واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: شوک مجلس به شورا
هنوز سه سال از اجرای مصوبه مجلس در مورد افزایش تعداد اعضای شورا نگذشته است که صبح امروز نمایندگان با کلیات طرحی جدید مصوبه قبلی خود را اصلاح کردند.
کد خبر: ۵۳۶۸۰۳
تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۴ - 05 October 2015
هنوز سه سال از اجرای مصوبه مجلس در مورد افزایش تعداد اعضای شورا نگذشته است که صبح امروز نمایندگان با کلیات طرحی جدید مصوبه قبلی خود را اصلاح کردند.
هشت سال قبل نمایندگان مجلس در طرحی پیشنهاد افزایش تعداد اعضای شورای شهر از 15به 31نفر را تصویب کردند، مصوبهای که پای بسیاری را به صحن پارلمان محلی باز کرد.
به گزارش ایسنا، افزایش تعداد نمایندگان کلانشهرها در چهارمین دوره شوراهای شهر را برخی لازمه اداره بهتر شهرها میدانستند و برخی نیز آن را بار مالی اضافه بر دوش شهرداریها عنوان میکردند اما حالا با گذشت سه سال از اجرای این مصوبه، نمایندگان تصمیم به ایجاد تغییری دوباره گرفته و این بار به کاهش شمار نمایندگان مردم در شورای شهر از 31عضو به 21 نفر رای دادند.
بر اساس ماده 7 قانون تشکیلات و وظایف و انتخاب شوراهای اسلامی کشور مصوب 27/8/86 ،مقرر شد تا تعداد اعضای شورای شهر تهران 31 عضو اصلی و 12 عضوعلی البدل داشته باشند اما حالا با اصلاح ماده 6 طرح اصلاح قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب 13/7/94 تعداد اعضای شورای شهر تقلیل یافت.
ملاک عمل نمایندگان مجلس چه بوده است؟
علی صابری عضو کمیسیون حقوقی و نظارت با بیان اینکه تمامی اعضای شورای شهر مخالف تصمیم صبح امروز نمایندگان مجلس هستند، گفت: تهران مسائل خاص خود را دارد و نمیدانیم ملاک کم کردن اعضای شورای شهر از دید نمایندگان مجلس چه بوده است.
وی با بیان اینکه از نظر حقوقی کاهش تعداد نمایندگان معمول و منطقی نیست گفت: این تصمیم نشان میدهد که تصمیم پیش از این نمایندگان درخصوص افزایش تعداد اعضای شورای شهر بیمنطق بوده و در شان مجلس نیست که تصمیمات نمایندگان قبل از خود را زیر پا گذارد.
عضو کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران با بیان اینکه این تصمیم مجلس نشاندهنده عدم آشنایی نمایندگان با وظایف و اختیارات شورای شهر است، گفت: تصمیم مجلس به کاهش اعضای شورای شهر خام و غیرکارشناسانه بوده است و باعث سیاسی شدن شورای شهر میشود.
صابری با بیان اینکه فشارهای سیاسی و کم اطلاعی مردم از وظایف شورا سبب ورود سیاسیون به شورای شهر میشود، گفت: قطعا ورود این افراد به شورای شهر به نفع مردم نیست.
به گزارش ایسنا، همچنین مجتبی شاکری رییس کمیسیون نامگذاری شورای شهر نیز با انتقاد از این تصمیم نمایندگان مجلس گفت: به نظر میرسد دوستان ما در مجلس تصمیم غیرکارشناسی اخذ کردهاند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر با وجود 31 عضو و فعالیت در شش کمیسیون تخصصی هنوز هم موضوعات مربوط به تهران به درستی رسیدگی نمیشود، گفت: بنده به عنوان نماینده مردم موظف به فعالیت 70 ساعت در ماه هستم اما حجم مطالب و موضوعات به قدری است که بیش از 230 ساعت وقت میگذارم اما هنوز هم بررسی بسیاری از موضوعات، لوایح و... بر روی زمین مانده است و تصور کنید که نمایندگان مردم در شورای شهر نیز کاهش یابد و آن موقع فشار مضاعفی به افراد وارد میشود.
رییس کمیسیون نامگذاری شورای شهر تهران با بیان اینکه شورای شهر به هیچ عنوان سیاسی نیست و نباید درگیر مسائل سیاسی شود، گفت: تنها دو سمت شهردار و رییس شورا تا حدودی مربوط به مسائل سیاسی است اما اعضای شورا اقدامات سیاسی در این سالهای اخیر نداشتهاند.
شاکری افزود: با این تصمیم مجلس، به جای افزایش کارآمدی به دلیل افزایش حجم کار، باید به نوعی از نظارت صرفنظر کرد.
به گزارش ایسنا، علی دوستی عضو کمیسیون حمل و نقل شورای شهر تهران نیز نظری مشابه سایر همسنگرانش در شورای شهر دارد و با بیان اینکه شورای شهر در دو سال اخیر با وجود 31 عضو بهترین کارنامه را داشته است، گفت: شورای شهر فعلی با وجود دارا بودن 5 کمیسیون تخصصی متاسفانه باز هم از پس بررسی و نظارت مسائل شهری نمیتواند فائق آید و حالا تصور کنید این افراد کاهش یابند.
وی تصمیم صبح امروز نمایندگان مجلس را کملطفی دانست و گفت: ما معتقد هستیم 31 نفر نیز کفایت بررسی موضوعات تهران را ندارد نه اینکه از تعداد اعضا نیز کاسته شود و این در حالی است که در شهر استانبول 70 نفر عضو شورای شهرشان هستند و نمیدانیم چرا مجلس شورای اسلامی تصمیم به چنین کاری کرده است و باید توضیحات این افراد را بشنویم.
از سوی دیگر رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران نیز بااشاره به بیاطلاعی اعضای شورا از این مصوبه مجلس به ایسنا گفت: پس از رای گیری در صحن مجلس از این موضوع مطلع شدم، در جلسه امروز شورا نیز تذکری به هیئت رئیسه در خصوص عدم اطلاع از این موضوع دادم چرا که نه تنها هیچ گونه مشورتی با اعضای شورای شهر نشد بلکه گزارشی در خصوص روند رسیدگی به این طرح را نیز به اعضای شورای شهر ارائه نکردند.
وی با بیان اینکه تمامی اعضای شورای شهر به غیر از چمران اعلام کردند که در جریان روند رسیدگی به این طرح نبودند، گفت: تنها رئیس شورای شهر از روند رسیدگی به این موضوع اطلاع داشته و اگر اعضا در جریان چنین اتفاقی بودند حتما پیش از رایگیری نسبت به آن واکنش نشان میدادند. در حال حاضر هم این مصوبه به شورای نگهبان نرفته و درخواست داریم این موضوع که موجب لطمه زدن به مدیریت شهری میشود متوقف شود.
به گزارش ایسنا،به نظر میرسد اعضای شورای شهر تهران در شوک این تصمیم نمایندگان مجلس به سر میبرند و حال باید دید پس ازآن چه تصمیماتی در راستای دخیل بودن در تصمیماتی که به جایگاه آنها مربوط میشود اتخاذ خواهند کرد؟
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]