واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش مهر از نمایشگاه صنایع ایرانی در بیروت؛
تبلور هنر ایرانی در ضیافت عروس خاورمیانه
شناسهٔ خبر: 2932628 - دوشنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۷
بین الملل > خاورمیانه و آفریقای شمالی
در رفت و آمد روزانه خود در بیروت، مشاهده تابلویی خاص توجه ما را به خود جلب کرد. این تابلوی تبلیغاتی، حکایت از برگزاری نمایشگاه فرش و منسوجات ایرانی در هتل «فنسیا» داشت. گروه بین الملل ـ بیروت: در رفت و آمد روزانه خود در بیروت، مشاهده تابلویی خاص توجه ما را به خود جلب کرد. این تابلوی تبلیغاتی، حکایت از برگزاری نمایشگاه فرش و منسوجات ایرانی در هتل «فنسیا» داشت. نمایشگاهی که از تاریخ اول ماه اکتبر ـ ۵ شنبه ۸ مهرماه ـ آغاز شده و به مدت دو هفته ادامه دارد. در میان ترافیک شدید خیابان های بیروت و حوالی ساعت ۴ بعد از ظهر وارد محوطه هتل فنسیا شدیم. پیدا کردن نمایشگاه با توجه به تبلیغاتی که در اطراف هتل صورت گرفته کار دشواری نیست. در مدخل ورودی نمایشگاه شاهد نصب مجسمه های ایرانی و نمادهای ایران باستان هستیم. رفت و آمد غرفه داران و کارگران و جا به جایی فرش ها و منسوجات و دیگرمحصولات ایرانی، آن هم در گرمای ۳۵ درجه ای بیروت توجه همگان را به خود جلب کرده است.
«۲۲ سال است که راه اندازی این نمایشگاه را در دستور کار خود قرار داده ایم. البته مدتها بود این کار متوقف شده بود. با این حال تصمیم گرفتیم دوباره آن را راه اندازی کنیم. استقبال عمومی از نمایشگاه فرش و منسوجات ایرانی بسیار خوب بوده است. این موضوع طی سالهای گذشته نیز قابل مشاهده بود. لبنانی ها علاقه زیادی به فرش ایرانی و دیگر محصولات کشورمان دارند.» «محمد پارسا» مدیر نمایشگاه ضمن بیان این جملات می گوید: «ما به عنوان بخش خصوصی این نمایشگاه را راه اندازی کرده ایم. امیدوار بودیم بخش دولتی و عمومی نیز ما را در این مسیر حمایت کند اما متاسفانه نه تنها حمایتی در این خصوص صورت نمی گیرد، حتی بعضا در این خصوص سنگ اندازی نیز می شود. بخش خصوصی رقیب بخش عمومی نیست. دولت و بخش عمومی باید در خصوص برگزاری نمایشگاه های خارج از کشور باید عواملی دلگرم کننده برای ما باشند نه بازدارنده.»
وارد نمایشگاه می شویم و با مسئولین غرفه ها که از اقوام مختلف ایرانی هستند احوالپرسی می کنیم. علاوه بر فرش و منسوجات، برخی غرفه ها مواد غذایی، خشکبار، بدلیجات، نمادهای مذهبی، کاشی و سرامیک ایرانی و... را نیز برای ارائه و فروش در معرض دید همگان گذاشته اند. بلافاصله از مدیر نمایشگاه که در کنار ما حضور دارد در خصوص وجود غرفه های خشکبار و مواد غذایی و دیگر محصولات (غیر از فرش و منسوجات) می پرسیم. پاسخ او جالب توجه است: «در کنار نمایشگاه فرش و منسوجات ما غرفه های دیگری را نیز تعریف کرده ایم تا بتوانند دیگر محصولات ایرانی را نیز به لبنانی ها ارائه دهند. کیفیت و قیمت مناسب این محصولات سبب شده است تا لبنانی ها از خرید این محصولات نیز استقبال کنند. حتی بعضا لبنانی ها با سفارش محصولاتی مانند کاشی و سرامیک ایرانی در متراژهای مختلف علاقه خود را نسبت به این موارد نشان می دهند.»
به گشت و گذار در میان غرفه ها ادامه می دهیم. «محمدرضا»، غرفه داری از شهر تبریز با لهجه شیرین آذری خود در خصوص برگزاری نمایشگاه و استقبال لبنانی ها می گوید: «استقبال لبنانی ها از محصولات ایرانی عالی است. همان طور که می بینید این نمایشگاه به لحاظ وسعت، غرفه بندی و امکانات و محصولاتی که در آن چیده شده در حد یک نمایشگاه بزرگ با کیفیت در داخل کشورمان است. برگزاری این نمایشگاه و نمایشگاه های مشابه، نه فقط برای ما سود اقتصادی دارد، بلکه بیانگر فرهنگ ایرانی در آن سوی مرزهاست.» در میان مشتریان لبنانی نمایشگاه، خانمی از اهالی بیروت به همراه فرزندانش مشغول خرید چند عدد از بدلیجات ایرانی است. پسر خانواده با تلفن همراه خود در حال گرفتن عکس سلفی با مجسمه سربازی هخامنشی است که به عنوان دکور در نمایشگاه قرار داده شده است.
از او و فرزندانش در خصوص نمایشگاه می پرسیم: «نمایشگاه خوبی است. ما محصولات ایرانی را دوست داریم. مخصوصا فرش ایرانی که در دنیا مشهور است. امسال هم در این نمایشگاه شرکت کردیم. سالهای گذشته نیز محصولات خوبی از این نمایشگاه خریدیم که نمونه آن فرشی کوچک برای اتاق فرزندانم بود.» با توجه به افزایش جمعیت و کارهای بر زمین مانده زیادی که داریم، ترجیح می دهیم نمایشگاه را ترک کنیم. هنگام خداحافظی با آقای پارسا، با لحنی صمیمانه تر دوباره به ما تاکید می کند: «در گزارش خود از دولت بخواهید تا هوای ما نمایشگاه داران را در خارج از کشور داشته باشد...»
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]