واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ مهر ۱۳۹۴ (۱۴:۲ب.ظ)
تفاهمنامه تاريخي براي بهبود وضعيت محيط زيستي خوزستان موج - تفاهمنامهاي در دفتر معاون محيط طبيعي سازمان حفاظت محيط زيست به امضا رسيد که ميتواند اميد تازهاي براي بازگرداندن توان تابآوري به تالابهاي استان خوزستان؛ به ويژه هورالعظيم و شادگان محسوب شود.
به گزارش خبرگزاري موج، اين تفاهمنامه که به امضاي محمدرضا شمسايي، رئيس هيأت مديره و مدير عامل سازمان آب و برق خوزستان، از يک سو و فرهاد دبيري، معاون محيط طبيعي سازمان حفاظت محيط زيست، رسيد؛ ميتواند آغاز فصل تازهاي از احياي نقش جوامع محلي و تشکلهاي مردمنهاد محيط زيستي براي مهار يک بحران بزرگ در يکي از راهبرديترين پارههاي وطن باشد و موجب بازگشت نشاط به سرمايه اجتماعي براي حل يک بحران بزرگ محيط زيستي کشور در جلگه حاصلخيز خوزستان شود.
در مراسم امضاي اين تفاهمنامه که مدير کل و کارشناسان دفتر آموزش و مشارکت مردمي و دفتر زيستگاهها و امور مناطق هم حضور داشتند، فرهاد دبيري اعلام کرد: در دوره اخير، خوشبختانه ما شاهد تحول چشمگير در نگاه مديريتي حاکم بر وزارت نيرو بوده و در اغلب موارد ديدگاههاي آن وزارت بسيار محيط زيستي و دقيق تبيين ميشود که شايسته تقدير است و اميدواريم حاصل اجراي اين تفاهمنامه هم به نفع محيط زيست ايران، خوزستان و مردم شريفش تمام شود.
محمدرضا شمسايي هم ضمن تقدير از سازمان حفاظت محيط زيست و اشاره به کارگاه آموزشي مؤثري که اسفندماه سال گذشته محمّد درويش براي مديران و کارشناسان صنعت آب خوزستان برگزار کرد و بازخوردهاي آن منجر به شکلگيري ايدهٔ اجراي اين تفاهمنامه شد، بيان داشت که انتظارات ما از سازمان حفاظت محيط زيست فراتر از اين تفاهمنامه است و به نظرم اين سازمان ميتواند بسيار جديتر و قاطعانهتر در مهار بحرانهاي پيش رو نقشآفريني کرده و وظيفه نظارتي خود را به انجام رساند.
در بند يک از ماده 4 اين تفاهمنامه آمده است: «سازمان آب و برق خوزستان تأمين منابع مالي مورد نياز اجراي اين تفاهمنامه با گستره اجرايي و قلمرو مکاني در محدوده مرزي کشور جمهوري اسلامي ايران را برعهده ميگيرد.» همچنين سازمان آب و برق خوزستان متعهد شده تا در تأسيس خانه محيط زيست، مدارس محيط زيستي و مدرسه طبيعت هم منابع مالي لازم را در اختيار نهاده و بدينترتيب، به شکوفايي سرمايه اجتماعي خوزستان در حوزه محيط زيست کمک کند.
اميد است اجراي عملي مفاد اين تفاهمنامه هشت مادهاي که در تهيه آن نظرات کارشناسي اداره کل محيط زيست خوزستان، دفتر زيستگاهها و امور مناطق و دفتر آموزش و مشارکت مردمي سازمان لحاظ شده است، بتواند الگوي مناسبي براي بکارگيري حداکثري از توان مردم و سمنهاي محيط زيستي براي بازگرداندن حيات به بختگان، مهارلو، گاوخوني، اروميه، هامون، پريشان، هله و... باشيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]