واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ مهر ۱۳۹۴ (۱۲:۲۹ب.ظ)
محمد قلي يوسفي در گفتگو با خبرنگار موج: توسعه صادرات با حمايت از توليد محقق مي شود موج -اکنون واحدهاي توليدي با مشکلات بسياري دست و پنجه نرم مي کنند و با بحران مواجه اند.تا زماني که مشکلات موجود رفع نشود؛اعطاي جوايز صادراتي هيچ کاربردي ندارد.
محمد قلي يوسفي کارشناس اقتصادي در گفتگو با خبرنگار موج با بيان اين که توسعه صادرات نياز به حمايت از توليد دارد؛گفت: براي توسعه صادرات ابتدا بايد شرايط توليد را بهبود دهيم.نمي توان انتظار داشت بدون توجه به زيرساخت هاي لازم، ايجاد شفافيت،اصلاح قوانين و مقرات و کاهش هزينه ها،توليد رونق پيدا کند و قطعا وقتي توليد نداشته باشيم صادراتي هم در کار نخواهد بود.
وي با بيان اين که صادرات فقط کسب درآمد ارزي نيست؛تصريح کرد: ايران جزو کشورهايي است که در کسب ارز خارجي مشکلي ندارد .مشکل ما صادرات کالاهاي صنعتي است و نه مواد خام واوليه .کالاهاي خام را به راحتي صادر کرده و از اين طريق مي توانيم درآمد ارزي کسب کنيم اما مهم اين است که چگونه مي توان کالاهاي صنعتي قابل رقابت را در بازارهاي جهاني توليد و عرضه کنيم.
يوسفي افزود: اين کار راحتي نيست مگر اين که توليد رونق پيدا کند و بتوانيم کالاي با کيفيت مطلوب و قيمت ارزان را در بازار پر رقابت جهاني عرضه کنيم.بنابراين فقط اين ادعا که مي خواهيم از صادرات حمايت کنيم، بدون توجه به زير ساختارها کمک چنداني به توسعه صادرات غير نفتي نمي کند.
وي با تاکيد بر اين که حمايت از توليد بايد در الويت قرار گيرد؛گفت: بايد هزينه هاي توليد را با ارايه يارانه توليد کاهش داده و به صادرکننده کمک کنيم تا بتواند توليد خود را راهي بازارهاي بين المللي کند.
اين کارشناس اقتصادي در پاسخ به اين که اعطاي مشوق هاي صادراتي تا چه اندازه در تشويق صادرکنندگان به صادرات نقش دارد؛اظهار داشت:در مرحله اول بايد از توليد حمايت کرد. اکنون واحدهاي توليدي با مشکلات بسياري دست و پنجه نرم مي کنند و با بحران مواجه اند وتا زماني که مشکلات موجود رفع نشود؛اعطاي جوايز صادراتي هيچ کاربردي نخواهد داشت.
يوسفي ادامه داد:هنوز مشکلات اوليه توليد را برطرف نکرده ايم.بايد نقدينگي را به سمت توليد سوق دهيم.همچنين اصلاح قوانين و مقررات، بهبود فضاي کسب و کار، افزايش بازدهي بخش توليد در بخش هاي کشاورزي و صنعت از جمله مواردي است که بايد به آن ها پرداخته شود.
وي با بيان اين که بايد تورم را از طريق کنترل رکود از بين بيريم؛ تصريح کرد: تا زماني که نرخ سود بانکي بالاست؛ بخش هاي توليدي بازدهي ندارند. منابع از بخش هاي صنعتي و کشاورزي گرفته شده و وارد بخش واسطه گري و دلالي مي شوند در اين وضعيت افزايش توليد و صادرات نخواهيم داشت.
يوسفي در پاسخ به اين که نهايي شدن توافقات هسته اي تاثيري در اين شرايط خواهد داشت يا خير اظهار کرد: قطعا با بهبود روابط بين المللي صادرات افزايش خواهد يافت.همچنين مي توانيم با انتقال دانش و تکنولوژي شرايط توليد را بهبود ببخشيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]