واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ مهر ۱۳۹۴ (۱۶:۱۳ب.ظ)
طي 6 ماهه نخست امسال؛ يک هزار و 100 کيلوگرم مواد مخدر صنعتي در کشور کشف شد موج - قائممقام دبير کل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: طي 6 ماهه نخست امسال، يک هزار و 100 کيلوگرم مواد مخدر صنعتي و 12 ميليون عدد قرص و آمپول روانگردان در کشور کشف شده است.
به گزارش خبرگزاري موج، عليرضا جزيني، قائممقام دبير کل ستاد مبارزه با مواد مخدر، در مراسم امضاي تفاهمنامه با دانشگاه علم و فرهنگ، افزود: همچنين در اين مدت 111 کارگاه توليد شيشه و 234 تن مواد مخدر در کشور کشف شده است.
وي تصريح کرد: مواد مخدر موضوع حساسي است که دشمن در زمان حاضر بهوسيله آن جوانان کشور را نشانه گرفته است؛ به دلايل مختلف در شيوع شناسي ها و نظرسنجيهاي دانشگاههاي مختلف کشور، نشان داده ميشود که تلاش دشمن، گرايش جوانان ايراني به سمت مواد مخدر است.
جزيني افزود: هم اکنون باور غلطي بين برخي دانشجويان دختر و پسر مبني بر اينکه مصرف مواد محرک و روانگردانها اعتيادآور نيست؛ در حال گسترش است، ترامادول و متادون از جمله موادي به شمار ميآيند که خيلي راحت در کشور بهطور غيرمجاز وارد و در بين دانش آموزان و دانشجويان توزيع ميشوند، به همين دليل اين کشفيات امري بسيار مهم است.
اين مقام مسوول در ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: متأسفانه در اين شرايط براي مواد صنعتي هيچ پروتکل درماني نداريم و تمام پروتکلهاي ما براي مواد مخدر سنتي است که اين موضوع، عوارض و خطراتي براي نسل جوان به دنبال دارد.
قائممقام دبير کل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه ضمن اشاره به جلسه هفته گذشته ستاد مبارزه با مواد مخدر با وزير آموزش و پرورش، اظهار داشت: در اين جلسه صحبتهايي براي پيشگيري اوليه اعتياد در حوزه دانشآموزي انجام شد.
جزيني ادامه داد: در زمان حاضر اولين تجربه 67 درصد دانشجويان مصرف کننده مواد مخدر و محرک به دوران دانشآموزي آنان مربوط ميشود و چنانچه از اين مساله غفلت کنيم و پيشگيري از آن را در دستور کار خود قرار ندهيم حتي کارآفريني نيز در کشور نتيجه بخش نخواهد بود.
وي ادامه داد: اعتياد، اکنون در محيطهاي صنعتي و کارگري شيوع يافته است که نتيجه اين مساله کاهش توليد است.
اين مقام مسوول در ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: مصرف روانگردانها، فرد را به سمت توهم و در نهايت ابتلا به جرم و جرائم ميبرد و در زمان حاضر علت 25 درصد قتلهاي گزارش شده در کشور، مصرف مواد مخدر و يا محرک است و متأسفانه در سالهاي گذشته هم علت برخي جرائم، ناشي از مصرف مواد بوده است، بهطوريکه در حال حاضر به اين نتيجه رسيدهايم که اولين آسيب اجتماعي در کشور مصرف مواد مخدر است زيرا اين مواد منشأ بسياري از جرائم هستند.
جزيني افزود: در زمان حاضر 2.6 درصد يا به نوعي حدود سه درصد دانشجويان مصرف کننده مواد هستند که اين مساله حتي در دانشجويان پزشکي نيز صدق ميکند.
وي در ادامه با تأکيد بر آن که در ستاد مبارزه با مواد مخدر معتقديم مبارزات بايد پشتوانه علمي داشته باشند، افزود: تشکلهاي دانشجويي در مبارزه علمي با مواد مخدر ميتوانند ما را همراهي کنند.
وي خاطرنشان کرد: پيشگيري، درمان، کاهش آسيب، حمايت اجتماعي، صيانت و توانمندسازي که اشتغال نيز يکي از مؤلفههاي آن است از مسايلي است که بايد طي تفاهمنامه منعقد شده با دانشگاه علم و فرهنگ در اين دانشگاه پيگيري شود.
وي در خصوص اختصاص دو واحد درسي به منظور پيشگيري از اعتياد در دانشگاهها، اظهار داشت: وزارت علوم، رشته پيشگيري از اعتياد را ابلاغ کرده است بهطوري که اکنون اين رشته در برخي از دانشگاههاي کشور تدريس ميشود، اما؛ حتي اگر نتوانيم اين رشته در سراسر کشور گسترش دهيم نياز است که دو واحد درسي ويژه پيشگيري از اعتياد در دانشگاهها گنجانده شود.
وي ادامه داد: مساله اعتياد تنها مساله جمهوري اسلامي ايران نيست، بلکه؛ اکنون 170 کشور جهان با مساله اعتياد دست و پنجه نرم ميکنند بهطوريکه کشور آمريکا بيشترين مصرف را به خود اختصاص داده است و به اين ترتيب مساله مصرف مواد مخدر حتي براي کشورهاي جهان اول و توسعه يافته به معضل تبديل شده است.
جزيني در ادامه با تأکيد بر اين که تمام عناوين پژوهشي و يافتههاي ستاد مبارزه با مواد مخدر روي سايت ستاد قرار دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]