واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ مهر ۱۳۹۴ (۱۰:۵۵ق.ظ)
با پيام وزير آموزش و پرورش؛ همايش «تعليم و تربيت در فرهنگ رضوي» در مشهد برگزار شد موج- آيين اختتاميه همايش تعليم و تربيت در فرهنگ رضوي با حضور سيد جواد جعفري مديرعامل بنياد بين المللي امام رضا(ع) در دانشگاه فرهنگيان در مشهد برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از بنياد بين المللي امام رضا(ع)، دبير جشنواره بين المللي امام رضا(ع) در اين مراسم، با اشاره به اهميت استقلال فرهنگي براي کشور گفت: يکي از رسالت هاي اصلي دستگاه هاي فرهنگي در نظام مقدس جمهوري اسلامي، تلاش براي ايجاد استقلال فرهنگي و مصونيت کشور در برابر فرهنگ هاي بيگانه است.
وي با بيان اين که ما صاحب سرمايه هاي ارزشمندي در عرصه فرهنگي هستيم، افزود: آموزه هاي رضوي به عنوان سرمايه و گنجينه اي در عرصه فرهنگي در اختيار ماست و وجود اين گنجينه ارزشمند ما را از منابع وارداتي غربي و بيگانه بي نياز کرده است گرچه اين گنجينه نياز به کشف و استخراج دارد و ما مي بايستي به سرمايه هاي خود که همان آموزه هاي ديني و رضوي است توجه مضاعف داشته باشيم.
مديرعامل بنياد بين المللي امام رضا(ع)، با تاکيد بر اهميت امر پژوهش و تحقيق در ارتقاي فکري و معنوي جامعه، اظهار کرد:محور شدن تحقيق در فضاهاي علمي و دانشگاهي کشور، باعث رشد فکر و انديشه و بروز استعدادها در اين زمينه مي شود و خلاقيت هاي فکري را بارور مي کند.
جعفري با اشاره به اينکه وجود بارگاه نوراني امام رضا(ع) در سرزمين ايران مي طلبد که ما وظيفه خود در اين عرصه را بشناسيم و در راه شناخت و سپس عمل به آموزه ها و معارف رضوي بکوشيم، يادآور شد: گنجينه معارف رضوي نيازمند کشف و واکاوي و آنگاه شناخت و معرفي به ديگران است.امام رضا(ع) در بياني خطاب به اباصلت هروي مي فرمايند:خدا رحمت کند کسي که امر ما را احيا کند اباصلت مي پرسند احياي امر شما چگونه است؟ حضرت پاسخ مي دهند: زيبايي هاي معارف ما را بشناسند و به ديگران بشناسانند.
وي ادامه داد: ماموريت همه ما به ويژه فرهيختگان و پژوهشگران کشور اين است که با زبان علم و انديشه و پژوهش معارف رضوي را بشناسيم و آنگاه اين معارف را به ديگران انتقال دهيم.
وي همايش تعليم و تربيت در فرهنگ رضوي را در راستاي؛ تعظيم شعائر ديني بخصوص شعائر رضوي، توجه به امر تحقيق و پژوهش و هم چنين تلاش براي ايجاد استقلال فرهنگي در کشور دانست و گفت: استمرار اين همايش آن هم به ميزباني مشهد بعنوان پايتخت فرهنگي جمهوري اسلامي ضروري است و بنياد بين المللي امام رضا(ع) آمادگي دارد با دانشگاه فرهنگيان کشور نهايت همکاري را داشته باشد تا همايش بصورت دوسالانه برگزار شود تا همه از معارف ارزشمند رضوي بهرمند شويم.
پيام وزير آموزش و پرورش به همايش ملي «تعليم و تربيت در فرهنگ رضوي
در اين همايش پيام علياصغر فاني، وزير آموزش و پرورش قرائت شد. در ابتداي اين پيام آمده است: فرهنگ گرانقدر و عالم آراي اسلامي، کهکشاني است که خورشيد و جود پيامبر رحمت محمدبن مصطفي(ص) در آن تابيدن گرفته است و دوازده اختر روشنابخش از آن کانون وحي نور ميگيرند و برآن محور سير ميکنند.
در ادامه اين پيام آمده است: هشتمين اختر تابنده اين منظومه وجود مبارک و معنوي حضرت ثامن الحجج عليابن موسيالرضا(ع) است، سخنان و سيره آن بزرگوار به واقع راهنماي مسلمانان و خصوصا شيعيان جهان است تا در تاريکيهاي صحراي حيات چراغ راهي و انگشت اشارتي به سوي آن کهکشان و آن خورشيد درخشان باشد
اين پيام مي افزايد: هرگونه تحقيق، بررسي، تفحص، تدبر در سخنان و سيره زندگاني آن امام همام به منزله امري مقدس در اراهنمايي اين کاروان به سوي حقيقت آن شمس نوراني است.
وزير آموزش و پرورش در بخش ديگري از پيام خويش با اشاره به همايش کشوري علمي- پژوهشي تعليم و تر بيت در فرهنگ رضوي، آورده است: اين همايش که به همت دانشگاه فرهنگيان پرديس شهيد بهشتي مشهد و همراهي نهادهاي علمي و فرهنگي استان خراسان رضوي برگزار شده است از زمره اين تلاش هاست.
اهل بيت(ع) شايسته ترين افراد براي قرار گرفتن در جايگاه مربي هستند
هم چنين دکتر محمود مهر محمدي، رئيس دانشگاه فرهنگيان کشور در اين مراسم با اشاره به موضوع تربيت که محور اصلي اين همايش محسوب ميشود، گفت: تربيت صنعت نيست از همين رو تربيت شناسان فراواني گفتهاند تربيت مقدمهاي بس پيچيده و پر رمز و راز بوده که ربطي به تکنولوژي ندارد.
رئيس دانشگاه فرهنگيان کشور، نبي مکرم اسلام(ص) و اهل بيت(ع) را شايسته ترين افراد براي قرار گرفتن در جايگاه مربي عنوان کرد و گفت: عاقلانه ترين کار اين است که سرنوشت خويش را در دست آن ها قرار داده و خود را در مسير تعالي و کمال انساني که آن ها بيان کرده اند قرار دهيم.
دکتر خسرو باقري، استاد دانشگاه تهران نيز در اين همايش با اشاره به تربيت ديني و بهرهگيري از اهل بيت(ع) در اين زمينه، گفت: وقتي به زندگي ائمه(ع) مينگريم با اتفاقاتي رو به رو ميشويم که آنها در شرايط سخت چه تصميمات درستي گرفتهاند.
وي تصريح کرد: زماني که به زندگي و سيره امام رضا(ع) که هم اکنون در جوار ملکوتي اين امام همام قرار داريم مينگريم، مشاهده ميکنيم که ايشان در بدترين و سختترين شرايط چه تصميماتي گرفتهاند از همين رو ميتوان زندگي و تصميمات ايشان را به سه بخش مدارا، انديشه و گفتوگو تقسيم کرد.
وي با تأکيد بر اين که مدارا به معنا پذيرش نبوده و داراي يک وجه مخالفت است، گفت: در زندگي امام رضا(ع) مشاهده ميکنيم که مأمون تلاش زيادي کرد که ايشان را به عنوان وليعهد خويش معرفي کند، امام پذيرفتند و مدارا کردند، در حالي که با اصل موضوع مخالفت داشتند.
تأسي کردن از فرهنگ رضوي يعني تأسي از فرهنگ ديني
هم چنين دکتر سيد حسين مجتبوي، دبير همايش تعليم و تربيت در فرهنگ رضوي، گفت: يکي از مأموريتهاي دانشگاه فرهنگيان پرداختن به مسائل فرهنگي و ديني است.
وي ادامه داد: در راستاي اشاعه اين امر مهم به دليل همجواري با مضجع شريف عليابن موسيالرضا(ع) در شوراي عالي دانشگاه فرهنگيان مصوب شد تا ميزباني برپايي نخستين همايش ملي و کشوري تعليم و تربيت در فرهنگ رضوي را داشته باشيم.
مجتبوي با تأکيد بر اينکه آنچه در جامعه امروز حضور و ظهور دارد و ما به آن تأسي بخشيم به فرموده پيامبر قرآن، عترت و اهل بيت(ع) هستند، گفت: در واقع تأسي کردن از فرهنگ رضوي يعني تأسي از فرهنگ ديني و اخلاق داشتن، لذا بر آن شديم تا با اين هدف اين همايش را در مشهد برگزار کنيم.
دريافت 600 مقاله
در ادامه اين همايش حجتالاسلام دکتر عليرضا صادقزاده، معاون فرهنگي و اجتماعي دانشگاه فرهنگيان کشور گفت: براي نخستين بار توانستيم با تلاشهاي فراواني که همکاران ما در دانشگاه فرهنگيان انجام دادند، تعليم و تربيت در سيره و کلام امام رضا(ع) را موضوع يک همايش و نشست علمي قرار داده و آن را تبيين کنيم.
وي افزود: سالهاي زيادي در حوزه تربيت اسلامي تلاش شده اما متأسفانه در 30 سال گذشته نتوانستيم در اين خصوص حتي يک همايش را برگزار کنيم اما در نهايت تلاشهاي دسته جمعي توسط دانشپژوهان دانشگاه منجر به برگزاري نخستين همايش شد که خوشبختانه مورد استقبال قرار گرفت.
معاون فرهنگي و اجتماعي دانشگاه فرهنگيان کشور با بيان اين که در مرحله اول ارسال مقالات حدود 600 مقاله به دبيرخانه همايش ارسال شد، ادامه داد: از اين تعداد 400 و سپس 200 مقاله با ارزيابي داوران انتخاب شد و در نهايت نيز از اين تعداد 51 مقاله به همايش رسيد.
يادآور ميشود؛ همايش تعليم و تربيت در فرهنگ رضوي، از برنامه هاي بخش دانشگاهيان جشنواره بين المللي امام رضا(ع) است که به ميزباني دانشگاه فرهنگيان در مشهد برگزار شد.ساير برنامه هاي بخش دانشگاهيان اين جشنواره نيز به تدريج در دانشگاه هاي ميزبان برگزار خواهد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]