واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: موافقان و مخالفان استیضاح وزیر راه چه گفتند؟
در جلسه استیضاح وزیر راه و شهر سازی آقایان موسوی لارگانی، موسوی الرضا ثروتی و حمید رسایی به عنوان موافقان استیضاح سخنرانی کردند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، موسوی لارگانی، عضو کمیسیون اقتصادی و موافق استیضاح وزیر راه و شهرسازی با اشاره به ناکامی های دولت در بخش مسکن در دو سال گذشته گفت: معطل نگهداشتن مسکن مهر موجب شده است تا بسیاری نتوانند به سرپناه مناسب دست یابند. نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی خطاب به وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: علت واگذاری قرارداد های متعدد به شرکت ابن سینا به عنوان وابستگان وزیر چیست؟
سید ناصر موسوی لارگانی یکی از دغدغه های اصلی نمایندگان امضا کننده استیضاح را بی عدالتی در توزیع اعتبارات دانست.
وی گفت: اولویت بندی در اجرای طرح های راه و شهرسازی در دو سال وزارت آقای آخوندی براساس چانه زنی است.
لارگانی افزود: چرا باید طرح های مربوط به حوزه های انتخابیه برخی نمایندگان مجلس در قیاس با دیگر نمایندگان در اولویت باشد به نحوی که برای برخی شهرستانها 20 میلیارد تومان اعتبار اختصاص یابد و آقای وزیر برای طرح های مشابه دیگر در شهرستانهای دیگر برای دادن 100 میلیون تومان خست به خرج دهد.
عباس احمد آخوندی در مرداد سال 92 توانست با کسب 159 رأی موافق از جمع 248 رأی مأخوذه رأی اعتماد نمایندگان مجلس را دریافت کند .
بعد از ماه ها کش و قوس در بین نمایندگان مخالف و موافق عملکرد آخوندی، 10 روز پیش استیضاح وزیر راه و شهرسازی از سوی هیئت رئیسه مجلس اعلام وصول شد. ثروتی: استیضاح سیاسی نیست
موسی الرضا ثروتی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات کشورنیز در این جلسه به عنوان موافق استیضاح گفت: وزیر راه و شهرسازی به بهانه های غیر منطقی از جمله تحریم، بسیاری از پروژه های ملی و منطقه ای را معطل و بلاتکلیف رها کرده است.
ثروتی گفت: نمایندگان برای استفاده از ابزار نظارتی خود چند روش مکاتبه، مذاکره، تذکر، سوال و برگزاری جلسات متعدد را دارند که ما نیز این روش ها را دنبال کردیم و حتی 2 جلسه با دکتر علی لاریجانی، 2 جلسه با حجت الاسلام ابوترابی فرد و جلسات متعددی با شخص وزیر و معاونان وی داشتیم و به دنبال حل مسائل از طرقی غیر از استیضاح بودیم که افاقه نکرد.
نماینده مردم بجنورد، مانه، سملقان، جاجرم و گرمه در مجلس شورای اسلامی در ادامه به برخی مشکلات حوزه راه و شهرسازی پرداخت و تصریح کرد: مشکلات حوزه مسکن مهر، تعطیلی پروژه هایی که منجر به بیکاری مردم و اعتراضات و تجمعات مختلف و متعدد آنها شده است همچنین عدم پرداخت تسهیلات مکمل 5 میلیون تومانی، عدم اجرای تعهدات مبنی بر عدم افزایش قیمت مسکن و مزخرف خواندن پروژه های مسکن مهر از جمله انتقاداتی است که به آخوندی وارد است.
وی اضافه کرد: وضعیت جاده ها، ترافیک شدیدی که به فوت افراد منجر می شود، توسعه نیافتن حمل و نقل ریلی، نبود برنامه ریزی مناسب و نارضایتی مردم از کمبود بلیت و مشکلات تاخیرها همچنین نبود توازن منطقه ای برای حمل و نقل و اجرایی نشدن برنامه پنجم نهایتا به نگارش متن استیضاح منجر شد.
ثروتی در ادامه با تاکید بر اینکه این استیضاح به هیچ وجه سیاسی نیست، یادآور شد: از سال گذشته 3 گروه در مجلس استیضاح وزیر راه و شهرسازی را دنبال می کردند که برخی گروه ها بنا به مصلحت از این استیضاح کناره گیری کردند تزاز این رو ناچار شدیم برنامه استیضاح را دنبال کنیم چرا که قسم یاد کردیم حافظ قانون بوده و وظایف نظارتی خود را انجام دهیم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس نهم ، استیضاح را ناشی از مدیریت نامناسب و ضعف سیاست گذاری های وزیر دانست و افزود: مدیریت ناکارآمد شخص وزیر باعث رخوت، سستی و احساس بی مسئولیتی در زیرمجموعه وی شده است و ایشان به دلیل برخی بهانه های غیرمنطقی مثل تحریم بسیاری از پروژه ها را معطل گذاشته است.
رسایی: وعده های آخوندی برای تکمیل مسکن مهر تحقق نیافت
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز تکمیل مسکن مهر را از وعده های دولت تدبیر و امید دانست که تا کنون تحقق نیافته است.
حمید رسایی با عنوان موافق استیضاح وزیر راه و شهرسازی در جلسه علنی مجلس گفت : این موضوع در شعارهای تبلیغاتی دولت نیز مطرح شد و حتی آقای آخوندی گفت مسکن مهر ایده خودش در دولت سازندگی بوده است اما نمی دانم چه شد که بعد آن را مزخرف نامید .
وی با اشاره به روند طولانی سوال نمایندگان از آخوندی در این باره افزود : تنها چیزی که در این مدت طولانی از وی دیده نشده تحقق وعده های سرخرمن درباره مسکن مهر و ارائه طرح های جایگزین بوده است .
رسایی در ادامه به پخش گلایه های متقاضیان مسکن مهر از تحقق نیافتن وعده های وزیر پرداخت.
آغاز استیضاح آخوندی، وزیر راه و شهرسازی
نشست علنی مجلس با هدف بررسی طرح استیضاح آخوندی وزیر راه آغاز شد.
به جای رئیس جمهور، اسحاق جهانگیری معاون اول برای دفاع از وزیر راه و شهرسازی وارد مجلس شد و تعدادی از وزرا نیز جهانگیری را همراهی می کنند.
نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی، با هدف بررسی طرح استیضاح عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی آغاز شد.
مجید انصاری معاون پارلمانی رئیس جمهور و سید حسین هاشمی استاندار تهران،زنگنه ، وزیر نفت و طیب نیا وزیر اموراقتصاد و دارایی، وزیر راه را همراهی می کنند.
طرح استیضاح عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی با 13 امضا در جلسه علنی روز یکشنبه پنجم مهر مجلس اعلام وصول شد.
محورهای اصلی استیضاح وزیر راه و شهرسازی انجام ندادن تعهدات زمان رای اعتماد- مشکلات عمومی وزارت راه و شهرسازی - مشکلات زمین و مسکن شهری و روستایی - حوزه حمل و نقل و مشکلات حوزه مالی وزارتخانه اعلام شد.
بر اساس آیین نامه داخلی مجلس ابتدا باید موافقان و مخالفان استیضاح در دو ساعت به تشریح دیدگاه های خود نسبت به استیضاح آخوندی بپردازند و سپس وزیر راه و شهرسازی صحبت می کند.
طبق آیین نامه داخلی مجلس وزیر راه و شهرسازی و رییس جمهوری حداقل سه ساعت فرصت دارند از عملکرد این وزارتخانه دفاع کنند.
همچنین گزارش کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور درخصوص طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات ، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخابات شهرداران ، گزارش کمیسیون برنامه ، بودجه و محاسبات درباره طرح اصلاح قانون استفاده متوازن از امکانات کشور برای ارتقای سطح مناطق کم تر توسعه یافته در دستورکار امروز مجلس قرار دارد.
گزارش کمیسیون فرهنگی درخصوص طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده نیز امروز در دستور کار مجلس قرار خواهد گرفت.
سه شنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]