واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: انتشار کتابهایی در مورد "وهابیت"
به منظور افزایش آگاهیها در مورد "وهابیت"،برخی کتابها منتشر شدهاند که معرفی میشوند.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، "وهابیت" پدیده شومی است که جهان معاصر به ویژه جهان اسلام، بسیار از آن ضربه و صدمه دیده است. این پدیده، نیازمند شناسایی و بررسی و مطالعه است. بدین منظور، برخی کتابها انتشار یافتهاند که معرفی میشوند؛
1- مکر تکفیرنویسنده: جمعی از محققان
زبان: فارسی
محل نشر: قم
ناشر: کنگره جهانی جریانهای افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام
تعداد صفحات: 168
قطع کتاب:رقعی
نوبت چاپ: 1435 هـ ق/ 1392 ش
خلاصه کتاب: تکفیر از مسائلی است که امروزه دامنگیر مسلمین جهان شده است و بر مسلمین اعم از شیعه و سنی لازم است با اتحاد در مقابل این پدیده شوم بایستند. در این راستا در سال 1393 کنگرهای بینالمللی با عنوان(خطر جریانهای تکفیری برای اسلام و مسلمین و جهان بشریت و راههای برونرفت از آن) در در قم از سوی آیتالله مکارم شیرازی برگزار شد. این ویژهنامه در راستای تحقق اهداف همین کنگره به آسیبها و تهدیدات پدیده تکفیر بر مسلمین پرداخته و از نظر علمای اسلام در اقصی نقاط جهان، این پدیده را از روایای مختلف مورد بررسی قرار داده است. در این ویژهنامه، علاوه بر اقداماتی که در راستای برگزاری کنگره با هدف اتحاد بین مسلمین انجام میشد، فعالیتهای تکفیریها در جهان امروز و تخریبها و کشتارهای آنها نیز منعکس شده است و فتاوا و کلمات علمای اسلام بر ضد تکفیر و طرد گروههای تکفیری مورد بررسی قرار گرفته است.
2- الوهابیة فی المیزان
نویسنده: جعفر سبحاني
زبان: العربیه
محل نشر: بیروت
ناشر: انتشارات دار الصدیق الأکبر
تعداد مجلد: 1
تعداد صفحات: 345
قطع کتاب: وزیری
نوبت چاپ: 1427 هـ ق
خلاصه کتاب: این کتاب در ردّ عقاید وهابیت نوشته شده است. مؤلف در مقدمه کتاب به بررسی فهم غلط وهابیت از مسأله توحید پرداخته و افراطیگریهای آنها را نشأت گرفته از ابن تیمیه میداند. در ابتدای کتاب، به صورت اجمالی به تاریخ ظهور وهابیت و موقعیت محمد بن عبدالوهاب اشاره کرده ولی موضوع اصلی کتاب، نقد عقائدی است که وهابیون برخلاف مسلمانان اعم از شیعه و سنی به آنها اعتقاد دارند. مؤلف برای نقد اعتقادات و رد شبهات آنها از منابع معتبر اهل سنت استفاده کرده است. مباحث مهمی که در این کتاب بررسی شده است عبارتند از: بناء بر قبور، زیارت قبور، توسل و نذر به اولیای الهی، تبرک و استعانت از انبیاء و اولیاء، سوگند یاد کردن به غیر خدا و توحید در عبادت. مؤلف در این موضوعات، با بیان اعتقاد وهابیت و ادلۀ آنها و نقد این ادله، به بیان اعتقاد درست در این موضوعات بر اساس کتاب و سنت پرداخته است.
3- درسنامه آشنایی و نقد وهابیت (تبارشناسی و جریان شناسی وهابیت)
نویسنده: دفتر تبلیغات اسلامی
زبان: فارسی
محل نشر: قم
ناشر: دفتر تبلیغات اسلامی حوزه
تعداد مجلد: 1
تعداد صفحات: 113
قطع کتاب: رقعی
خلاصه کتاب: این کتاب به عنوان جزوه درسی مبلغین، از سوی دفتر تبلیغات اسلامی جمع آوری شده است تا طلاب، با وهابیت و افکار وهابیها آشنایی اجمالی پیدا کنند. در این کتاب، ابتدا به زمینههای تفکر وهابیگری اشاره شده و ابن تیمیه به عنوان رهبر فکری وهابیت معرفی شده است، افکار و عقائد ابن تیمیه و نظرات شاذ او مورد بررسی قرار گرفته است. در ادامه، به ظهور وهابیت و تاریخ محمد بن عبدالوهاب اشاره شده است و افکار او مورد بحث قرار گرفته و نحوه اتحاد او با آلسعود و علل پیشرفتها و گسترش وهابیت در دورههای مختلف و علل پیشرفت آنها در برخی دورهها بررسی شده است. از مباحث این کتاب، پرداختن به موضوع نو وهابیها و افکار و عقائد آنها و وجود فرهنگهای نوظهور در عربستان سعودی و تأثیرات این فرهنگها در روند شکلگیری جریانهای وهابی میباشد. در ادامه، کتابهایی که از طرف اهل سنت و شیعه در نقد وهابیت نوشته شده، معرفی شده است و کتاب وهابیگری حامد الگار به صورت مستقل، جزء این درسنامه قرار گرفته است.
4- تاریخ آل سعود
نویسنده: ناصر السعید
زبان: فارسی
محل نشر: بیروت
ناشر: مطبعة الإتحاد
تعداد مجلد: 1
تعداد صفحات: 663
قطع کتاب: وزیری
خلاصه کتاب: این کتاب در مورد تاریخ خاندان آلسعود و ارتباط آنها با یهود و استعمار نگاشته شده است. نویسنده، ابتدا به وحدت بین محمد بن عبدالوهاب و آلسعود پرداخته و در ادامه، توضیح مفصلی از دخالتهای انگلیس و جاسوسهای آنها در حکومت سعودی ارائه میدهد و سیاستهای حکومت آلسعود را متأثر از دستورات جاسوسانی مانند "جون فیلبی" و "برسی کوکس" و امثال آنها میداند. مؤلف با ارائه گزارش از جنایات حکومت آلسعود در زمانهای مختلف و استفاده ابزاری آنها از دین و توحید، به کشتار مردم در شهرهای مختلف توسط آلسعود اشاره میکند. مهمترین بخش این کتاب، بخش بررسی نسب آلسعود است که نویسنده با استناد به منابع تاریخی اثبات میکند، اجداد آلسعود از یهود بودهاند که به جزیرةالعرب آمدهاند. وی همچنین، محمد بن عبدالوهاب را از نسل یهود میداند و مستنداتی را در این رابطه ارائه میدهد و ارتباط تنگاتنگ بین حاکمان سعودی و حکومتهای یهودی مانند رژیم صهیونیستی و در نظر گرفتن منافع یهود در سیاستهای آلسعود را به عنوان نشانههای ارتباطی سیاسی و معاهدات آلسعود با آمریکا و اسرائیل را نیز مورد اشاره میدهد.
انتهای پیام/
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
القاعده یار دوازدهم آل سعود
اسم رمز "زباله"، سلاح جدید تکفیریها علیه لبنان
هراس اسرائیل از ایران به عنوان پرچمدار اسلام ترقی خواه
شاهزادگان سعودی زیر یوغ سیاستهای رژیم صهیونیستی دست و پا میزنند
۱۵ مهر ۱۳۹۴ - ۱۸:۴۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]