واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ مهر ۱۳۹۴ (۱۶:۵۴ب.ظ)
بازتاب آزمايش موشک بالستيک عماد در رسانه هاي جهان موج - گروه بين الملل
موشک نسل جديد بالستيک «عماد» امروز صبح يکشنبه مورد آزمايش قرار گرفت. حسين دهقان، وزير دفاع ايران با اشاره به راهبرد وزارت دفاع در توسعه و تکميل توان موشکي نيروهاي مسلح و افزايش قدرت بازدارندگي موثر گفت: همه مراحل طراحي و ساخت اين موشک به دست دانشمندان و متخصصان سازمان صنايع هوافضاي وزارت دفاع صورت گرفته است.
با اين حال لحظاتي پس از آزمايش موشک عماد بسياري از رسانه هاي مهم جهان به انعکاس آن پرداختند و نکته مهم آن بود که توافق هسته اي ايران و شش قدرت جهاني موجب شد تا اين تست موشکي بيش از پيش مورد توجه قرار گيرد.
فرانس 24 در اين خصوص نوشت: «تهران، خبر آزمايش موفقيت آميز موشک دوربرد جديد بومي را اعلام کرد که نخستين موشک دوربرد اين کشور با قابليت هدايت و کنترل تا لحظه اصابت به هدف است... اين موشک در حالي آزمايش شد که برخي مقامات ايران ماه ها قبل اعلام کرده بودند توافق هسته اي اخير جمهوري اسلامي با قدرت هاي جهان ممکن است محدوديت هايي براي برنامه موشکي اين کشور ايجاد کند... قطعنامه شوراي امنيت سازمان ملل متحد که چند روز پس از توافق هسته اي ايران تصويب شد، اين کشور را از توسعه موشک هايي با قابليت حمل کلاهک هاي هسته اي منع مي کند.»
در همين رابطه امروز يکشنبه، خبرگزاري رويترز هم در گزارشي با اشاره به آزمايش اين موشک دوربرد نوشت که محققان امور راهبردي، برد موشک «عماد» را ۱۷۰۰ کيلومتر و دقت هدفگيري آن را ۵۰۰ متر ذکر ميکنند. بنابر اين گزارش، اين موشک همخانواده موشکهاي شهاب ۳ است و از سوخت مايع استفاده ميکند.
به نوشته رويترز، شهاب ۳ که از سال ۲۰۰۳ ميلادي به زرادخانه ايران افزوده شده است، بردي مشابه با برد موشک عماد دارد اما تنها تا دو کيلومتر دقت هدفگيري دارد.
اوزي رابين، کارشناس موشکي اسرائيلي در مورد اين موشک جديد به رويترز گفت: «عماد نشانگر جهشي بزرگ در بحث دقت است؛ اين موشک در دماغه خود مجهز به سامانه هدايت و کنترل پيشرفتهاي است.»
خبرگزاري آمريکايي آسوشيتدپرس نيز پرتاب موشک عماد را همراه با توافق هسته اي تفسير کرد و اين گونه نوشت: «آزمايش موشک عماد، نخستين آزمايش موشک بالستيک زمين به زمين از بعد از قطعنامه 2231 شوراي امنيت سازمان ملل است که در آن توافق هسته اي ايران و شش قدرت جهاني مورد تائيد قرار گرفت. در اين قطعنامه از ايران خواسته شده تا هرگونه فعاليت مربوط به موشک هاي بالستيک که قابليت حمل کلاهک هسته اي را دارند انجام ندهد. مقامات ايران نيز معتقدند که هيچ يک از موشک هايشان براي اين منظور طراحي نشده است.»
دکترين نظامي ايران همچنان دفاعي است و در اين مسير، حرکت در جهت ايجاد بازدارندگي همه جانبه و افزايش توانمنديهاي نظامي و دفاعي براي جمهوري اسلامي ايران، بدون شک يکي از مهمترين محورهاي راهبرد امنيتي براي مقابله با تهديدات است. آزمايش موشک «عماد» نيز صرفا با هدف دستيابي به قابليتهاي جديد در چارچوب دکترين دفاعي بوده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]