واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: اوباما: حملات روسيه در سوريه از روي ضعف است!
ورود روسيه به عرصه تحولات ميداني سوريه كاخ سفيد را به انفعال و لفاظي عليه كرملين وادار كرده است.
ورود روسيه به عرصه تحولات ميداني سوريه كاخ سفيد را به انفعال و لفاظي عليه كرملين وادار كرده است. رئيسجمهور امريكا در مصاحبهاي اين مسئله را كه ورود ولاديمير پوتين به جنگ داخلي سوريه رهبري امريكا را به چالش كشيده، رد كرد و گفت كه اين اقدامات وي از روي ضعف است نه از روي قدرت.
باراك اوباما، رئيسجمهور امريكا در مصاحبهاي با شبكه سيبياس در واكنشي عصبي در مواجهه با اين سؤال كه رئيسجمهور روسيه در سوريه رهبري امريكا را به چالش كشيده گفت: من بايد به شما بگويم كه اگر شما فكر ميكنيد به زمين زدن اقتصاد كشورتان و مجبور شدن به فرستادن سرباز براي حفظ همپيمانتان اسمش رهبري است، تعريفي كه ما از رهبري داريم با آن فرق دارد. اوباما تأكيد كرد: «مشتري او يعني بشار اسد در حال فروپاشي است و ديگر فرستادن سلاح و پول براي او كافي نيست و او مجبور شده هواپيماها و خلبانان خودش را نيز به خدمت بگيرد.» ولاديمير پوتين به جاي آنكه بتواند روي حمايت سوريها حساب باز كند و پايگاههايي را كه در اين كشور دارد حفظ كند، اكنون در حال وقف سربازان و ارتشش است تا تنها همپيمان خود را سرپا نگه دارد.
گزينه محدود اوباما
وال استريت ژورنال در گزارشي با عنوان «گزينههاي اوباما در سوريه محدود ميشود»، نوشت: «10 روز پس از آنكه كمپين حملات نظامي روسيه سياست امريكا در سوريه را برهم زده و واژگون كرده است، رئيسجمهور باراك اوباما در حال انتخاب از بين دو گزينه بد است.» به نوشته اين روزنامه امريكا براي درگيري و مداخله بيشتر در جنگ داخلي خونين و در هم و برهم سوريه، مردد است چراكه نگران خطر جنگ نيابتي با روسيه است. هدف رئيسجمهور همچنان مقاومت در برابر تعهد نظامي بيشتر امريكاست كه اين موضوع يك گزينه ديگر را باقي ميگذارد و آن پذيرش باقي ماندن قدرت بشار اسد رئيسجمهور سوريه است، با اين اميد كه درباره خروج او از قدرت وقتي كه صحنه پيكار در سوريه، كمتنشتر شود، مذاكره صورت گيرد، البته سياست و خط مشي امريكا عزل وي است. در اين مطلب آمده است: «مقامات امريكايي ديگر خواستار اين موضوع كه آقاي اسد فوراً بايد استعفا دهد، نيستند و به جاي آن حامي و خواستار دوره انتقالي «مديريت شده» هستند كه در آن آقاي اسد براي مدتي ميتواند در قدرت بماند.» در ادامه مطلب ميخوانيم: «دولت امريكا همچنين در حال بحث درباره ايدههايي است كه مداخله نظامي كمتري را دربر دارند. يكي از اين تلاشهاي در حال بحث، برقراري آتشبسهاي محلي مبتني بر مذاكره با رژيم اسد است. بن رودز از مشاوران نزديك اوباما روز جمعه گفت كه اين تلاش توسط سازمان ملل قبلاً انجام شده اما او محتاطانه اين موضوع را مطرح كرد كه امريكا خواهان اطمينان درباره اين است كه چنين تلاشي به نفع آقاي اسد و به ضرر مخالفان صورت نگيرد.» انفعال امريكا در سوريه تنها بر اظهارات اوباما محدود نميشود. امريكا در حالي كه روز جمعه اعلام كرد برنامه آموزش شورشيان ميانه رو سوري را متوقف كرده و در آن تجديد نظر كلي خواهد كرد، خارج كردن سيستمهاي دفاع هوايي پاتريوت خود از تركيه را نيز آغاز كرده، اين درحالي است كه آنكارا اخيراً از واشنگتن خواسته تا سيستمهاي دفاع هوايي و موشكي خود را در اين برهه حساس همچنان در مرز تركيه با سوريه نگه دارد. منابع امريكايي ميگويند خروج اين سيستمهاي ضد موشك از تركيه هماكنون آغاز شده و سيستمهاي پاتريوت براي خروج به بندر اسكندرون منتقل شده و منتظر انتقال به ايالات متحده هستند. اين اقدام دولت امريكا سؤالاتي را درباره استراتژي ناتو در تركيه مطرح كرده به ويژه آنكه ينس استولتنبرگ، دبيركل ناتو اخيراً گفته بود اين پيمان آماده حمايت و دفاع از اعضايش و اعزام نيروي زميني به تركيه است.
روسيه 60 پايگاه تروريستي را زد
ستاد كل ارتش روسيه ضمن اعلام اينكه طي 24 ساعت گذشته 67 حمله را به 60 پايگاه مخالفان مسلح و داعش انجام داده، تأكيد كرد: خسارتهاي سنگيني به تروريستها طي حملات روسيه وارد شده است و آنها مجبور شدهاند تاكتيك خود را تغيير بدهند. معاون رئيس ستاد كل ارتش روسيه اعلام كرد: تمامي اين حملات از فرودگاه نظامي حميميم در لاذقيه انجام شد و پايگاههاي تروريستها در استانهاي رقه، لاذقيه، حماه، ادلب و حلب را هدف قرار داد. از سوي ديگر «ديميتري پسكوف» سخنگوي «ولاديمير پوتين» رئيسجمهوري روسيه پس از اينكه وزيران دفاع امريكا و انگليس دوباره خواستار توقف بمبارانهاي ضد تروريستي در سوريه شدند، اعلام كرد:عمليات هوايي جنگنده هاي روسي با هماهنگي دمشق تا نابودي داعش ادامه خواهد يافت. پسكوف شنبه و پس از انتشار اظهارات «اشتون كارتر» و «مايكل فالون» وزيران دفاع امريكا و انگليس در لندن، در جمع خبرنگاران گفت: حملات هوايي روسيه به مواضع تروريستها در سوريه به منظور حمايت از ارتش اين كشور ادامه خواهد يافت و مشاركت ما فقط به حملات هوايي محدود خواهد شد و واحدهاي نظامي روسي در عمليات زميني شركت نخواهند كرد. وي افزود: هيچ برنامهاي براي شركت نيروهاي روسيه در عمليات نظامي زميني در سوريه نداريم.
مذاكره نظامي امريكا و روسيه
يك مقام امريكايي اعلام كرد كه واشنگتن و مسكو قرار است مذاكرات جديدي را براي جلوگيري از وقوع حوادث در حريم هوايي سوريه همزمان با اينكه دو كشور حملات هوايي جداگانهاي را عليه گروههاي تروريستي در سوريه انجام ميدهند، برگزار كنند. اين مذاكرات در حالي قرار است برگزار شود كه «پيتر كوك» يك مقام پنتاگون اعلام كرد مسكو به درخواستها و پيشنهادهاي امريكا براي انجام مذاكرات پاسخ داده است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]