واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: تحلیل سیانان از شهادت سردار همدانی در سوریه/ حتی در جنگ جهانی اول خاورمیانه اینگونه آشفته نبود بین الملل > دیپلماسی - واحد مرکزی خبر نوشت: تحلیلگر شبکه خبری سی ان ان گفت شهادت یک فرمانده ارشد ایرانی در سوریه نشان دهنده عزم راسخ ایران برای ایفای نقش در جنگ سوریه است.
شبکه سی ان ان اعلام کرد ایران خود را برای تدفین یکی از فرماندهان ارشد خود در روز یکشنبه آماده می کند. این شبکه افزود ژنرال حسین همدانی روز پنجشنبه بیرون حلب در سوریه به شهادت رسید. رسانه های دولتی ایران اعلام کردند وی از مشاوران ارتش سوریه در جنگ با گروه داعش بود. سی ان ان در ادامه با رابرت بر Robert Baer که وی را تحلیلگر امور اطلاعاتی و امنیتی این شبکه و مامور سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سیا، معرفی کرد از ارواین ایالت کالیفرنیا به گفتگو پرداخت. گوینده خبر سی ان ان گفت ابتدا از ژنرال ایرانی که به دست داعش به شهادت رسید شروع می کنیم. شهادت این ژنرال نشان می دهد که ایران در سطح دولتی در کشمکش سوریه مداخله دارد. شهادت وی همچنین نشان دهنده این است که داعش این توانایی را داشته است که به سراغ یک ژنرال ایرانی برود و او و محافظانش را در فرودگاه نزدیک حلب به شهادت برساند. شما از این چه می فهمید؟
رابرت بر در پاسخ گفت :«من فکر می کنم پیام مهمی که در اینجا وجود دارد این است که ایرانی ها خود را به این جنگ متعهد می دانند. حلب فاصله زیادی با دمشق دارد و جنگ بزرگی اکنون در آنجا جریان دارد و حلب اکنون مکان خطرناکی است. از دید من، فرستادن ژنرالی مانند همدانی به خط مقدم جنگ در این منطقه حاکی از عزم راسخ ایران است. در کنار آن باید به مداخله روسیه توجه کرد. ما شاهد این بوده ایم که روسیه و ایران و نیز حزب الله لبنان نقش رهبری این جنگ را بر عهده گرفته اند. امروز یک شخصیت ارشد حزب الله نیز در سوریه به شهادت رسید. حزب الله نیز خود را در جنگ سوریه متعهد می داند. برداشت من از کشته شدن ژنرال همدانی همچنین این است که این جنگ تا زمانی که راه حلی برای آن پیدا شود یا ما به چیزی شبیه صلح نزدیک شویم بسیار بدتر خواهد شد. » مجری سی ان ان گفت شما می گویید ایران و روسیه نقش رهبری جنگ را بر عهده گرفته اند. ما می دانیم که روسیه در 24 ساعت گذشته 60 حمله هوایی در سوریه داشته است. درباره اهداف این حملات سوالاتی مطرح است. آیا روسها به یکباره به حمایت از رژیم سوریه برخاسته اند؟ آیا آنها به مواضع داعش هم حمله می کنند؟ نقش آمریکا در کل این ماجرا چیست؟
تحلیلگر امور اطلاعاتی و امنیتی سی ان ان در پاسخ گفت :«هدف اول روسها حفظ بشار اسد در راس قدرت در سوریه است. اگر دقت کنید متوجه می شوید که بیشتر حملات یک هفته گذشته روسیه عمدتا در مناطق نزدیک به دمشق مانند حماه و حمص و لاذقیه و طرطوس بوده است. روس ها می خواهند خطوط تدارکاتی خود را باز نگه دارند. این حمله امروز در رقه بیشتر یک ایما و اشاره به آمریکاست چون داعش دشمن اصلی ما در سوریه است. اما من فکر می کنم روس ها در مجموع نقشه ای متفاوت از نقشه آمریکا دارند و آن هم حفظ بشار اسد حکومت علوی سوریه است.» رابرت بر درباره گفتگوهای مقامات نظامی آمریکا و روسیه از طریق ویدئوکنفرانس درباره مداخله هر دو کشور در جنگ سوریه و اهمیت این گفتگوها و درک متفابل از منافع یکدیگر و طرف های مختلف جنگ سوریه نیز گفت:
«آمریکا مجبور است با روسیه کار کند. روسیه خود را به جنگ سوریه متعهد می داند و در این کشور نیرو دارد. ما یک سیاست منسجم نداریم. اما روسها به یک سیاست منسجم نزدیک شده اند. ما باید با روس ها و ایرانی ها دور یک میز بنشینیم و یک راه حل سیاسی برای این جنگ پیدا کنیم. اگر اجازه دهیم این جنگ همین طور در عراق و سوریه و یمن و جاهای دیگر ادامه یابد، شاهد خیلی چیزها خواهیم بود. ما امروز شاهد گسترش خشونت ها به آنکارا هستیم. خشونت ها از مرزها عبور خواهد کرد و به سرتاسر خاورمیانه گسترش خواهد یافت. ما همه مجبوریم همکاری کنیم و این جنگ را به پایان برسانیم. بمباران به تنهایی کافی نیست. » این مامور سابق سیا درباره چند وجهی بودن جنگ سوریه نیز گفت :«من تا کنون چیزی مانند این ندیده بودم. حتی در جنگ جهانی اول نیز خاورمیانه صحنه چنین آشفتگی و چنین هرج و مرجی نبود. من تاکنون اوضاع را به این بدی ندیده نبودم. شاید تنها نمونه مشابه این نوع خرابی و ویرانی و خشونت که خاورمیانه را در بر گرفته است در چند قرن قبل در زمان حمله مغول ها بوده باشد. اگر این جنگ مهار نشود در نهایت به خلیج فارس و عربستان سعودی گسترش خواهد یافت.» مجری سی ان ان گفت آیا مداخله روسیه در سوریه جنبه مثبتی هم دارد؟ چرا که به هر حال قدرت هوایی برای حمله به داعش در سوریه تقویت شده است.
رابرت بر در پاسخ گفت: «من فکر می کنم که اگر ما بتوانیم ابتدا جلو درگیری های احتمالی در آسمان بگیریم خوب می شود. ما نمی خواهیم با روسیه درگیر جنگ هوایی بشویم. بعد باید به سراغ انتخاب اهداف برویم. ما نیاز داریم که داعش را نابود کنیم. ما باید داعش را در عراق نیز نابود کنیم. اگر روس ها می خواهند همکاری کنند ما می توانیم بر سر اهداف به توافق برسیم. با این همکاری وضع ما بسیار بهتر خواهد شد.» 52310
کلید واژه ها: ایران و سوریه - سوریه - ایران و روسیه - ایران و آمریکا -
یکشنبه 19 مهر 1394 - 12:40:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]