واضح آرشیو وب فارسی:الف: روسها در سوریه چگونه می جنگند؟+ تصاویر
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۹ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۵۲
کمتر از یک ماه از آغاز حضور نظامی روسیه در سوریه می گذرد و تحولات میدانی حاکی از تضعیف مواضع گروهک های تروریستی و تکفیری است.به گزراش مهر، اواخر ماه میلادی گذشته بود که پس از درخواست دولت سوریه از روسیه جنگنده های روسی وارد پایگاه هوایی لاذقیه شدند. پس از آن روس ها با همکاری سوریه شروع به گسترش این پایگاه برای تبدیل آن به یک مرکز عملیات هوایی کردند که از جمله اقدامات آنها احداث باند فرود جدید بود. در آغازین روزهای حضور جنگنده های روسی در لاذقیه بیش از ۱۰۰ حمله هوایی علیه ۳۵ هدف مشخص انجام شد که شامل استحکامات، انبارهای مهمات و مقرهای فرماندهی گروه های معارض سوری شامل ارتش آزاد، جبهه النصره و داعش بود. حملات هوایی روسیه برای پشتیبانی از قوای زمینی ارتش سوریه تا به امروز در حالی ادامه دارد که نیروی دریایی این کشور نیز در روزهای گذشته از مبدا دریای خزر مواضع گروهک های تروریستی در سوریه را مورد اصابت قرار داد. تردیدی نیست که حضور نظامی روسیه در شرایط فعلی اگرچه مهم و موثر است اما حضور در این مقطع زمانی و آنهم محدود به حملات هوایی و موشکی، هیچگاه کارکرد و تاثیری در حد و اندازه اقدامات نیروهای محور مقاومت و مشاوره های میدانی کشورمان ندارد.اما اطلاعات و تصاویری که از حملات روسها و حضورشان در سوریه منتشر شده نشان دهنده آن است که آنها با جدید ترین و کارآمد ترین تجهیزات خود وارد عرصه جنگ شده اند. بعنوان مثال از جمله جنگنده هایی که وارد سوریه شده می توان سوخو-۳۴ را نام برد که توان بسیار بالایی در حمله به اهداف زمینی دارد. این جنگنده که به تعداد ۶ فروند وارد سوریه شده توانایی حمل بیش از ۸ تن انواع تسلیحات هوا به هوا و هوا به سطح را دارد، یکی از تسلیحاتی که در سوریه بسیار مورد استفاده از این هواپیما قرار گرفته بمب هدایت ماهواره ای KAB-۵۰۰ بوده است.
سوخو-۳۴ روسیه در پایگاه هوایی لاذقیه دیگر جنگنده ی روسی که پا به میدان جنگ گذاشته سوخو-۳۰ است که چندی پیش نیز زمزمه های خرید این جنگنده برای کشورمان به گوش می رسید و در مقاله ای به شرح کلیه ویژگی های آن پرداختیم. در حال حاضر ۴ فروند Su-۳۰SM در سوریه حضور دارد که برای عملیات گشت هوایی (CAP) در نظر گرفته شده اند بطوریکه در تصاویر منتشر شده این جنگنده ها مسلح به موشک های هوا به هوای R-۲۷ و R-۷۷ روئیت شده اند همچنین چند روز پیش ترکیه مدعی نقض حریم هوایی خود توسط یکی از این جنگنده ها شد.
سوخو-۳۰ در پایگاه هوایی لاذقیه دیگر جنگنده ی روسی بمب افکن سوخو-۲۴ است که بنظر می آید در سوریه وظیفه ی انجام بمباران های سنگین نیروی های دشمن با استفاده از بمب های سقوط آزاد FAB را دارد، از این جنگنده ۱۲ فروند وارد سوریه شده. در فیلمی که از حمله این جنگنده ها منتشر شده با دقت زیاد بمب های FAB-۲۵۰ خود را بر روی مواضع تکفیری ها فرود می آورد.
سوخو-۲۴ و بمب های FAB-۲۵۰ در پایگاه هوایی لاذقیه سلطان پشتیبانی نزدیک هوایی و جنگ های شهری یعنی سوخو-۲۵ چهارمین جنگنده روسی است که ۱۲ فروند آن برای انجام بمباران مواضع تروریست ها وارد سوریه شده است. سوخو-۲۵ با برخورداری از ۸ مقر نصب سلاح عنوان «تانک پرنده» را با خود به یدک می کشد. آنچه در تصاویر مشاهده شده حاکی از آن است که این جنگنده با بمب های سقوط آزاد FAB , راکت و مسلسل خطوط مقدم تروریست ها را به تلی از آتش تبدیل کرده است.
برخاستن ۲ فروند سوخو-۲۵ از باند فرودگاه لاذقیه علاوه بر جنگنده های روسی که روزهای پر کاری را در سوریه سپری می کنند، منابع روسی از انتقال ۶ دستگاه تانک T-۹۰ به سوریه خبر داده اند. تاکنون فقط یک تصویر از حضور این تانک در سوریه منتشر شده است. حضور این تانک در سوریه بدلیل تاثیر پیشرفته بودن و تاثیرگزاری حائز اهمیت است.
تانک T-۹۰ در سوریه اما حمله ی چند شب پیش روسیه به مواضع گروهک های تروریستی در سوریه را شاید بتوان یکی از مهمترین عملیات های صورت گرفته طی چند سال گذشته در بحران سوریه نامید. چرا که در این حمله شبانه که از مبداء دریای خزر صورت گرفت با استفاده از اصل غافلگیری (حمله شبانه) خسارات زیادی به گروهک های تروریستی وارد شد. به طوریکه پس از آن غربی ها بخصوص آمریکا سعی کردند با به حاشیه کشاندن این حمله و طرح موضوعاتی مانند سقوط موشک ها در خاک ایران، موفقیت آمیز بودن آنرا زیر سوال ببرند. جزئیات حمله موشکی پند شب گذشته حائز نکات جالبی است. بر اساس گزارش وزارت دفاع روسیه این حمله از مبداء دریای خزر و توسط چهار فروند ناوچه بنام های Dagestan و Uglich و Grad Sviyazhsk و Veliki Ustyug انجام شده است. این ناوچه ها با وزن ۱۰۰۰ تن، قابلیت حمل انواع تسلیحات از جمله موشک های کروز ۳M-۵۴ با نام مستعار «کلاب» را دارند. موشک های کلاب در مدل های مختلف قابلیت انهدام اهداف تا شعاع ۲۵۰۰ کیلومتر را دارند. یکی از ویژگی های بارز موشک های کروز، دقت بالای آنهاست که در سری کلاب بر اساس ادعای مقامات روس خطای آنها در حدود ۳ متر است، گرچه در تصاویری که منتشر شده نشان از خطای یکی از موشک های شلیک شده دارد که بنظر می رسد قبل از رسیدن به فاز نهایی دچار مشکل شده زیرا موشک های سری کلاب دارای سیستم ناوبری دو مرحله ای هستند که در فاز نخست بصورت اینرسی است و در فاز دوم و پایانی راداری خواهد بود. موشک های کروز کلاب در ارتفاع ۱۰-۱۵ متری سطح زمین پرواز می کنند و مسیر خود را با سرعتی کمتر از سرعت صوت (حدود ۹۰۰ کیلومتر بر ساعت) طی می کنند. در حمله شب گذشته ۲۶ تیر از این موشک ها به سمت مواضع تروریست ها در سوریه شلیک شده که به گفته مقامات روس با درصد خطای کم (۵ متر) به اهداف خود اصابت کرده اند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]