واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۳ مهر ۱۳۹۴ (۱۶:۳۴ب.ظ)
امضاي تفاهمنامه همکاريهاي مشترک بين اتاق ايران و شوراي توسعه تجارت هلند موج-تفاهم نامه همکاري هاي مشترک بين اتاق بازرگاني ،صنايع، معادن و کشاورزي ايران با شوراي توسعه تجارت هلند به ترتيب توسط محسن جلال پور و جان سيمونس در تهران به امضا رسيد.
به گزارش خبرگزاري موج، محسن جلال پور رئيس اتاق ايران،در ديدار جان سيمونس رئيس شوراي توسعه تجارت هلند و خانم سوزانا ترستال سفير جديد اين کشور که به همراه هيأتي تجاري در اتاق ايران حضور يافتند، به لزوم تسهيل سفر تجار و ارتباط تجاري بين دو کشور تاکيد کرد.
وي افزود: همکاريهاي اقتصادي بين دو کشور مانند موقعيت ايران براي سرمايه گذاري، نيروي انساني و توسعه فعاليتها در زمينههاي منابع انرژي و معدني از زمينههاي مناسب محسوب ميشود.
جلال پور گفت: طي سالهاي گذشته فرصتهاي بسياري در زمينه همکاريهاي مشترک بواسطه تحريمها از بين رفت و روابط سياسي بر ارتباط اقتصادي سايه افکند، اما اکنون با تغيير فضاي بين المللي انتظار ميرود مواضع کشور هلند که در گذشته بسيار سختگيرانه تر از ديگر کشورهاي اتحاديه اروپا بود تغيير پيدا کند.
رئيس پارلمان بخش خصوصي تصريح کرد: اکثر کشورهاي اتحاديه اروپا از يک قالب و قانون مشترک براي کالاهاي وارداتي استفاده ميکنند، برخي از کشورها مانند هلند با نگاهي سخت تر قوانين خاصي را در خصوص کالاهاي ايراني وضع کردند که منجر به تغيير مسير کالاها و انتقال از طريق کشورهاي ثالث شد اما اين تغيير رويکرد به ضرر آنها تمام ميشود.
جلال پور، تنظيم دو سند رفع تحريمهاي اتحاديه اروپا و چگونگي برخورد با کالاهاي دوگانه را از اقدامات اين اتحاديه ذکر کرد و همکاري بيشتر هلند در تسهيل ارتباط بين تجار و همچنين نگارش اين اسناد براساس تعامل بيشتر مشترک بين بخشهاي اقتصادي کشور، خواستار شد.
وي افزود: موقعيت ايران در منطقه، نيروي انساني تحصيل کرده و برخورداري از منابع زيرزميني امکان سرمايه گذاري و همکاريهاي مشترک بين شرکتهاي ايراني و خارجي را فراهم آورده است.
اين مقام مسوول اضافه کرد: شرکتهاي ايراني با تجربه کافي از بازار 400 ميليون نفري کشورهاي همسايه، براي انجام پروژههاي زيربنايي و اقتصادي در اين کشورها آمادگي دارند و با همکاري شرکتهاي اروپايي که امکان حضور مستقيم به علت مسائل امنيتي در منطقه را ندارند، ميتوانند کارهاي اشتراکي مفيدي را به انجام برسانند.
جلال پور گفت: کشورهاي منطقه خاورميانه اغلب اقتصادي دولتي و متکي به نفت و منابع انرژي دارند و به سمت خصوصي سازي و پررنگتر کردن نقش شرکتهاي خصوصي ميروند.
به گفته وي، موقعيت جغرافيايي و ژئوپلتيک ايران، امکانات حمل و نقل ريلي، زميني، هوايي و دريايي که منجر به اتصال جنوب به شمال و شرق به غرب شده است از فرصتهاي توسعه همکاريها در زمينه انتقال کالاها به عنوان يک هاب به کشورهاي منطقه است.
جلال پور افزود: طي سال هاي تحريم، جمهوري اسلامي ايران متخصصين بسياري را پرورش داد که ميتوانند با شرکتهاي اروپايي بصورت اشتراکي در زمينههاي توسعه زيرساختهاي کشورهايي مانند عراق، افغانستان و سوريه همکاري نمايند.
وي گفت: استفاده از ظرفيتهاي ايران در حوزههاي صنايع بزرگ و کوچک، حمل و نقل و زيرساختهاي اقتصادي، بخش خصوصي در زمينههاي مختلف صنايع غذايي، دارويي، قطعات و لوازم صنعتي، تجهيزات وابسته به محيط زيست براي همکاري با شرکتهاي هلندي آمادگي دارند.
براساس اين گزارش، جان سيمونس رئيس شوراي توسعه تجارت هلند در اين ديدار به سفر گروههاي حقيقت ياب و تحقيقات پيرامون حضور بيشتر در بازار ايران از يکسال پيش تاکنون اشاره کرد و گفت: پيشرفتهاي عملي فراواني صورت گرفته و سعي شد تا در رفع موانع و مشکلات تجاري بين دو کشور گامهاي مثبت بيشتري برداشته شود و طي ماههاي آينده هيأت هاي تخصصي در زمينههاي مختلف به ايران سفر خواهند کرد.
سيمونس نشست تجاري هفته گذشته و اشتياق شرکتهاي هلندي براي انجام کارهاي عملياتي و سرمايه گذاري در ايران را يادآور شد و گفت: همکاري اتاق بازرگاني ايران و سفير ايران در هلند همواره در جهت توسعه مناسبات بين دو کشور بوده و در خصوص موقعيت ايران در منطقه در نظر داريم با برندسازي در جزيره کيش همکاريها در حوزه خليج فارس را افزايش دهيم.
وي اضافه کرد: عامل اصلي توسعه همکاريها، ارتقاء سطح کيفي زيرساختها مانند مسيرهاي ارتباطي و بنادر است که شرکتهاي هلندي آماده انجام پروژههاي عملياتي دراين بخشها شدهاند.
به گفته اين مقام هلندي، ايرانيان تحصيلکرده بسياري در اين کشور زندگي ميکنند که ميتوانند گامهاي مثبتي در جهت توسعه مناسبات تجاري و اقتصادي بين دو کشور بردارند و در اين مسير همکاري بين دانشگاهها و موسسههاي تحقيقاتي اهميت بسياري دارد.
رئيس شوراي توسعه تجارت هلند ظرفيتهاي موجود بين دو کشور را درصنايع غذايي و کشاورزي، ساخت گلخانهها، انرژيهاي تجديدپذير، نفت و گاز و پتروشيمي را خاطرنشان ساخت و گفت: در رابطه با انرژيهاي تجديد پذير و سرمايه گذاري در اين حوزه با سازمان مناطق آزاد مذاکراتي انجام گرفته که تفاهم نامهها و راهبردها بايد اجرايي شوند و نقش بخشهاي خصوصي دو کشور در تحقق اين اهداف بسيار تأثير گذار است.
وي طرح پيگيري ماهيانه و ساليانه قرارداد همکاريهاي اشتراکي براي توسعه تجارت بين دو کشور را پيشنهاد کرد و گفت: همکاري با يکديگر نشانه موفقيت است.
خانم سوزانا ترستال سفير جديد هلند در تهران، شرايط را براي استفاده از امکانات و فرصتها بسيار مناسب ارزيابي کرد و گفت: علاقه و علائم اشتياق همکاري از هر دو طرف مشهود است و سفر وزير امور خارجه هلند طي هفته گذشته به تهران حامل اين پيام بود.
به گفته وي، طي ماه هاي آينده وزراي روابط اقتصادي و اقتصاد به همراه هيأت هاي بلندپايه اي از تجار و فعالان اقتصادي هلند به تهران سفر خواهند کرد تا با ملاقات با همتايان ايراني خود زمينههاي همکاريهاي اقتصادي را افزايش دهند.
براساس اين گزارش در پايان نشست دو طرف، تفاهمنامه همکاريهاي مشترک توسط روساي اتاق ايران و رئيس شوراي توسعه تجارت هلند به امضا رسيد که ارتباط بيشتر بين شرکتهاي خصوصي، تبادل اطلاعات اقتصادي از مفاد اين تفاهم نامه بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 137]