واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۵ مهر ۱۳۹۴ (۱۴:۱۶ب.ظ)
راه اندازي 148 مرکز تيپ يک سرطان در 113 شهر کشور موج - معاون درمان وزارت بهداشت ضمن تقدير از تلاشهاي ارزشمند صورت گرفته در دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي گفت: اين بخش دهمين مرکز پيوند مغز استخوان کشور و يکي از معدود مراکز پيوند مغز استخوان کودکان در کشور است.
به گزارش خبرگزاري موج، محمد آقاجاني در آيين افتتاح بخش پيوند مغز استخوان بيمارستان کودکان مفيد با اشاره به قدمت بيمارستان مفيد اظهار داشت: اين مرکز يکي از بيمارستانهاي پرافتخار دانشگاهي در کشور است و با توجه به حضور اساتيد برجسته و پيشکسوت در اين مرکز بسياري از دانشجويان پزشکي و دستياران تخصصي و فوق تخصصي آرزو دارند بخشي از ايام تحصيل خود را در اين مرکز سپري کنند و من افتخار ميکنم که شاگرد برخي از اين اساتيد بودم.
معاون درمان وزارت بهداشت افزود: اين مرکز در کنار خدمات ارزنده درماني نقش بزرگي در رشد علوم پزشکي کشور در حوزههاي آموزش و پژوهش داشته است که مايه افتخار است. همچنين اميدوارم با تلاش مجموعه دانشگاه وکمک هاي خيرين شاهد رشد و شکوفايي هرچه بيشتر اين بيمارستان باشيم که نقش مهمي در ارائه خدمات تخصصي و فوق تخصصي به کودکان ايفا ميکند.
دکتر آقاجاني با اشاره به اين که بيمارستان مفيد بهعنوان يک مرجع علمي و ملجائي براي بيماران در سراسر کشور شناخته شده است، گفت: در سالهاي اخير شاهد توسعه و نوسازي در اين مرکز بودهايم و حضور خيرين نويد از توسعه بيشتر اين مرکز فوق تخصصي ميدهد.
وي با اشاره به ارتباط مهم پيوند مغز استخوان و سرطان از تدوين برنامه آمايش سرزميني سرطان در کشور خبر داد و گفت: اين طرح از سال گذشته در وزارت بهداشت با کمک اساتيد اين رشته برنامه ريزي شد و به نتيجه رسيد. ان شاء ا... براساس اين برنامه به زودي شاهد راه اندازي مراکز تشخيص به موقع و درمان زودرس سرطان دراقصي نقاط کشور خواهيم بود.
معاون درمان با توجه به انجام اين طرح براي اولين بار در کشور اظهار داشت: بررسي توزيع جغرافيايي بيماران سرطاني و برآورد نيازهاي نيروي انساني، تجهيزات و فضاي فيزيکي براي تشخيص و درمان سرطان صورت گرفت و مشخص شد هر نقطه از کشور به چه امکاناتي براي تشخيص و درمان سرطان نياز دارد.
آقاجاني از راه اندازي 148 مرکز تيپ يک در 113 شهر کشور براساس اين برنامه خبر داد و گفت: اين مراکز به سه دسته (تيپ يک، دو و سه) تقسيم شدهاند که تيپ يک به خدمات سرپايي سرطان (غربالگري و تشخيصي) ميپردازد و مجهز به دستگاههايي مانند آندوسکوپي، کلونوسکوپي، ماموگرافي و... است و خدمات شيمي درماني سرپايي را انجام ميدهد.
وي با اشاره به اين که زنجيره خدمات سرطان از مراکز تيپ يک آغاز ميشود، افزود: خوشبختانه احداث اين مراکز در کشور آغاز شده و اميدواريم در طي يکسال آينده شاهد بهره برداري از اين مراکز در 113 شهر کشور باشيم.
دکتر آقاجاني در ادامه گفت: در مراکز تيپ دو (74 مرکز) نيز خدمات تخصصي سرطان ارائه ميشود که شامل خدمات سرپايي، بستري، راديوتراپي، جراحي، دارو درماني و تشخيصي است. در ادامه زنجيره 13 مرکز فوق تخصصي قطب (مرکز تيپ سه) را خواهيم داشت که اين مراکز به پيشرفتهترين دستگاههاي تشخيصي همانند پت اسکن و شتاب دهندههاي مدرن مجهز هستند.
وي با توجه به پير شدن جمعيت و تغيير هرم جمعيتي؛ برنامه ريزي جدي در اين خصوص را لازم برشمرد و اظهار اميدواري کرد اين مراکز سه گانه بتواند با ارائه خدمات مذکور در تشخيص به موقع و درمان زودرس سرطان در کشور مؤثر باشد.
آقاجاني برنامه ريزي براي راه اندازي، احداث و تجهيز مراکز تيپ يک را برعهده وزارت بهداشت دانست و افزود: براي راه اندازي مراکز تيپ دو و سه نيازمند کمکهاي خيرين و سرمايه گذاري بخش هاي غيردولتي هستيم و بستههاي سرمايه گذاري براي علاقهمندان به سرمايه گذاري در اين عرصه فراهم شده است. اميدوارم با مشارکت خيرين و منابع غيردولتي بتوانيم بستر مناسبي در مسير برنامه آمايش سرزميني سرطان ايجاد کنيم.
وي با تاکيد بر اين مطلب که منابع دولتي به تنهايي براي رفع نيازهاي حوزه سلامت کافي نيست خاطرنشان ساخت: در مجموعه وزارت بهداشت 115 هزار تخت در کل کشور داريم يعني 6 دهم به ازاي هر 1000 نفر جمعيت که شاخص بسيار پاييني است. کمبود حداقل 80 هزار تخت بيمارستاني در کشور مشهود است و اين در حالي است که با منابع دولتي صرفاً در سال توان تأمين 2000 تخت بيمارستاني را داريم يعني براي رفع نياز فعلي کشور با توجه به جمعيت حاضر، حداقل بايد 40 سال صبر کنيم که اين کار نه مصلحت است و نه درشان ملت.
دکتر آقاجاني بسياري از مشکلات موجود در اورژانسها و بيمارستانها براي دريافت خدمات را ناشي از کمبود زيرساختها و سرمايه گذاري اندک در سال هاي گذشته در اين حوزه دانست.
معاون درمان وزارت بهداشت در خاتمه سخنان خود با اشاره به رويکرد مثبت دولت يازدهم، رئيس جمهور و وزير بهداشت نسبت به مشارکت بخش غيردولتي در حوزه سلامت خاطرنشان کرد با اين رويکرد مردم انتظار رشد و شکوفايي بيشتري را در بخش درمان و بهداشت دارند که اين مهم ميسر نخواهد شد مگر به همت خيرين و سرمايه گذاران بخش هاي غيردولتي و ما بايد زمينههاي فعاليت آنان را فراهم کنيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 7]