واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: روستاییان تکیهگاهی محکم برای اجرای اقتصادمقاومتی
کد خبر: ۵۳۸۱۴۱
تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۴ - ۱۸:۵۱ - 10 October 2015
بسیاری معتقدند توجه به روستاها علاوه بر افزایش صادرات غیر نفتی و کمک در عرصه اقتصاد در زمینه مقابله با ناهنجاریهای اجتماعی موثر است.برگزاری نمایشگاه توانمندیهای روستا راهکار مناسبی برای شناخت ظرفیت ها و توانمندی های ساکنان روستا از سوی مردم و مسولان است.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت ؛15 مهرماه روز روستاست. روستاها و روستانشینان نقش بی بدیلی در توسعه کشور دارند و ظرفیت بالقوه ای برای حرکت در مسیر اقتصاد مقاومتی تلقی می شوند. بسیاری معتقدند توجه به روستاها علاوه بر افزایش صادرات غیر نفتی و کمک در عرصه اقتصاد در زمینه مقابله با ناهنجاریهای اجتماعی موثر است. برگزاری نمایشگاه توانمندیهای روستا راهکار مناسبی برای شناخت ظرفیت ها و توانمندیهای ساکنان روستا از سوی مردم و مسولان است.
روستاییان پایهای محکم برای اجرای اقتصاد مقاومتی
شجاعیکیاسری نماینده مردم ساری در مجلس در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با بیان اینکه روستاییان تکیهگاه محکمی برای اجرای اقتصاد مقاومتی هستند، گفت: ظرفیت روستاها بسیار بیبدیل است،اما تاکنون هیچ دولتی برای آن سرمایهگذاری نکرده است.
سیدرمضان شجاعی کیاسری با مثبت ارزیابی کردن برگزاری نمایشگاه توانمندیهای روستاییان، افزود: واقیعت آن است که ظرفیت روستاها بسیار بیبدیل است اما تاکنون هیچ دولتی برای آن سرمایهگذاری نکرده است.
نماینده مردم ساری درمجلس ادامه داد:روستاییان پایهای محکم برای اجرای اقتصاد مقاومتی هستند؛زیرا قابلیت فراوانی دارند و در این زمینه باید ظرفیتهای منطقهای برای آنها فراهم شود.
وی افزود:روستاهای استان مازندران در تولیداتی مانند کشاورزی، صنایع دستی، گردشگری، دام و طیور، باغات یا پرورش زنبور میتوانند موفق باشند درحالی که امروزه شاهد هستیم که روستاییان به مصرف کننده تبدیل شدهاند و متاسفانه با کاهش درآمدهای روستاییان به آنها خدمات صنعتی ارایه کردهایم چراکه برنامهریزی دقیقی برای بهرهمندی دولت از ظرفیت روستاییان وجود ندارد.
شجاعی کیاسری یادآورشد:حمایتهای مادی و ملی از کشاورز صورت نمیگیرد و لذا همین عامل منجر به مهاجرت این قشر به سمت شهرها میشود.
عضوکمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی،گفت:امید است برگزاری چنین نمایشگاههایی بتواند گام موثری در استفاده و بهرهمندی از ظرفیت و قابلیت روستاییان برداشت.
خضری: انتقاد از اجرایی نشدن آمایش سرزمین در روستاها
نماینده مردم سردشت و پیرانشهر درمجلس از اجرایی نشدن آمایش سرزمین در روستاها انتقاد کرد.
رسول خضری درگفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت درباره برگزاری نمایشگاه توانمندیهای روستاییان،افزود: امروزه 70 درصد جامعیت کشور شهری است و 30 درصد روستایی است که این مهم بسیار باعث تاسف است،آبادی و آبادانی از روستاها آغاز شده و بسیاری از شهرها مانند تهران روستا بودهاند و بعدها به یک کلانشهر تبدیل شده است.
نماینده مردم سردشت و پیرانشهر درمجلس ادامه داد:روستاها سرمنشا تولید است و باید شهرها به عنوان مصرف کننده تلقی کردهاند؛درحالی که این چرخه دچار آسیب شده است درحالی که از مباحث مهم در اقتصاد مقاومتی تقویت روستاها در راستای توانمندسازی آنها است.
این نماینده مردم در مجلس نهم، با انتقاد از اینکه آمایش سرزمین در روستاها شکل نگرفته است، تصریح کرد: در سطح کشور هنوز نتوانستیم آمایش سرزمین را اجرایی کنیم و روستاها را با قابلیتهایشان شناسایی کنیم تا بر اساس آن بتوانیم برنامهریزی درستی صورت گیرد.
وی یادآور شد: با بردن امکانات و حمایت از طرحهای روستایی و محصولات دامی و کشاورزی میتوان اقدامات مهمی انجام داد و مانع از مهاجرت روستاییان به شهرها شد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، گفت: روستاهای استان آذربایجان غربی دارای توانمندیها و قابلیتهای خوبی است به گونهای که شهرستانهای سردشت و پیرانشهر دارای 90 هزار هکتار جنگل دارد و بهترین مکان برای گردشگری و چرای دامها است که به آن توجهی نمیشود.
عارفی: جولان دلالان درخرید و فروش محصولات کشاورزی/ سهم ناچیز روستاییان از فروش محصولات
فرجالله عارفی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با تاکید برضرورت توجه ظرفیتهای روستاییان در کشور،افزود: برگزاری نمایشگاه توانمندیهای روستاییان کمک خوبی به معرفی توانمندیهای روستاییان میکند و ظرفیتهای مختلف این قشر را در زمینه صنایع دستی یا محصولات کشاورزی به نمایش میگذارد.
عضوکمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه امروزه سود کلان درجیب دلالان میرود،گفت:درحالی که سهم کشاورز از فروش محصولات کشاورزی بسیار ناچیز است.
نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد درمجلس شورای اسلامی، ادامه داد: باید برای حمایت از روستاییان توجه به شرکتهای تعاونی روستایی مدنظر قرار گیرد و وزارت جهادکشاورزی اقدام ضربتی در این زمینه انجام دهد تا محصولات تولیدی روستاییان را جمع کند و هزینه کمتری بر دوش کشاروز تحمیل شود.
وی یادآور شد:امروزه سود کلان در جیب دلالان میرود درحالی که سهم کشاورز از فروش محصول بسیار ناچیز است.
عارفی افزود:استان کرمان دارای ظرفیتهای بالایی در زمینه فرش،گلیم و برخی صنایع دستی دارد و در بخش موادغذایی مانند گردو، بادام و پسته نیز تواناییهای خوبی برای تولید وجود دارد که متاسفانه به آن بیتوجهی میشود.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: امکان عرضه برای محصولات کشاورزی در روستاییان وجود ندارد و همین عامل منجر به جولان سودجویان می دهد.
قرهسید رومیانی: روستاها ظرفیتهای جدید گردشگری هستند
سیدهادی قره سید رومیانی با بیان اینکه میتوان از ظرفیت روستاییان برای جذب گردشگران داخلی و خارجی استفاده کرد، افزود: باید تلاش کرد تا ظرفیتهای جدیدی را در روستاهای هدف گردشگری ایجاد کرده و زیرساختهای مورد نیاز در این روستاها را فراهم کنیم تا گردشگران بتوانند در کنار استفاده از جاذبهها به سهولت به این مناطق دسترسی یابند.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس ادامه داد: تامین اقامتگاه گردشگران در روستاهای هدف گردشگری است و دراین میان میزان استقبال مسافران و گردشگران، جاذبهها، آثار تاریخی و طبیعی، تنوع آیین ها، رسوم و سنت عمده ترین عواملی است در انتخاب روستاهای هدف گردشگری مورد توجه قرار گرفته است.
وی افزود: ازسویی دیگر توجه به نقش زنان روستایی نیز بسیار حائز اهمیت است و باید گامهای مهمی در این زمینه برداشت.
رومیانی تاکید کرد: همچنین باید حمایت های خود را به کار گیریم تا بتوانیم با ایجاد اشتغال زمینه پایداری روستائیان را به وجود آوریم که این حرکت مانع مهاجرت جمعیت روستائی به شهرها می شود.
عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس گفت: اشتغال و اقتصاد در روستاها دورکن اساسی معیشت مردم محسوب می شود که باید مورد توجه قرار گیرد و لازمه رونق این دو مورد استفاده از تمامی ظرفیت ها و پتانسیل های بخش کشاورزی و دامپروری است.
سعیدی: کشور با معضل مهاجرت روستائیان به شهرها مواجه است
نماینده مردم تبریز،آذرشهر و اسکو درمجلس با بیان اینکه کشور با معضل مهاجرت روستائیان به شهرها مواجه است، گفت: باید بحث معیشت روستاییان،صنایع دستی،انجام پروژه ها در روستاها به ویژه روستاهای محروم مورد توجه باشد تا از مهاجرت جلوگیری شود.
محمداسماعیل سعیدی با بیان اینکه روستا با فعالیت کشاورزی و دامداری شناخته می شود،افزود: جوامع روستایی با معضل بیکاری به نوعی دست به گریبان هستند و ابعاد این معضل،بخشهای اقتصادی، اجتماعی و حتی سیاسی را نیز متاثر ساخته است.این معضل بعنوان یکی از مهمترین مشکلات اقتصادی و اجتماعی روستاها مطرح میباشد.
نماینده مردم تبریز،آذرشهر و اسکو درمجلس ادامه داد: کشور با معضل مهاجرت روستائیان به شهرها، بخصوص به شهرهای بزرگ مواجه است که این امرخود پیامدهای منفی زیادی در زمینههای مختلف اقتصادی، اجتماعی، زیست محیطی و امنیتی دارد.
وی تاکید کرد: واقعیت آن است باید بحث معیشت روستاییان،صنایع دستی، انجام پروژهها در روستاها به ویژه روستاها محروم مورد توجه باشد تا از مهاجرت جلوگیری شود.
سعیدی یادآور شد: باید بحث معیشت روستاییان، صنایع دستی، انجام پروژه ها در روستاها به ویژه روستاهای محروم مورد توجه باشد تا از مهاجرت جلوگیری شود.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: روستائیان به عنوان زحمت کش ترین و دلسوزترین وخالص ترین قشر جامعه نباید نگرانی از بابت فروش محصولات تولیدی خود در بخش های مختلف داشته باشند.
سعیدی ؛فعال سازی بازارچه های مرزی را از دیگر سیاست های کاری به منظور تثبیت جمعیت در نقاط مرزی و عشایری دانست.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]