واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۳ مهر ۱۳۹۴ (۱۲:۲۶ب.ظ)
توليد فولاد زمينهساز صنعت رو به رشد ايران است/فصل جديدي از روابط ايران و آلمان پس از رفع تحريم ها موج - دبير شوراي عالي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي کشور، مزيت بخش فولاد را استفاده از گاز ارزان در توليد ذکر کرد و گفت: توليد فولاد زمينهساز صنعت روبه رشد ايران است، البته اين در حالي است که ايران در صنعت سيمان نيز داراي مزيت نسبي است.
به گزارش خبرگزاري موج، اکبر ترکان، دبير شوراي عالي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي، در ديدار با هيأت اقتصادي آلمان اظهار کرد: جمهوري اسلامي ايران در برخي زمينهها داراي مزيت اقتصادي است که اين موضوع ميتواند باعث سهولت سرمايهگذاري خارجي در ايران شود.
مشاور رئيسجمهوري با بيان آنکه ايران در ۵ حوزه خودروسازي، پتروشيمي، برق، فولاد و سيمان داراي مزيت نسبي است، افزود: اميدوارم با رفع تحريمها که بهزودي اتفاق ميافتد رابطه دو کشور توسعه يابد و اقتصاد ايران از گسترش همکاري ميان دو کشور استقبال ميکند.
وي مزيت صنعت پتروشيمي را استفاده از گاز طبيعي دانست و گفت: به دليل وجود ذخاير گاز طبيعي، صنعت پتروشيمي ايران از گاز طبيعي استفاده ميکند. گاز طبيعي ايران ۶ درصد متان دارد و جداسازي اتان از متان توسعه پتروشيمي را رونق ميدهد.
ترکان مزيت صنعت برق را شامل همه بخشها دانست و افزود: در صنعت برق توان مهندسي طراحي و ظرفيت ساخت تجهيزات را داريم و همواره از مشارکت شرکت آلماني زيمنس بهرهمند شدهايم و از اين همکاري بسيار خوشحاليم.
دبير شوراي عالي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي کشور، مزيت بخش فولاد را استفاده از گاز ارزان در توليد ذکر کرد و گفت: توليد فولاد زمينهساز صنعت رو به رشد ايران است، البته اين در حالي است که ايران در صنعت سيمان نيز داراي مزيت نسبي است.
معاون وزير امور اقتصادي و دارايي نيز در اين نشست گفت: حجم مبادلات اقتصادي ايران و آلمان در دوران تحريم از سالانه ۱۲ ميليارد دلار به ۲ ميليارد دلار تقليل يافت.
محمد خزاعي افزود: سياست خارجي ايران همواره بر تعامل سازنده با ديگر کشورها استوار است بهويژه کشورهايي که به شکل سنتي و تاريخي با ايران داراي روابط هستند.
رئيسکل سازمان سرمايهگذاري و کمکهاي فني و اقتصادي ايران ادامه داد: آلمان همواره به دليل فناوري پيشرفته کشور خوشنامي در ايران است، اما؛ متأسفانه با کاهش حجم مبادلات اقتصادي ميان دو کشور بسياري از شرکتهاي آلماني زيان ديدند.
خزاعي گفت: با رخدادهاي مثبتي که در فضاي بينالمللي براي ايران به وقوع پيوسته است تعامل با ديگر کشورها و همچنين جذب سرمايهگذاري افزايش مييابد.
به گفته وي، در ايران به سرمايهگذاري خارجي به عنوان عامل رشد و توسعه اقتصادي نگاه و به آن خوش آمد گفته ميشود زيرا با خود ارزش افزوده ميآورد.
وي ادامه داد: سرمايهگذاري خارجي در ايران در همه بخشها آزاد است و هيچ بخش ممنوعهاي براي سرمايهگذاري نداريم. همچنين همه ريسکهاي سياسي براي سرمايهگذاري در ايران توسط دولت تضمين ميشود و هيچ محدوديتي از نظر درصد سرمايهگذاري وجود ندارد.
معاون وزير اقتصاد افزود: در برخي بخشهاي اقتصادي نظير مناطق آزاد، معافيتهايي براي سرمايهگذاري در نظر گرفته شده است که از آن جمله ميتوان به معافيت مالياتي اشاره کرد.
خزاعي اضافه کرد: مشکلي در خصوص تملک زمين براي سرمايهگذاري خارجي وجود ندارد و در صورتي که شرکتي در ايران به ثبت برسد ميتوان زمين در اختيار سرمايهگذار قرار داد.
وي با اشاره به برنامه ششم توسعه که هم اکنون در حال تدوين است، گفت: در اين برنامه بر جذب منابع مالي، گسترش همکاريهاي اقتصادي و جذب سرمايهگذاريهاي خارجي تأکيد شده است.
وي خطاب به وزير کار و حملونقل آلمان و همچنين هيأت همراه وي، اظهار داشت: ايران هيچگاه موضع آلمان در دوره تحريم را فراموش نميکند. شرکتهاي حاضر در اين نشست هر برنامهاي که دارند در صورت سرمايهگذاري بايد در وهله نخست به سازمان سرمايهگذاري مراجعه کنند.
براساس اين گزارش اولاف ليس، وزير ايالتي اقتصاد، کار و حملونقل نيدر زاکسن، نيز گفت: شرکتهاي آلماني که به ايران آمدهاند همگي علاقهمند به سرمايهگذاري در ايران هستند.
وي از سفر به ايران ابراز خرسندي کرد و گفت: ايران با ۸۰ ميليون نفر جمعيت بازار خوبي براي اقتصاد آلمان است و اين در حالي است که ايران داراي نيروي انساني ماهر و همچنين ثبات و آرامش است که همه اينها اميدواريها را افزايش ميدهد.
ليس ايران را پل ارتباطي با منطقه خاورميانه عنوان کرد و گفت: تعامل با ايران موجب ميشود که بتوانيم همکاريهاي خود را با جمعيت ۳۰۰ ميليوني منطقه افزايش دهيم.
وي اظهار کرد: بعد از برجام تاکنون دو هيأت آلماني به ايران سفر کردهاند و هم اکنون ۱۰۰ عضو در هيأت آلماني حضور و علاقه زيادي به سرمايهگذاري در ايران دارند.
وزير ايالتي اقتصاد، کار و حملونقل نيدر زاکسن گفت: شرکتهايي که در اين هيأت هستند آماده سرمايهگذاري در بخشهاي صنايع غذايي، انرژي، کشاورزي و بسياري ديگر از حوزهها هستند.
وي در خصوص حضور شرکت گردشگري در هيأت اقتصادي گفت: بسياري از آلمانيها دوست دارند به ايران سفر کنند که ميتوان صنعت گردشگري را در ايران توسعه داد.
وي درباره ويژگيهاي ايالت نيدر زاکسن گفت: اين ايالت قلب تپنده آلمان محسوب ميشود و به عبارتي پل ارتباط شرق و غرب اتحاديه اروپاست. اين ايالت سالانه ۱۰ ميليارد يورو صادرات کشاورزي دارد و در زمينه صنايع غذايي آماده همکاري با ايران است.
وي در خصوص ديگر مزاياي اقتصادي آلمان نيز افزود: اين کشور داراي توانمندي بالايي در زمينه انرژيهاي تجديد پذير است که ميتواند در اين زمينه با ايران همکاري کند.
وي گفت: شهر هانوفر مرکز ايالت نيدر زاکسن محل مناسبي براي برگزاري نمايشگاههاي مختلف است و شرکتهاي ايراني ميتوانند در اين نمايشگاهها حضور يابند. آلمان به حضور شرکتهاي ايراني در نمايشگاههاي بينالمللي خوش آمد ميگويد.
وي ابراز اميدواري کرد: روابط ايران و آلمان گسترش يابد و اين در حالي است که زمينههاي همکاري ميان دو کشور بالاست.
اميدوارم سريعتر تحريمها برداشته شود
رئيس اتاق بازرگاني ايران و آلمان نيز ابراز اميدواري کرد که تحريمها زودتر برطرف شود و دو کشور سريعتر بتوانند روابط اقتصادي خود را گسترش دهند.
رنه هارون افزود: ايران برخلاف بسياري از کشورهاي منطقه از آرامش و امنيت برخوردار است و اين درحالي است که اخبار خوبي از بسياري از کشورهاي منطقه به گوش نميرسد.
وي بيان داشت: هم اکنون ۹۰ شرکت آلماني در ايران حضور دارند که اين حضور ميتواند بيش از پيش افزايش يابد.
وي معتقد است: ايران داراي نيروي انساني توانمندي است. اميدوارم هرچه سريعتر تحريمها برطرف شود و سطح روابط ايران و آلمان به ايام خوش پيش از تحريمها برگردد.
يادآورمي شود: نمايندگان شرکتهاي مختلف آلماني در اين نشست حضور داشتند و پرسشهاي خود را در خصوص سرمايهگذاري در مناطق آزاد ايران مطرح کردند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]