واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۵ مهر ۱۳۹۴ (۱۴:۲۵ب.ظ)
با حضور معاون وزير نيرو انجام شد؛ بهرهبرداري از نيروگاه 14 مگاواتي «خضرا» در کرمان موج - بهرهبرداري از نيروگاه 14 مگاواتي توليد پراکنده خضرا با حضور معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي و استاندار کرمان آغاز شد.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از پايگاه اطلاعرساني وزارت نيرو (پاون)، آيين بهرهبرداري از نيروگاه توليد پراکنده (توليد همزمان برق و حرارت) شهرک صنعتي خضرا با حضور هوشنگ فلاحتيان، معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي، عليرضا رزمحسيني، استاندار کرمان، علياصغر نصرالهي، مدير عامل شرکت برق منطقهاي کرمان و شماري از مسوولان استاني برگزار شد.
در اين آيين، فلاحتيان طي سخناني به وضعيت فعلي توليد نيروي برق در استان کرمان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر دو نيروگاه بزرگ در سطح استان داريم که برق منطقه را تأمين ميکنند؛ يکي نيروگاه سيکل ترکيبي کرمان که در تابستان امسال توانست 1600 مگاوات توليد کند، در کهنوج هم موفق شديم دو واحد 160 مگاوات مگاواتي و در مجموع 324 مگاوات را وارد مدار کنيم و هماکنون ظرفيت اسمي نيروگاههاي کرمان 2300 مگاوات است.
وي ادامه داد: حرکتهاي زيربنايي بسيار زيادي در استان کرمان در حال انجام است و اميدواريم قبل از پيکبار امسال 160 مگاوات بخش بخار به نيروگاه کهنوج نيز به توليد استان اضافه کنيم.
فلاحتيان علت اصلي حضور در استان را پيگيري براي ايمن کردن شبکه در سال آينده دانست و گفت: دو اتفاق بزرگ ديگر که در استان در بخش برق در حال اتفاق است؛ يکي نيروگاه سيکل ترکيبي «سيرجان» با ظرفيت 500 مگاوات که براساس زمانبندي مورد توافق اولين واحد آن در خرداد سال آينده و واحد دوم آن در تيرماه و واحد بخار آن خرداد سال 96 به مدار وارد شود و ديگري پروژه نيروگاه «گلگوهر» که تا امسال 335 مگاوات به توليد اضافه ميشود.
وي افزود: با توجه به مدار آمدن نيروگاههاي سيرجان و بخش بخار نيروگاه کهنوج 1160 مگاوات به توليد استان کرمان اضافه خواهد شد و ظرفيت توليد استان 50 درصد افزايش مييابد؛ تلاش بر اين است که به تدريج توليد برق استان کرمان به 4000 مگاوات برسد.
وي در خصوص ساخت نيروگاههاي بزرگ گفت: سرمايهگذاران اندکي براي سرمايهگذاري در چنين نيروگاههايي نياز به سرمايهگذاري بسيار بالاست وجود دارد و در خصوص نيروگاههاي مقياس کوچک، دستورالعملهايي تدوين شده و اختيارات را به مديران عامل شرکت برق منطقهاي کشور تفويض کردهايم و همچنين سامانههايي براي افراد متمايل به سرمايهگذاري ايجاد کردهايم تا از فرصتهاي قانوني آن استفاده کند.
وي افزود: به نيروگاههايي با ظرفيت کمتر از 25 مگاوات که نيروگاههاي مقياس کوچک گفته ميشود، تا 5 سال گاز به صورت مجاني داده ميشود و خريد نيروي توليدي آنها تضميني است و مصوبهاي قرار است ارائه شود که با اين نوع نيروگاهها مانند؛ نيروگاههاي دولتي رفتار شود.
وي افزود: مزيت ديگر اين نوع نيروگاهها براي سرمايهگذاران در اين است که نياز به سرمايه در گردش ندارند؛ به عنوان مثال نيروگاه با سرمايهگذاري حدود 30 ميليارد ايجاد ميشود و نياز به سرمايه در گردش هم ندارد و تقاضا براي مصرف هم وجود دارد.
فلاحتيان در ادامه گفت: اين نوع نيروگاه از نظر پدافند عامل بسيار مهم هستند در زمان بحران نقش بسيار مهمي خواهند داشت و شهرکهاي صنعتي با وجود چنين نيروگاههايي به راحتي ميتوانند به فعاليت خود ادامه دهند، تلفات برق را کاهش ميدهند و متوسط راندمان نيروگاههاي کشور را افزايش خواهند داد.
وي همچنين افزود: در حالي که پيکبار سال گذشته 4660 مگاوات بوده است، پيکبار امسال به 50 هزار و 177 رسيد؛ طبق برنامه هر سال بايد 5000 مگاوات نيروگاه جديد ايجاد شود تا جوابگوي پيکبار باشد و بايد شرايطي ايجاد شود که هيچ صنعتي بدون برق نماند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]