واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: علمدار استیضاح وزیر راه چه کسی است؟ استیضاحکنندگان چه میخواهند؟
روحالله حسینیان، مهدی کوچکزاده، حمید رسایی، حسینعلی حاجیدلیگانی، جواد کریمیقدوسی، زهره طبیبزاده، فاطمه آلیا، موسیالرضا ثروتی، محمود نبویان، مجتبی رحماندوست، بهرام بیرانوند، حسن کامران و نیره اخوان، 13 نمایندهای هستند که طرح استیضاح وزیر راه و شهرسازی را امضا کردهاند.
آفتاب : سرویس سیاسی- طرح استیضاح عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی با 13 امضا از سوی هیأت رئیسه مجلس اعلام وصول شد. بنابهگفته دهقان، عضو هیات رئیسه مجلس، "عدم اجرای تعهدات زمان اخذ رای اعتماد، مشکلات عمومی حوزه وزارتخانه، مشکلات حوزه زمین، مسکن شهری و روستایی، مشکلات حوزه حمل و نقل، مشکلات حوزه مالی وزارتخانه، حذف نیروهای مؤمن و عدم اجرای قوانین ایثارگران" محورهای اصلی این استیضاح است.
به گزارش آفتاب، این استیضاح در حالی مطرح شده که وزارت راه و شهرسازی، همچون بخشهای دیگر دولت علاوهبر اینکه بار سنگین مشکلات و آوار خرابههای دولت گذشته را بر دوش خود احساس میکند، کمبود اعتبارات و مشکلات تامین منابع مالی فراوانی نیز دارد. با این وجود، این وزارتخانه تلاش و رایزنیهای گسترده و مثبتی برای جذب سرمایهگذاریهای خارجی و داخلی در دوران پساتحریم انجام داده است.
برخی کارشناسان و صاحبنطران سیاسی نیز معتقدند که دلیل این استیضاح مسائل سیاسی و جناحی و البته پاسخ منفی وزیر به درخواستهای شخصی برخی نمایندگان مجلس است نه آنچه در متن طرح استیضاح، نمایندگان استیضاحکننده مدعی آن شدهاند. نکتهای که اکبر ترکان مشاور رئیسجمهوری درباره آن به مدیران دولتی توصیه کرده بود که «اگر نمایندگان مجلس انتظاراتی دارند که در راستای حفظ حق و حقوق مردم است، وزرا نسبت به آن پاسخگو هستند. اما تن دادن به مطالبات شخصی نمایندگان مجلس گناه کبیره است. ایرج ندیمی، از نمایندگان مجلس نیز در همینباره گفته است که "استیضاح یک علمدار به نام آقای کامران دارد و تا کامران هست هر روز [استیضاح] مطرح میشود..."(1) حسن کامران نماینده اصفهان در مجلس است که پیشتر نیز درباره این استیضاح گفته بود "برای استیضاح یک وزیر حداقل امضای ۱۰ کافی است که استیضاح آخوندی بیش از حد نصاب امضا دارد و از آنجا که فشارها بر نمایندگان برای انصراف از استیضاح زیاد است، از اعلام اسامی خودداری میکنم.(2) براساس گزارشها؛ روحالله حسینیان، مهدی کوچکزاده، حمید رسایی، حسینعلی حاجیدلیگانی، جواد کریمیقدوسی، زهره طبیبزاده، فاطمه آلیا، موسیالرضا ثروتی، محمود نبویان، مجتبی رحماندوست، بهرام بیرانوند، حسن کامران و نیره اخوان، 13 نمایندهای هستند که طرح استیضاح وزیر راه و شهرسازی را امضا کردهاند.
موافقان و مخالفان استیضاح چه میگوید؟
اما این استیضاح که با امضای 13 نماینده که عمدتاً هم از طیف جبهه پایداری و مخالفان دائمی دولت روحانی هستند، اعلام وصول شده است، مخالفان زیادی هم دارد.
اسنادی از سرنخ استیضاح وزیر راهوشهرسازی
همچنین خبرگزاری ایسنا با انتشار اسنادی نوشته است که "هرچند دلایل متعددی از سوی موافقان استیضاح وزارت راه و شهرسازی مطرح شده، اما ردپای استیضاح وزیر راه و شهرسازی ظاهرا به ناراحتی برخی از کاندیداهای انتخابات نظام مهندسی از بخشنامه آخوندی مبنی بر منع ورود دولتی ها به این انتخابات می رسد. این خبرگزاری در توضیح بیشتر این مسئله، با یادآوری اینکه "در تاریخ اول شهریورماه جاری وزیر راه و شهرسازی بخشنامهای را مبنی بر منع ورود کارکنان دولت و ارگانها به انتخابات سازمان نظام مهندسی صادر کرد که حمایتهایی را از سوی کارشناسان مسکن، اعضای نظام مهندسی و نمایندگان مجلس در پی داشت"، افزوده است: "اما ظاهرا به دلیل ناراحتی برخی از نمایندگان، استارت کشیده شدن پای این وزیر دولت تدبیر و امید به بهارستان از همان روز کلید خورده است. از روز ابلاغ بخشنامه جنب و جوش برخی برای جلوگیری از اجرای آن شروع شد. پس از اینکه رایزنیها با نمایندگان مجلس راه به جایی نبرد، در اقدامی دیگر موضوع را به دیوان عدالت اداری بردند و پس از آن نسبت به پیگیری کیفرخواست ارایه شده به دیوان اقدام مینمایند."
در ادامه این گزارش آمده است: در عین حال هرچند درباره علل استیضاح به موضوع دستور آخوندی برای انتخابات نظام مهندسی اشاره مستقیمی از سوی استیضاحکنندگان نشده، اما حسین محمدزاده٬ عضو کمیسیون عمران مجلس سخنان قابل توجهی را در گفتوگو با یکی از رسانهها گفته است که "دو ماه پیش یکی از نمایندگان ما درخواست استیضاح وزیر راه و شهرسازی را تقدیم هیات رئیسه کرده بود. در این مورد جلسات متعددی در کمیسیون عمران تشکیل شد و در این بررسی ها صحت هیچ کدام از مسائلی که ابراز شد اثبات نشد و اکثریت کمیسیون بر این باور بودند که استیضاح پایه و اساس درستی ندارد. اما اخیرا وزارت راه و شهرسازی در ارتباط با انتخابات نظام مهندسی ابلاغیهای داد که سرو صدا به پا کرد" و یکی از نمایندگان خواستار بررسی جدی این موضوع شد.اما سرانجام روز گذشته رای دیوان عدالت اداری صادر و نسخه ای از آن در اختیار ایسنا قرار گرفت. بر اساس رای دیوان، درخواست برخی افراد مبنی بر دستور توقیف اجرای ابلاغیه وزیر، رد شده است."
تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۴ - ۲۳:۰۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]