‌ر جلسه به آن‌ها گفتیم د‌بیرخانه د‌ر حال تفاهم است. د‌بیر محترم شورایعالی امنیت ملی صبح امروز نزد‌ بند‌ه به مسئول د‌فتر شما زنگ زد‌ند‌ و خواهش کرد‌ند‌ که به آقای لاریجانی بگویید‌ این را از د‌ستور خارج کند‌. علیرضا زاکانی، لاریجانی را متهم به د‌روغگویی د‌رباره او کرد‌ و د‌ر مورد‌ صحبت‌های شب گذشته شمخانی و لاریجانی گفت: د‌وست عزیزی که د‌ر آنجا بود‌ به من گفت آقای لاریجانی این صحبت‌ها را د‌رست مطرح نکرد‌ه و معلوم شد‌ که مغایرت د‌اشته است که لاریجانی گفت: د‌یشب با آقای شمخانی صحبت کرد‌م و از اول تا آخر طرح را با ایشان خواند‌یم و ایشان قبول د‌اشتند‌. زاکانی خطاب به لاریجانی گفت: شما یک‌تنه از این طرح د‌فاع می‌کنید‌، د‌لایل ما را هم بشنوید‌. شما من را متهم کرد‌ید‌ که د‌روغ می‌گویم. طبق قانون اساسی هرگاه نسبت به نمایند‌ه‌ای نسبت سوء د‌اد‌ه شود‌ یا سخنانش بر خلاف جلوه د‌اد‌ه شود‌ او اجازه د‌فاع از خود‌ را د‌ارد‌. شما عقید‌ه من را بر خلاف جلوه د‌اد‌ید‌. د‌وست عزیزی که با بند‌ه صحبت کرد‌ه بود‌ د‌ست خط‌ها را به من نشان د‌اد‌. لاریجانی نیز د‌ر پاسخ به این اد‌عا با کنایه گفت: ‌‌‌ همان د‌وست عزیزتان د‌یشب د‌ست‌خط‌ها را آورد‌ و با هم چک کرد‌یم. جوری صحبت‌نکنید‌ که گویا ما از این قضیه نفع شخصی د‌اریم. 
 
   آرزوی مرگ برای صالحی!
صالحی د‌ر اد‌امه گفت من تا امروز سکوت کرد‌م اما چند‌ روز پیش د‌ر تلویزیون برای من آرزوی مرگ می‌کرد‌ند‌. او اد‌امه د‌اد‌: آقایی د‌ر تلویزیون می‌گفت برنامه برجام ۱۰ ساله است. سن این آقا {صالحی} ۶۶ سال است و متوسط عمر ایرانی ها۷۲ سال است و این آقا تا آن زمان مرد‌ه است! آخر این نحوه حرف زد‌ن است؟ آن شخص جای خد‌ا نشسته که می‌د‌اند‌ ما کی می‌میریم و تا کی زند‌ه هستیم؟ این چگونه صحبت کرد‌ن است. اینجا بود‌ که احسنت نمایند‌گان مجلس بلند‌ شد‌. 
    قسم جلاله براي كشتن يك مقام‌مسئول
صالحي د‌ر اد‌امه هنگامي كه صد‌ايش مي‌لرزيد‌، گفت:امروز آقایی با قسم جلاله می‌گوید‌ روی تو سیمان می‌ریزیم و تو را می‌کشیم! د‌ر نظام جمهوری اسلامی این نحوه بیان، گفتار و صحبت است؟ به کسانی که می‌خواهند‌ به نظام خد‌مت کنند‌ می‌گویند‌ روی شما سیمان می‌ریزیم و د‌ر قلب رآکتور اراک د‌فن‌تان می‌کنیم. او د‌ر اد‌امه رو به مرد‌م می‌گوید‌ عنایت بفرمایید‌ که چگونه جوسازی می‌کنند‌، اما من سکوت کرد‌ه‌ام. 
 من به عنوان کسی که ۴۰ سال د‌ر کار علمی است و این تواضع ما ضد‌ مسئولیت ماست هیچ وقت نیامد‌م بگویم که کی هستم و چه کرد‌م و کجا تحصیل کرد‌م. برای آنکه آن را خد‌ا باید‌ بد‌اند‌ و اگر معامله‌ای است با خد‌ا انجام د‌اد‌یم. صالحی د‌ر اد‌امه سه بار قسم جلاله می‌خورد‌ و می‌گوید‌ د‌ر مسائل هسته‌ای نه با کند‌ی و نه با توقف روبه‌رو خواهیم شد‌. 
 
    تهد‌يد‌ به قتل توسط حسینیان 
پس از صحبت‌های صالحی و اعلام این موضوع که از سوی یکی از نمایند‌گان به مرگ تهد‌ید‌ شد‌ه است، کمال الد‌ین پیر موذن د‌ر گفت‌و‌گو با ایسنا گفت: روح ا... حسینیان، آقای صالحی را تهد‌ید‌ کرد‌ که اگر برجام به فرجام برسد‌، ‌ سیمان رویش می‌ریزیم و او را می‌کشیم. وی با بیان اینکه صالحی ابوالفضل‌وار به روشنگری پرد‌اخت، گفت: خد‌ا را شکر می‌کنم که امروز(د‌يروز) افراطیون نتوانستند‌ کام ملت را تلخ کنند‌؛ ان شاء ا... با تصویب جزيیات برجام شاهد‌ اجرای آن د‌ر کشور و به د‌نبال آن افزایش ثروت ملی و تحقق حماسه ملی خواهیم بود‌. 
    يكشنبه اي د‌يگر سياه شد‌
شاید‌ این تنها جلسه‌ای از مجلس باشد‌ که احتیاج به توضیحات تکمیلی ند‌اشته باشد‌ و روایت اتفاقات آن خود‌ گویای مسائل باشد‌. اتفاقات د‌يروز مجلس د‌ر ذهن تمام ایرانی‌ها خواهد‌ ماند‌ و صحبت‌های صالحی که به گفته خود‌ش یک بار برای همیشه بود‌ موضوعی است که نمی‌توان از ذهن‌ها پاک کرد‌. اين يكشنبه هم با بي‌اد‌بي سياه شد‌ ولي نه با اظهارات يك مقام د‌ولتي بلكه با توهين‌ها و تهد‌يد‌ات نمايند‌گاني كه براي رسيد‌ن به اهد‌اف خود‌ حاضرند‌ حتي مقامات نظام را نيز تهد‌يد‌ به مرگ كنند‌.بايد‌ منتظر سه‌شنبه ماند‌ و د‌يد‌ نمايند‌گان واقعي مرد‌م چه تصميمي را براي جزييات طرح خواهند‌ گرفت تا د‌ر آنجا بتوانيم عيار اين مجلس و نمايند‌گان آن را به خوبي بسنجيم.
 

انتخابات اسفندماه ؛نه به بداخلاقی
روزنامه اصلاح طلب آفتاب یزد در یادداشتی با اشاره به جلسه روز گذشته مجلس از مردم خواسته است این بار در انتخابات مجلس با شکوه شرکت کنند تا نمایدگان منتقد دولت در مجلس قدرتی نداشته باشند:
به جرات می توان گفت اتفاقات دیروز مجلس حجت را بر مردم کشورمان تمام کرد. دیگر هیچ یک از هوطنان کشورمان که دل در گرو این مرز و بوم دارند و نسبت به سرنوشت خود و فرزندان شان حساس می باشند نمی توانند عذر و بهانه ای آورده و در انتخابات اسفندماه مجلس شورای اسلامی شرکت ننمایند.شاید عده ای همچنان دم بزنند که رای آنها بی تاثیر است و قرار نیست با رای من و شما برخی رویکردها تغییر نماید اما حداقل تجربه انتخابات ریاست جمهوری یازدهم به نیکی نشان می دهد عزم ملت برای تغییر چقدر موثر و مفید است. 
 
اگر چه موقعیت امروزمان آرمانی و عالی نیست اما حداقل خیال مان آسوده است که دولتی در راس کار می باشد که هم عقلانی رفتار می نماید و هم نسبت به سرنوشت ملت حساس است . این در حالیست که اقلیت تندرو قصد داشتند در انتخابات 92 روند 8 سال گذشته را تکرار نمایند و کشور را به سان گذشته در مسیر ناکجاآباد قرار دهند.
حال در جایی ایستادیم که صف کشی ها کاملا مشخص و مبرهن می باشد. این موضوع مطمئنا به برکت برجام محقق شده است. اکنون در یکسوی میدان اقلیت تندرو حضور دارد که دلسوزی آنان برای منافع ملت محل تردید جدی است چرا که همواره تلاش دارد با شعارهای توخالی و هزینه ساز اقدام نماید وسوی دیگر گروه هایی هستند که در عین اختلافات فکری اما معقول و منطقی می اندیشند و رویکردی اعتدالی نسبت به موضوعات فوق از جمله مسئله هسته ای دارند .
به هر روی جماعت تندرو دیروز ثابت نمود برای رسیدن به هدف خود نه تنها به مسئولان مختلف بی ادبی می کند بلکه از تهدید جانی مقامات کشورمان 
از جمله وزیر امور خارجه و رئیس سازمان انرژی اتمی ابایی ندارد.
 
اما خوشبختانه در مقابل این اقلیت افراطی و مخرب روز گذشته اکثریت توانستند حرف خود را به کرسی بنشانند .البته اکثریت فوق صرفا از یک جناح و جریان نبوده و یکدست نمی باشد . در واقع اکنون دولتی ها ، اصلاح طلبان و معتدلان و معقولان جناح راست همگی در این سوی میدان قرار گرفته و سعی دارند تلاش های خطرناک اقلیت افراطی را خنثی نمایند.
مع الوصف به نظر می رسد انتخابات اسفندماه سالجاری یک دوقطبی میان اخلاق و بد اخلاقی است.به عبارت ساده صرفنظر از اصولگرا یا اصلاح طلب،
راست یا چپ ،تندرو یا کند رو و حامی دولت یا مخالف دولت و یا هر دوقطبی دیگر مردم باید میان ادب و بی ادب دست به انتخاب بزنند.



دوشنبه آینده آغاز اجرایی شدن برجام
آفتاب یزد: معاون حقوقی و امور بین الملل وزیر امورخارجه ضمن تشکر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای تصویب طرح مربوط به اجرای برجام گفت : امیدوارم که برای ملت ایران خوشایند باشد و خیر و برکاتش برای ملت بزرگ ایران باشد و آنچه که صلاح ملت ایران است در مسیر اجرای برجام پیش بیاید.
سید عباس عراقچی دیروز -یکشنبه- در حاشیه مراسم جشن آفتاب اظهار داشت: دیروز یک جلسه پر چالش و زنده با بحث‌های بسیار خوبی بود، فکر می‌کنم نمایندگان محترم خیلی ریز و دقیق همه ابعاد برجام را مورد بررسی قرار دادند و به دلیل اهمیت بحث فراز و نشیب‌هایی هم داشت و نهایتا اکثریت نمایندگان محترم تصمیم گرفتند به کلیات طرحی که به دولت اجازه اجرای برجام را می‌دهد نظر مثبت بدهند. وی همچنین در پاسخ به سوالی پیرامون ادامه اجرای برجام و مراحل بعدی آن اظهار داشت: مهلت 90 روزه، 26 مهرماه به پایان می‌رسد که روز یکشنبه هفته آینده خواهد بود و اگر در این فاصله جزئیات این طرح هم به سرانجام برسد و شورای محترم نگهبان هم آن را تایید بفرماید، روال قانونی در ایران طی شده است.
رییس ستاد پیگیری برجام افزود: همزمان ما بحث نقشه راهی که با آژانس در حال اجرای آن هستیم، تا آخر این هفته امیدوارم به پایان برسد. اگر این دو کار هم به پایان برسد ما از دوشنبه آینده می‌توانیم شروع مرحله اجرایی شدن برجام را اعلام بکنیم که اسم آن، روز تصویب است.
وی اضافه کرد: در آن روز، ما کمیسیون مشترکی را در وین برگزار خواهیم کرد و قرار است در آن روز اتحادیه اروپا تحریم‌های خودش را لغو بکند و ریاست جمهوری آمریکا تحریم‌های خود را لغو و تحریم‌های کنگره را متوقف بکند، ولی اجرایی شدن لغو این تحریم ها، بعد از دوره‌ای است که ایران اقدامات خودش را انجام دهد. وی ادامه داد: به هر حال فکر می‌کنم دوشنبه آینده اگر این دو مرحله هم طی شود و بخصوص کار مجلس و طی روال قانونی به انتها برسد، بتوانیم شروع مرحله بعدی برجام را اعلام بکنیم.
 

تلاش زنانه براي 30درصد مجلس 
روزنامه اصلاح طلب آرمان از فعالیت های زنان اصلاح طلب برای کرسی های انتخابات مجلس و خبرگان نوشته است: زنان اصلاح‌طلب سهم 30درصدي زنان در انتخابات مجلس و همچنين حضور زنان در عرصه انتخابات خبرگان را پيگيري مي‌كنند. در نشست جمعي از اعضاي شوراي مركزي مجمع زنان اصلاح‌طلب با فعالان زنان در استان گلستان، زهرا شجاعي با اشاره به اهميت حضور زنان در عرصه انتخابات مجلس تاكيد كرد: حضور زنان در عرصه‌هاي تصميم‌گيري و قانونگذاري مي‌تواند به ايجاد توازن جنسيتي كمك كند و اين كشور را به سمت توسعه پايدار رهنمون مي‌سازد. دبير مجمع زنان اصلاح‌طلب با اشاره به تلاش‌هاي اين مجمع براي حضور حداكثري زنان در عرصه افزود: براي تحقق سهم 30درصدي مجلس به زنان تلاش مي‌كنيم و در اين راستا هرچه تعداد كانديداهاي زن بيشتر باشد راي زنان هم بيشتر مي‌شود، بنابراين درخواست مي‌كنيم تا در تمام استان‌ها زنان توانمند براي حضور در عرصه كانديداتوري شناسايي شوند تا حضوري موثر در اين انتخابات پيش رو داشته باشيم. شجاعي با اشاره به اهميت وحدت ميان اصلاح‌طلبان تاكيد كرد: در سال 92 اصلاح‌طلبان با اتكا به تجربه‌هاي پيشين به اجماع رسيدند و وحدت عامل پيروزي شد و دولت تدبير و اميد بر سر كار آمد كه بارقه‌هايي از اميد را در دلمان روشن كرد. وي افزود: تفكر اصلاح‌طلبي دنبال اين نيست كه در قدرت قرار گيرد بلكه تلاش براي اداره صحيح كشور است و البته نمي‌توان شرايط فعلي را با زمان دولت اصلاحات مقايسه كرد؛ چرا كه اكنون مختصات و مقتضيات خودش را دارد و كار سخت و دشواري پيش روي دولت قرار دارد.



در ادامه اين نشست فائزه هاشمي رئيس كميته امور استان‌هاي مجمع زنان اصلاح‌طلب نيز با اشاره به اهميت حضور زنان در عرصه انتخابات‌هاي پيش رو تاكيد كرد: بايد براي حضوري موثر در عرصه انتخابات مجلس خبرگان و مجلس زنان تلاش كنند و با تشويق و ترغيب زنان توانمند به حضور در اين عرصه تعداد كانديداهاي زن در سراسر كشور افزايش يابد. وي با اشاره به انتخابات مجلس خبرگان گفت: با توجه به اينكه منع قانوني براي حضور زنان در خبرگان وجود ندارد بنابراين تلاش مي‌كنيم تا بتوانيم از زنان مجتهده براي حضور در اين انتخابات دعوت كنيم تا پس از سال‌ها شاهد حضور زنان در عرصه اين رقابت نيز باشيم. وي افزود: ما براي حضور ۳۰درصدي بانوان در ليست‌هاي انتخابي اصلاح‌طلبان به توافق رسيده‌ايم و اين درصد را عادلانه مي‌دانيم و براي تحقق آن تلاش مي‌كنيم. 
 
عراقچي: لحن حسینيان جدي بود
روزنامه اصلاح طلب شرق در خبری مدعی شد تهدید صالحی در مجلس شوخی نبوده است: مجلسی که رئیس سازمان انرژی اتمی و وزیر خارجه سابق را تهدید به اعدام می‌کند. رئیس سازمان انرژی اتمی دیروز به هنگام دفاعش از برجام در مجلس پرده از این ماجرا برداشت و معاون پارلمانی رئیس‌جمهور دیروز خبر داد که صالحی توسط یکی از نمایندگان در جلسه علنی مجلس تهدید شده است. «مجید انصاری» به ایسنا گفت: «متأسفانه تهدیدی صورت گرفت که یکی از نمایندگان آمد و دکتر صالحی و ظریف را به اعدام تهدید کرد، گفت شما را اعدام می‌کنیم و در رآکتور اراک دفن می‌کنیم و رویتان سیمان می‌ریزیم». او گفته است: «اما فکر می‌کنم آقای دکتر صالحی و ظریف از این صحبت‌ها بسیار شنیده‌‌اند و به آن عادت دارند و ما هم این حرف‌ها را چندان جدی نمی‌گیریم». «عباس عراقچی» عضو تیم هسته‌ای هم دیروز در واکنش به این اتفاق خطاب به مردم گفت: «من به‌جای این نماینده عذرخواهی می‌کنم». او به ایسنا گفته است: «فکر نمی‌کنم حرف حسینیان جدی بود ولی لحنش جدی بوده است!»
 
بار ديگر، تهران پارلمان دارد
شرق از رای مثبت مجلس به کلیات طرح برجام ابراز خوشحالی کرده و طبق روال همیشگی بر طبق میل بودن افعال برای شرف وجود نوشته است: تهديد به اعدام و دفن با بتن در رآكتور اراك، در بهترين حالت شوخي تلخي بود كه رگه‌‌هاي پنهاني از ذهنيت مخالفان توافق هسته‌اي را پيش چشم افكار عمومي به نمايش گذاشت.
احمدي‌نژاد - علاوه بر تأثير ژرف بر هبوط گفتمان و گويش سياست‌ورزان - سنگ‌بناي برخي سنت‌هاي بديع را در سپهر سياسي ايران بنيان گذاشت كه ظاهرا به‌اين‌زودي از لوح دل برخي زدوده نخواهد شد؛ يكي‌ همين يكشنبه‌هاي پرماجرا و حاشيه مجلس است.
حالا كه «برجام» به هر سعي و مشقت، از خان بهارستان عبور كرده، وقت آن است كه به مخاطراتي بينديشيم كه اين سند - و البته نويسندگان آن – در‌صورت فرستاده‌نشدن آن به صحن مجلس با آن روبه‌رو مي‌شدند.



 آنچه ديروز در صحن بهارستان رخ داد، نماي كوچكي از هيبت مهيب مركبي است كه مخالفان پايان مناقشه هسته‌اي، براي روزهاي پس از توافق زين كرده‌اند. خود مي‌گويند تهديد به «دفن در بتن» شوخي است. مخاطره جدي اما عزم «دفن در آوار جنجال» مهم‌ترين دستاورد ديپلماتيك چند دهه گذشته كشور است. قرار است با حاشيه‌سازي و آميختن راست و دروغ، لوح توافق هسته‌اي چنان لجن‌مال شود كه هيچ‌كس را ياراي به‌گردن‌آويختن اين مدال نباشد. 
با رأي اكثريت پارلمان به كليات برجام اما اين حربه تا حدي بسيار، از دست تندروها خارج شد. سندي كه مهم‌ترين دولت منتخب ملت دو سال وقت و اعصاب را بر سر تهيه آن گذاشت، اكنون رأي اکثریت نمايندگان مجلس را نيز پشت سر دارد. اين يعني فردا روز - كه از شواهد پيداست چندان دور نخواهد بود- كسي نمي‌تواند ظريف و صالحي و عراقچي و ديگران را به مهر خيانت بنوازد و «تخته قاپو» كند. برجام اكنون سندي معتبر است كه مهر مجلس به آن رسميت بخشيده است. آري، تهران پارلمان دارد.
 

چرا جایزه صلح به ظریف و کری نرسید؟
شرق: جایزه مخترع دینامیت به مذاکره‌کنندگان هسته‌ای ایران و آمریکا نرسید. بعد از حدود یک ماه فشار رسانه‌ای بر کمیته نروژی نوبل، این کمیته تصمیم گرفت جایزه صلح را به کمیته گفت‌و‌گوهای چهارجانبه تونس هدیه و وزرای خارجه ایران و آمریکا را از دریافت این جایزه محروم کند. این اتفاق بهترین تصمیم روان‌شناختی این کمیته بوده است و شاید پیام قوی‌ای باشد به هر دو تیم مذاکره‌کننده ایران و آمریکا. چرا؟ در نگاه علم روان‌شناسی، مذاکره سیاسی در چارچوب فرایند کلی مذاکره فهمیده می‌شود. این فرایند از اجزائی تشکیل شده است که غیاب هریک می‌تواند آن را به‌هم بریزد؛ «مطرح‌کردن راه‌حل‌های هر دو طرف»، «یافتن راه‌حل مشترک»، «اجرای راه‌حل» و «بررسی راه‌حل انتخاب‌شده». اینکه مذاکره‌کنندگان هسته‌ای ایران، آمریکا، اتحادیه اروپا، چین و روسیه دو سال تمام از وقت، عمر و انرژی خود را صرف مذاکرات طولانی درباره برنامه هسته‌ای ایران کردند و نهایتا توانستند به توافقی برسند، فرایند مذاکره را تمام‌شده قلمداد نمی‌کند. این مذاکرات وقتی به معنای واقعی به اتمام می‌رسد که راه‌حل انتخاب‌شده به اجرا گذاشته و نحوه اجرا بررسی شود. پس قاصدان صلح ایران و آمریکا کارشان به اتمام نرسیده است. محمدجواد ظریف اگرچه تاکنون با انرژی تمام‌نشدنی خود کاری کرده است کارستان، اما هنوز پیچ‌های خطرناکی بر سر راه اوست؛ «اجرای راه‌حل» و «بررسی راه‌حل در عمل». پیچ‌هایی که مانع‌تراشان، مخالفان و منتقدان بسیاری در آن به انتظار محمد‌جواد ظریف و همتای آمریکایی او نشسته‌اند تا او به سرمنزل مقصود نرسد. 
 
این‌بار انتخاب‌کنندگان با درک اشتباه پیشینیان خود در کمیته صلح نوبل با انتخاب «کمیته چهارجانبه صلح در تونس»، که توانست تنها کشور عربی باقی‌مانده از فرایند بهار عربی را نجات دهد و دموکراسی را در این کشور نهادینه کند و فرایند مذاکرات را به نتیجه کامل برساند، این پیام را به همه جهانیان داد که اگر خواهان صلح هستید، باید تمامی فرایندهای مذاکره را به نتیجه برسانید و بدانید که راه صلح طولانی است و دشمنان بسیاری دارد که غفلت می‌تواند این راه را بدون نتیجه باقی بگذارد.
 
طرح کلیات ابوالبقاء با جنجال مهندسی شده رأی آورد!
روزنامه کیهان در گزارشی از جلسه دیروز مجلس درباره برجام، آراء مهندسی شده را عامل رای آوردن برجام دانسته است: روز گذشته کلیات طرح اجرای برجام که بیشتر شبیه کلیات ابوالبقاست تا یک طرح سیاسی و عملیاتی، در سایه حاشیه‌سازی‌های قابل تامل و با آرایی لرزان در مجلس شورای اسلامی تصویب شد.
طرح یک فوریتی اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام که به دولت اجازه می‌دهد توافق وین را بدون چون و چرا اجرا کند، پس از سخنان موافقان و مخالفان در صحن علنی مجلس با ۱۳۹ رای موافق در مقابل 100 رای مخالف و 12 رای ممتنع به تصویب رسید. 
در ابتدای این جلسه تقاضای 50 نفر از نمایندگان برای بررسی با اولویت و خارج از نوبت طرح یک‌‌فوریتی اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام در صحن علنی مجلس مورد بحث و بررسی قرار گرفته و به تصویب رسید.
نمایندگان با 133 رأی موافق، 96 رأی مخالف و 10 رأی ممتنع از 244 نماینده حاضر، با بررسی خارج از نوبت این طرح در صحن علنی موافقت کردند.
این طرح 9 ماده‌ای در حالی اجازه اجرای برجام را به دولت می‌دهد که هیچ تدبیری برای جلوگیری از مضرات و خطرات برجام در آن دیده نمی‌شود و از این جهت بیشتر می‌توان آن را کلیات ابوالبقاء و نصیحت‌نامه دانست!
 
مخالفان برجام کاسب هستند!
همچنین کمال‌الدین پیرمؤذن نماینده اردبیل در سخنانی به عنوان موافق طرح مذکور آن را چکیده توافق دو فراکسیون عمده مجلس برشمرد و گفت: طرح اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران برای اجرای برجام با هماهنگی «رئیس گلم» و کارشناسان تدوین شده است!
وی در ادامه مدعی شد:  بیش از 80 درصد مردم خواهان اجرای برجام هستند. پیرموذن همچنین مخالفان برجام را مورد توهین قرار داده و آنان را کاسبان تحریم خواند.
کمیسیون امنیت  در کمتر از 2 ساعت  طرح را تصویب کرد!
مهرداد بذرپاش عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در مخالفت با تغییر دستور صحن علنی مجلس اظهار داشت: انتقاد من به عنوان عضوی از هیئت رئیسه مجلس  این است که چرا به صورت دو‌تکه و جدا شده‌ایم. به هر حال ما باید در روند گزارش برجام،‌ مسیر مشخص را طی می‌کردیم و طرح را به کمیسیون مربوطه‌ای که نمایندگان مربوطه رأی داده‌اند ارجاع می‌دادیم و بررسی می‌شد.
وی افزود: کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در کمتر از دو ساعت هم طرح که جزو مهم‌ترین طرح‌های جمهوری اسلامی است را بررسی کرده و هم 200 پیشنهاد را نیز بررسی و به صورت یکجا رد کرده است.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی همچنین تصریح کرد: به نظر شما این بررسی کارشناسی است؟ این بررسی عمیق و درست است؟ کسی مخالف برداشته‌ شدن تحریم‌ها نیست ولی اگر طرح در این سطح که میزان اهمیت آن بر همه همکاران واضح و مبرهن است در عرض دو ساعت به صورت یکجا 200 پیشنهاد را رد کنند کارشناسی است؟ به نظر کار بهتری می‌توانستیم انجام دهیم.



در ادامه علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی در جریان بررسی کلیات طرح یک فوریتی اقدام متقابل و متناسب دولت در اجرای برجام، گفت: برادر عزیزی در همین مجلس قسم جلاله می‌خورد و به من می‌گوید روی تو سیمان می‌ریزیم و می‌کشیمت. این چه طرز بیان آن هم در جمهوری اسلامی است؟ آیا این نحوه گفتار و صحبت است که به ما می‌گویند روی شما سیمان می‌ریزیم و در همان قلب رآکتور اراک دفنتان می‌کنیم؟
این سخنان صالحی جو مجلس را متشنج کرده و بحث اصلی بررسی طرح را به حاشیه کشاند و بازتاب‌های فراوانی نیز داخل و بیرون از مجلس در پی داشت. این جنجال‌آفرینی قابل تامل در حالی است که روزانه ده‌ها مورد از این تهدیدهای بی اساس و مزخرف رد و بدل شده و تمسک به آنها برای به حاشیه بردن یکی از اصلی‌ترین مسائل کشور نمی‌تواند طبیعی تلقی شود.در حالی که درباره اصل ادعای صالحی مبنی بر تهدید وی ابهامات فراوانی وجود دارد، باید پرسید حتی در صورت صحت رد و بدل شدن چنین سخنان سخیف و نابجایی، این موضوع چه ارتباطی با قضیه طرح جاری دارد و جنجال‌سازی پیرامون آن برای ایجاد دوقطبی‌های کاذب و تاثیرگذاری بر رای نمایندگان مجلس جای پرسش و تامل فراوان دارد!
همچنین در حالی که پیش از این صالحی به عنوان رئیس سازمان انرژی اتمی اعلام کرده بود صرفا درباره مسائل فنی اظهار نظر می‌کند و جنبه‌های سیاسی توافق برعهده دیگران است، انتخاب وی برای دفاع از طرح یک فوریتی جای پرسش دارد. علی‌رغم حضور ظریف در جلسه دیروز منطقی آن بود که وی به عنوان مسئول تیم مذاکره‌کننده درباره برجام توضیح می‌داد. انتخاب صالحی برای دفاع از برجام و حاشیه‌سازی‌های عجیب و غریب در این‌باره، پرسش‌ها در این زمینه را پررنگ‌تر می‌کند.
 

فاکس‌نیوز: ایالت‌های آمریکا احتمالاً زیر بار اجرای برجام نمی‌روند
کیهان: «توافق هسته‌ای آمریکا با ایران یک توافق اجرایی است و نه معاهده و در چالش با دادگاه‌های آمریکا و قوانین فدرال، آسیب‌پذیر به نظر می‌رسد.»
در حالی که در برجام قید شده که دولت آمریکا، ایالت‌های خود را «تشویق» به تعلیق برخی تحریم‌ها کند. شبکه فاکس‌نیوز گزارش داد: برخی از مقام‌های ارشد آمریکایی درگیر اجرای توافق هسته‌ای بطور خصوصی به این نتیجه رسیده‌اند که شرط اصلی کاهش تحریم‌ها با مقررات فدرال تناقض دارد و بدون نقض این مقررات امکان اجرای آن وجود ندارد.
به گزارش پایگاه اینترنتی فاکس‌نیوز، بطور خاص بخش 5/1/2 ضمیمه دوم برجام می‌گوید که در ازای تبعیت ایران از شروط توافق، «واشنگتن به شرکت‌های غیر آمریکایی تحت مالکیت یا کنترل اتباع آمریکا اجازه می‌دهد که با ایران وارد فعالیت‌های سازگار با برجام شوند.» این بدان معناست که شرکت‌های وابسته به شرکت‌های مادر آمریکایی تحت شرایط خاص مجاز به کار با ایران می‌شوند.
فاکس‌نیوز تصریح کرد: مشکل این است که «قانون کاهش تجدید ایران و حقوق بشر سوریه» (ITRA) که باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا در اوت 2012 آن را امضاء کرد، بطور آشکار رخنه «شرکت‌های وابسته خارجی» را برای کار با ایران بست. قانون یاد شده همچنین تأکید می‌کند که شروط مذکور در بخش 218 این قانون به قوت خود باقی خواهد ماند تا زمانی که رئیس جمهوری آمریکا دو موضوع را در کنگره تأیید کند: اول این که ایران از فهرست کشورهای حامی تروریسم وزارت امور خارجه خارج شده؛ و دوم اینکه تلاش خود برای رسیدن به سلاح‌های کشتار جمعی را متوقف کرده است.
سایر دستورات اجرایی و مقررات امضاء شده توسط رئیس جمهور او





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن