تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):کسی که عبادت های خالصانه خود را به سوی خدا فرستد، پروردگار بزرگ ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846563231




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

قوانين سليقه اي اصلي ترين مانع پيشرفت بخش معدن


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۳ مهر ۱۳۹۴ (۱۳:۳۶ب.ظ)
درميزگرد خبرگزاري موج عنوان شد قوانين سليقه اي اصلي ترين مانع پيشرفت بخش معدن موج - به بهانه طرح موضوع عدم شفافيت قوانين معادن توسط محمدرضا نعمت زاده، وزير صنعت و معدن کشورمان، خبرگزاري موج ميزگردي اختصاصي با حضور متصديان معدن در کشورمان ترتيب داد. اين نشست با عنوان«معدن، قوانين و معضلات» صورت گرفت. در زير شاهد مشروح اين گزارش خواهيد بود.
نياز به رفع گنگي در قوانين معدن
سيد عبدالمجيد وكيل، بنيان گذار مس سرچشمه كرمان در ابتداي اين ميزگرد به اصلي ترين مشکل در حوزه معادن در ايران اشاره کرد و به خبرنگار حوزه صنعت و معدن موج گفت: رفع گنگي در قوانين معدن سرمايه گذاران داخلي و خارجي را به سمت اين نعت مهم و خدادادي جذب خواهد کرد. مشکل اصلي معادن در ايران بي قانوني است.
اين فعال اقتصادي تاکيد کرد: اولين کاري که بايد در بحث معادن به آن توجه کرد، شناخت سطح و عمق ذخاير معدني کشورمان است. دومين اقدام است که ببينيم کدام معادن در شرايط کنوني منافع بيشتري در بردارند در گام سوم بايد به دنبال جذب سرمايه گذار به هر ترتيبي گشت. بايد سرمايه گذاري در بحث معدن را به هر نحو ممکن تقويت کنيم و بيش از پيش به اين بخش مهم اقتضادي توجه داشته باشيم.
عضو هيات مديره اتحاديه توليدكنندگان و صادركنندگان محصولات معدني ايران در ادامه افزود: در کشورهاي غربي دولتها خودشان دست به اکتشاف مي زنند و بعد از کشف اينکه فلان نقطه آماده استخراج است به دنبال سرمايه گذار مي روند حتي به سرمايه گذاران تسهيلاتي هم اعطا مي کنند.
وکيل در پاسخ به سوال خبرنگار موج مبني بر اينکه آيا در حوزه معدن قوانين روشن و شفافي وجود دارد يا خير؟، گفت: متاسفانه بايد عرض کنم در کشورمان تا به امروز قانون مدون شسته رفته اي نداشته و نداريم و همين امر قطعا تبعاتي در بر خواهد داشت. اصولا در هر بحث مهم و قابل توجهي بايد به قوانين آن بخش توجهي ويژه داشت، چرا که بي توجهي قطعا ضررهايي در پي دارد.
بنيان گذار مس سرچشمه كرمان به معضلات نبود قوانين در حوزه معدن اشاره کرد و گفت: اينکه امر مهمي مانند معادن ما داراي قوانين روشن و شفافي نيستند باعث مي شود سرمايه گذاران، داخلي و خارجي با نوعي بي نظمي و رفتار سليقه اي در حوزه مهم معدن مواجه شوند و به تبع آن تمايلي نسبت به ورود و فعاليت در اين حوزه نخواهند داشت و بلافاصله بعد از ديدن اين بي قانوني در بخش معدن دست از سرمايه گذاري مي شويند وارد ميدان سرمايه گذاري و کار بر روي معادن کشورمان نمي شوند.

عضو هيات مديره اتحاديه توليدكنندگان و صادركنندگان محصولات معدني ايران توجه خبرنگار موج را به تاثير قيمت هاي جهاني بر روند پيشرفت معادن در بخش اکتشاف و استخراج جلب کرد و گفت: در حال حاضر فعاليت هاي معدني در رکود و سرازيري قرار گرفته است. و اين رکود در پي دلايلي تحقق يافته است. يکي از دلايل بسيار مهم اين موضوع، کاهش قيمت جهاني مواد معدني است و مطمئنا افت قيمت جهاني بر کليت کار معدن در کشور ما نيز تاثير زيادي گذاشته و همچنان نيز خواهد گذاشت. براي نمونه مي توان به قيمت سنگ آهن در چند ساله اخير اشاره کرد که از 120 دلار با نزولي شديدي به قيمت 30 دلار رسيده است و اين يعني قيمت اين ماده معدني به يک چهارم قيمت پيشينش دست يافته و مطمئنا ضرر هنگفتي نيز بر معادن وارد آورده است.
وي در ادامه تصريح کرد: ذخاير معدني کشورمان همچنان شناخته شده نيست و بايد متذکر بود که ما تقريبا تمام مواد معدني مختلف را در ايران در اختيار داريم و تنها بايد با تکنيک و دقت به اکتشاف و سپس استخراج آن بپردازيم. سيد عبدالمجيد وكيل در ادامه مجددا بر اهميت طرح و تصويب قوانين حوزه معدن اشاره کرد و به خبرنگار موج گفت: بايد قوانين دقيق و کلي با در نظر گرفتن پيشنهادات و نظرات کارشناسان و صاحبنظران حوزه معدن نوشته شود و قوانين حال حاضر از گنگي، بي نظمي و نامعلومي خارج شوند. رفع گنگي در قوانين، مطمنا افق خوبي را پيش روي معادن قرار مي دهد.

واگذاري معادن مطابق اصل 44
مهندس ابراهيم جميلي، رئيس خانه اقتصاد ايران نيز يکي ديگر از حاضرين در ميزگرد «معدن، قوانين و مشکلات پيش رو» بود که بر اهميت بيشتر به معادن اشاره کرد و گفت: دولت بايد توجه اش به معادن را بيشتر کند. متاسفانه شاهد آن هستيم که دولت نه به معادن توجه مي کند نه حمايت! به طور کل تمامي کساني که در گير کار معدن شده اند را مورد توجه قرار دهد.
وي در ادامه افزود: متاسفانه به دليل نقض قوانيني که تا به امروز در حوزه معدن زياد داشته ايم، عده اي در دولت گذشته توانستند با رانت اطلاعاتي مناطقي را مصادره کرده و مشغول به معدن کاري شدند اما پس از مدتي متوجه شدند به هيچ وجه اينکاره نبوده اند و دست از کار کشيدند. دولت به جاي اينکه بيايد و بخش خصوصي را فعال کند براي ورود، مناطق معدني مطلوبي که زير دستش داشت بدون هيچ کاري رها کرد و معادن بدون بهره برداري به صورت متروک درآمد.
جميلي در ادامه به رفتار دولت و فشار اين قوه به بخش معدن اشاره و تصريح کرد: رفتارهايي که ذکر کردم در واقع ما را به تحريمي داخلي محکوم کرد و ما در کنار اينکه در جامعه بين الملل تحريم شده بوديم، نوعي تحريم داخلي توسط دولت هم معادن را در برگرفت و معدن کاران را ضعيف تر کرد.
رئيس خانه اقتصاد ايران به اصل 44 قانون اساسي اشاره کرد و گفت: قرار بوده و هست که در واگذاري هايي که با توجه به اصل 44 قانون اساسي ما صورت گرفت معادن هم قرار گيرد که به هيچ وجه اين کار جز در کلام و کلمه تحقق ديگري پيدا نکرد و صرفا در شعار باقي ماند.
مهندس ابراهيم جميلي در ادامه گفتگو با خبرنگار حوزه صنعت و معدن موج افزود: ما با برنامه ششم توسعه مواجه هستيم و به نظر بنده مجلس شوراي اسلامي بايد با واقعيت هاي اين حوزه مهم اقتصادي يعني معدن، مواجه شود و تکليف دولت و به تبع آن قوانين معدن را روشن کند و از غير شفاف بودن خارج سازد.
وي اين بي توجهي دولت را مانند آفت دانست و به خبرنگار موج گفت: با عدم شفافيت معادن، معدن کاران در تمام بخش هاي يک معدن به هيچ عنوان آرامش کاري و فکري ندارند و در نتيجه تنها ضرر براي اين بخش مهم اقتصادي پيش مي آيد.
جميلي در پاسخ به سوال خبرنگار موج مبني بر تاثير قيمت هاي جهاني بر معادن و پيشرفت آنها چيست؟، گفت: معادن بيش از هر چيزي امروز درگير کاهش چشم گير جهاني هستند و بي قانوني و بي نظمي داخلي تنها موجب عدم آرامش و پيشرفت در موضوع مهم معادن مي شود.تاثير قيمت جهاني بر عملکرد معدن کاران داخلي بسيار مهم و قابل توجه است اما مشکل اساسي ما در حال حاضر بيش از کاهش قيمت جهاني سوء تدبير و عدم مديريت صحيح داخلي است.

دولت و مرحله اکتشاف معادن
مهندس قدير قيافه، رييس انجمن توليد كنندگان و صادركنندگان سنگ آهن ايران يکي ديگر از مهمانان خبرگزاري موج بود که در ابتداي صحبتهايش نقدي بر عملکرد رسانه ملي داشت و به خبرنگار موج گفت: متاسفم که رسانه ملي در جهت آگاهي بخشي در زمينه معدن عملکرد درستي ندارد. قيافه در ادامه افزود: چندي پيش در رسانه ملي شاهد پخش مستندي بوديم که در آن زمين خواري را با معدن کاري کاملا يکي و يکجا مطرح کرده بود. اين به معني اوج ناعدالتي و درک نشدن موضوع معدن توسط مسئولين رسانه ملي کشورمان است که اين کار مطمئنا در اذهان عمومي تاثيرات منفي بر جا خواهد گذاشت و اين بخش از اقتصاد که همسان نفت مي تواند پيش رود و مانند آن منفعت داشته باشد را محکوم به عقب ماندگي مي کند. رييس انجمن توليد كنندگان و صادركنندگان سنگ آهن ايران در گفتگو با موج گفت: باعث ناراحتي است که متاسفانه بخش اعظمي از جامعه ما تصورشان از معدن اين است که عده اي مي روند در بيابان و کوه ها خاک و سنگ بر مي دارند و به خارج صادر مي کنند. متاسفانه چنين تصوري به هيچ وجه درست نيست. البته تمام اين ذهنيت را مي شود با رسانه و مخصوصا رسانه ملي حل کرد که متاسفانه نه تنها حل نمي شود بلکه در کنار زمين خواري گذاشته مي شود. وي در ادامه به مراحلي که يک معدن از ابتدا يعني اکتشاف تا استخراج و پس از آن طي مي کند اشاره کرد و گفت: اولين مرحله در بحث معادن يافتن مکان و زمين يک معدن است. اين بخش که اکتشاف نام دارد با پيدا شدن نشانه هايي از وجود ذخاير زير زميني شروع مي شود و پس از اين مرحله نمونه اي از ماده کشف شده را شناسايي و برآورد مي کنند و بعد از گذشت اين مرحله بايد صدها هزار تن خاکبرداري صورت گيرد و در نهايت مواد معدني استخراج خواهد شد. مهندس قيافه در پاسخ به اين سوال که آيا معدن کاران اقدامي در جهت گرفتن تسهيلات بانکي در جهت پيشرفت کارهايشان مي کنند؟، به خبرنگار موج گفت: در بخش معدن کشورمان صندوقي با عنوان صندوق فعاليت هاي معدني ايجاد شده که مي توان گفت خوب است اما مسئله اينجاست که معدن کاران خود تمايلي براي استفاده از اين تسهيلات ندارند. چرا که در قبال اين تسهيلات بايد وثيغه اي به بانک بدهند و حال فرض کنيد معدن کار مي آيد و در پايان مرحله اکتشاف مي بيند مکان مورد نظرش علي رغم هزينه هاي زياد و اتلاف وقت هيچ بهره اي از مواد معدني ندارد و نه تنها سودي عايدش نمي شود بلکه بانک همان وثيغه هايي را که در عوض ضمانت گرفته بود را هم از معدن کار مي گيرد و در واقع وي کاملا صفر مي شود. معدن کاران خودشان به سمت گرفتن تسهيلات نمي روند. رييس انجمن توليد كنندگان و صادركنندگان سنگ آهن ايران به خبرنگار حوزه صنعت و معدن موج گفت: مشکل اصلي معدن کاران اين است که دولت مرحله اکتشاف را انجام نمي دهد تا مشکلات زيادي براي ورود و امنيت در موضوع پر منفعت معدن، پيش نيايد و سرمايه گذار بابت بي امنيتي در اين کار در مجموع دست از سرمايه گذاري و ورود به اکتشاف و استخراج نکشد. دولت بايد مرحله اکتشاف در معادن را خودش انجام دهد. وي يکي از مزاياي معادن را ايجاد ثبات دانست و گفت: غالبا معادن در مناطق محروم قرار گرفته اند. به قول معروف خداوند هميشه زيبايي ها و حسن هايش را در جاي خلوتي گذاشته است. اين يعني اگر معدن کاران وارد مناطق محروم شوند و به کار مشغول شوند در آن منطقه علي رغم ايجاد مشاغل، تامين امنيت و ثبات در منطقه را هم شاهد خواهيم بود. وقتي معدني اکتشاف شود براي برق، آب، گاز، جاده و... اقداماتي صورت مي گيرد که اين امر حتي به مهاجرت معکوس از شهرهاي بزرگ به مناطق محروم ( بدليل فرصت شغلي ايجاد شده در معدن) نيز مي انجامد.

عوامل موثر در پيشرفت معاد
سيد عليرضا سياسيي راد، دبير کل انجمن توليد کنندگان و صادر کنندگان سنگ آهن ايران نيز در ميزگرد معدني هاي در خبرگزاري موج حضور داشت و گفت: دوعامل اصلي در پيشرفت معادن نقش مهم و حياتي ايفا مي کنند. اول قيمت مواد معدني است که مطمئنا مهم و تاثير گذار است و اين بخش به شکل استراتژيک مورد نظر سرمايه گذار قرار مي گيرد. عامل دوم سياست هاي صنعتي کشور بوده است که تحريم ها و کاهش قيمت نفت آن را پيش مي برد.
وي در ادامه افزود: معدن بخش اقتصادي بسيار پر ريسکي است. اگر بخواهيد جايي را انتخاب و به اکتشاف در آنجا بپردازيد قطعا به هزينه هاي مانند راه سازي رساندن برق و گاز و آب و... نياز داريد. و اگر اکتشاف شما در نهايت با شکست مواجه شود مطمئنا ضرر هنگفتي متوجه سرمايه گذار خواهد شد و ريسک ورود در اين بخش دقيقا به همين موارد بر مي گردد.
سياسي راد گفت: بايد کاري کرد که معادن موجودمان از بين نرود و متروک نشودند. وي به ارائه پيشنهاداتي به دولت در زمينه ارتقا سطح فعاليت معادن پرداخت و گفت: دولت بايد هزينه هاي محيطي معادن را کاهش دهد و معدن هاي کشور را آماده سرمايه گذاري داخلي و خارجي کند و اين امر با شفاف سازي قوانين معدن مطمئنا وضعيت در اين حوزه بهبود مي يابد.
مهندس ابراهيم جميلي در پايان و پس از صحبتهاي سياسي راد دبير کل انجمن توليد کنندگان و صادر کنندگان سنگ آهن ايران افزود: ما 64 ماده شناخته شده در کشور داريم و از نظر تنوع جز ده کشور اول دنيا بشمار مي رويم.
جميلي گفت: بهتر است در تدوين و تنظيم قوانين مرتبط به معدن به تمامي افراد صاحبنظر و با تجربه در اين حوزه را گرد هم اورده و از همه آنها نظر نسجي صورت گيرد. تمامي انجمن ها و تشکل ها و افراد با تجربه مي توانند در تنظيم يک قانون مناسب و مفيد مورد عنايت قرار گرفته و در نهايت به نفع معادن کشور شود.
تنظيم: محمدرضا زماني














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن