واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۸ مهر ۱۳۹۴ (۱۶:۵۵ب.ظ)
تنها راه برون رفت از بحران آب اجراي طرحهاي آبخيزداري است موج - عضو کميسيون کشاورزي، آب و منابع طبيعي گفت: تنها راه برون رفت از بحران آب اجراي طرحهاي آبخيزداري و آبخوان داري است که وزارت جهادکشاورزي و سازمان جنگلها بايد بيشتر از گذشته به آن توجه کنند.
به گزارش خبرگزاري موج، سکينه عمراني افزود: آبخيزداري و يا به عبارت ديگر مديريت حوزههاي آبخيز از راههاي بسيار مؤثر در حفظ آب حاصل از بارش و توسعه منابع آب قابل دسترس کشور است که اثرات عمده اي از جمله: کاهش سرعت آب، افزايش پوشش گياهي و درنتيجه افزايش نفوذ پذيري خاک، کنترل، مهار و بهره وري مناسب از سيلاب و کنترل فرسايش خاک و... را درپي دارد.
وي ادامه داد: با تمام مزاياي عمليات آبخيزداري، متأسفانه هم اکنون اختلافات زيادي در حوزه آبخيزداري منابع آب کشور درباره خشکيدگي درياچه اروميه، بين وزارت جهاد کشاورزي و وزارت نيرو وجود دارد که اميدواريم هرچه زودتر اين اختلافات به پايان برسد و گامهاي موثري در رابطه با بخش آبخيزداري منابع آب صورت گيرد.
عضو کميسيون کشاورزي، آب و منابع طبيعي در خصوص روند خشکي درياچه اروميه گفت: به لحاظ کارشناسي يکي از عوامل مؤثر بر کاهش سطح آب درياچه اروميه، افزايش دما وکاهش 18 درصدي بارندگي در سالهاي اخير است که در پي آن ميزان تبخير از سطح آزاد آب اين درياچه افزايش يافته، به طوري که بررسيها نشان ميدهد، مقدار نزولات جوي به طور فاحشي نسبت به ميانگين دراز مدت تنزل پيدا کرده است که اين تغيير اقليم و تنزل نزولات جوي در کاهش سطح آب درياچه اروميه تأثير بسزايي داشته است.
وي از حفر بي رويه چاهها و برداشت منابع آب زيرزميني در حاشيه درياچه اروميه خبر داد وافزود: افزايش بي رويه چاهها و برداشت مجاز و غير مجاز منابع آب زير زميني در اثر توسعه صنعت و کشاورزي، مانع نشرآب هاي زيرزميني به درياچه ميشوند، به طوري که تأثير قابل ملاحظه اي بر سير نزولي آبدهي رودخانههاي اين حوزه داشته که خود منجر به کاهش قابل ملاحظه روانابهاي ورودي به درياچه شده است.
عمراني ادامه داد: با توجه به اينکه، رودها و سيلابها اصليترين منابع تأمين کننده آب درياچه اروميه محسوب ميشوند، روند کاهش بارشها و روان آبها نقش بسيارمهمي درخشک شدن درياچه اروميه دارد.
عضو کميسيون کشاورزي، آب و منابع طبيعي در پايان خاطرنشان کرد: اساساً سد سازي به طور مطلق بد نيست ودر بعضي از نقاط ايجاد سد ميتواند بسيار مؤثر باشد اما اين بدان معني نيست که اطراف درياچهها و حوزههاي بالا دست را سدهاي متعدد بزنيم که فاجعه زيست محيطي رخ دهد.
لازم به يادآوري است، حوزه آبخيز درياچه اروميه، با 876/51 کيلومتر مربع 3 درصد مساحت کشور را دربرميگيرد. اين حوزه با داشتن دشتهاي فراوان، يکي از مراکز عمده و با اهميت فعاليت کشاورزي و دامداري در ايران به شمار مي آيد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]