واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۵ مهر ۱۳۹۴ (۱۸:۴۶ب.ظ)
در بهار 95؛ توافق ايران و اوگاندا براي برگزاري اجلاس کميسيون مشترک اقتصادي موج - ايران و اوگاندا بر سر برگزاري اجلاس کميسيون مشترک اقتصادي ميان دو کشور در بهار سال 95 در تهران توافق کردند.
به گزارش خبرگزاري موج، در ملاقات امروز (چهارشنبه) هومن فتحي مدير کل دفتر امور بين الملل و سازمانهاي تخصصي وزارت جهادکشاورزي و رزت کاتونگيه سفير و مدير کل همکاريهاي منطقه اي وزارت امور خارجه اوگاندا، دو طرف توافق کردند که اجلاس کميسيون مشترک اقتصادي با اولويت همکاري در حوز نفت، گاز، بهداشت، کشاورزي، تحقيقات و صنايع در سه ماهه نخست سال 95 در تهران برگزار شد.
در اين ديدار مقرر شد زمينههاي همکاري به طور مشخصتر و تفصيلي تر تعيين شود تا در اجلاس کميسيون مشترک اقتصادي که به رياست محمود حجتي وزير جهاد کشاورزي تشکيل ميشود،، مورد توافق دو کشور قرار گيرد.
در اين ديدارهمچنين راههاي افزايش سطح اراضي در اختيار جمهوري اسلامي ايران براي کشت محصولات استراتژيک به ويژه ذرت بررسي شد.مدير کل دفتر امور بينالملل و سازمانهاي تخصصي وزارت جهادکشاورزي در اين ديدار با بيان اين که ايران تاکنون حضور خوبي در کشور اوگاندا داشته است، از کشت فراسرزميني توسط بخش خصوصي در اوگاندا استقبال کرد.
وي افزود: توليدکنندگان ايراني، فعاليتهاي خوبي در زمينه توليد ذرت و احداث باغات توت براي پرورش کرم ابريشم داشتند و جزو توليدکنندگان برتر در اوگاندا هستند.فتحي خواستار توسعه صادرات محصولات کشاورزي به ويژه محصولات سنتي و همچنين طيور به اوگاندا شد و از مقامات و بخش خصوصي اين کشور براي آشنايي با توانمنديهاي ايران در حوزه طيور و ساير بخش هاي کشاورزي و انجام مذاکرات دعوت کرد.
وي در همين حال بر مبادله موافقتنامه و پروتکل دامي و نباتي ميان دو کشور به منظور توسعه همکاريهاي کشاورزي تاکيد ورزيد.فتحي با اشاره به حضور شرکتهاي ايراني در زمينه ماشينآلات کشاورزي در اوگاندا، بر توسعه صادرات اين نوع ماشين آلات نيز تاکيد کرد.
در اين ديدار سفير و مديرکل همکاريهاي منطقه اي وزارت امور خارجه اوگاندا خواستار کشت فراسرزميني محصولات کشاورزي توسط ايران در کشورش شد و گفت: اوگاندا در اين زمينه تسهيلاتي را در اختيار شرکتهاي ايراني قرار ميدهد.وي تضمين برگشت سرمايه، تعيين تعرفههاي مناسب، اختصاص اراضي مستعد و اراضي جنگلي براي توليد چوب را از جمله اين تسهيلات برشمرد.
رزت کاتونگيه در عين حال در خصوص صادرات به ايران و توسعه همکاري دو کشور در زمينه پنبه، گل، نفت و گاز، توليد گياهان دارويي با توجه به توجه به توانمنديهاي صنايع فرآوري ايران، کاغذ، تنباکو ابراز تمايل کرد.
وي افزود: با توجه به اين که اوگاندا در زمينه تجارت با ساير کشورهاي جهان مانند چين و کشورهاي آمريکايي کاهش تعرفه دارد، توليدات ايران ميتواند از اين مسير صادرات مجدد شود.کاتونگيه اظهار داشت: اوگاندا در حوزه علوم و تحقيقات، مرکزيت پيدا کرده و ايران ميتواند در اين زمينه حضور قوي داشته باشد.گفتني است، اوگاندا در نيمکره شرقي و شرق آفريقا واقع شده و جمعيت 31.5 ميليون نفري را در خود جاي داده است.
اقلام عمده صادراتي ايران به اوگاندا از جمله شامل نفت، خميرهاي غذايي، قطعات مربوط به ماشين آلات تراکتورهاي کشاورزي و فسفات ميشود و از عمده واردات محصولات کشاورزي ايران از اوگاندا ميتوان به آناناس تازه يا خشک کرده، لوبياي رسمي و غلات اشاره کرد.
اوگاندا عضو صندوق بين المللي پول، سازمان تجارت جهاني (WTO)، بازار شرق و جنوب آفريقا، بانک توسعه شرق آفريقا و بانک توسعه اسلامي است. رابطه سياسي ايران و اوگاندا به سال 1974 ميلادي باز ميگردد و در سال 1375 دو کشور بيش از 8 سند همکاري امضا کردند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]