واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ مهر ۱۳۹۴ (۶:۶ق.ظ)
شهرداري ميتواند متولي در بازيافت مواد و تبديل آنها به آثار هنري شود موج - نقاش و هنرمند برجسته کشورمان در اين رابطه گفت: شهرداري ميتواند متولي هنرمندان و مردم در بحث بازيافت مواد و تبديل آنها به آثار هنري شود.
به گزارش خبرگزاري موج، محمود مکتبي، نقاش و هنرمند برجسته کشورمان، در اين رابطه گفت: شهرداري ميتواند متولي هنرمندان و مردم در بحث بازيافت مواد و تبديل آنها به آثار هنري شود.
مکتبي افزود: چيزي که شاهد آن هستيم اين است که خيلي از مردم به طور روزانه و عادي و در روال چرخه مصرفگرايي، مواد و متريال زيادي را دور ميريزند، اين در حالي است که اين مصرفگرايي و دورريزها نتايج بدي را در محيط زيست به همراه دارد.
مکتبي با بيان اينکه اگر شهرداري جامعه هنرمندان را در خلق آثار هنري با مواد بازيافتي حمايت نکند، اين هنر نميتواند در کشورمان پا بگيرد و پيش برود، اظهار کرد: «اين گرايش در ايران آن چنان که انتظارش را داريم، وجود ندارد، با وجود اين خيلي از هنرمندان هنر محيطي که دغدغه زيست محيطي دارند براي کمک به طبيعت در فستيوالهاي داخلي و خارجي شرکت ميکنند تا شايد بتوانند ساخت آثار خلاقانه با مواد بازيافت را در کشور و ميان مردم جا بيندازند».
به گفته اين هنرمند جوان کشور خيلي مهم است که دغدغه هنرمند بازيافت باشد و در اين ميان شهرداري در طراحي و اجراي فستيوالهاي مداوم در زمينه بازيافت مواد و خلق آثار هنري ميتواند جامعه هنرمندان را حمايت کند.
مکتبي با اشاره به دو فستيوال اجرايي در زمينه بازيافت مواد و تبديل آن به آثار هنري در قزوين، گفت: من در اين دو فستيوال تجربه دبيري جشنواره را داشتم. سال اول با حضور مجسمهسازان و هنرمندان محيطي، خيلي سعي کرديم تا هنر بازيافت را به مردم شهر قزوين معرفي کنيم و سال دومي که اين جشنواره برگزار شد شاهد اتفاقات خوبي بوديم، چراکه؛ در سال دوم، بخش مردمي به اندازه بخش هنرمندان فعال بود و شرکتکنندگان به شدت کار ميکردند و روند تبديل زباله به اثر هنري مانا بود و جالب اينکه به گفته شهردار قزوين پس از برگزاري اين دو فستيوال از حجم زبالههاي شهري کم شده بود.
وي با اعلام اين که اينگونه فستيوالها براي شهرداري هزينه زيادي دربرنخواهد داشت و شهرداري ميتواند به جاي تبليغات تلويزيوني و نصب انواع بيلبوردها در خصوص تفکيک زبالههاي تر و خشک و بازيافت آن در سطح شهر، فستيوالهاي مداوم بازيافت را برگزار کند، افزود: هنرمندان حرفهاي ميتوانند در قالب فستيوالهاي بازيافت مواد و تبديل آن به آثاري برجسته و مانا اثرگذار باشند و اگر اين نوع جشنوارهها به صورت مداوم در شهر تهران برگزار شود، مردم کمکم با عمليات بازيافت و خلق آثار هنري با اين مواد آشنا خواهند شد و با اين اتفاق ميتوانيم در آينده شاهد مشارکت مردمي در عرصه بازيافت باشيم. اين کار اثرگذارياش از تبليغات ديگر بيشتر است و هزينه زيادي هم نميخواهد؛ چراکه نياز نيست شهرداري مواد دست اول در اختيار هنرمندان قرار دهد. با همان مواد بازيافتي هم ميشود کارهاي زيبايي را خلق و به نمايش در آورد.
به گفته اين هنرمند جوان، خيلي از هنرمندان فعال در حوزه هنر محيطي و زيست محيطي ميتوانند با همين مواد بازيافتي، تنديسهاي مانا و زيبايي را براي شهر خلق کنند يا ميتوان موزه يا پارکي را به خروجيهاي چنين فستيوالهايي اختصاص داد.
مکتبي با اشاره به اين خبر در ادامه خاطرنشان کرد: اين اتفاق زماني محقق خواهد شد که شهرداري به صورت جدي وارد عمل شود و با حمايت هنرمندان و برگزاري اين فستيوالها به صورت مداوم در شهر، آينده روشني را براي بازيافت مواد و خلق آثاري هنري با آن، مشارکت مردمي در اين زمينه و در نتيجه کم شدن زباله و دورريزها در سطح شهر رقم بزند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]