واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۳ مهر ۱۳۹۴ (۱۱:۴۴ق.ظ)
حجتي خواستار تدوين طرح ملي براي مقابله با پديده بيابانزايي شد موج - وزير جهادکشاورزي خواستار تهيه و تدوين طرح ملي مبارزه با پديده بيابانزايي در چارچوب اقتصاد مقاومتي و با برشها و اولويتهاي زماني و مکاني توسط کارگروه ملي مقابله با بيابانزايي و کاهش اثرات خشکسالي شد.
به گزارش خبرگزاري موج، در نشست اعضاي کارگروه ملي مقابله با بيابانزايي و کاهش اثرات خشکسالي که در محل وزارتخانه برگزار شد، محمود حجتي بر ارائه طرح ملي مبارزه با پديده بيابانزايي و جلوگيري از آثار مخرب آن در عرصههاي اقتصادي و کشاورزي و پوشش گياهش کشور تاکيد کرد و گفت: در قالب اين طرح ملي ميتوان از ظرفيتهاي ساير دستگاههاي دولتي و بسيج استفاده کرد.
وي در همين حال از اعضاي اين کار گروه خواست تا در مورد آخرين روشها و اقدامهايي که در ساير کشورهاي دنيا براي مقابله با پديده بيابان زايي استفاده شده است، تحقيق و برنامههايشان را به طور مستمر به روز کنند.
وزير جهاد کشاورزي درباره مالچپاشي براي تثبيت تپههاي ماسه اي اظهار داشت: در صورت ضرورت، بايد از مالچ پاشي براي جلوگيري از حرکت تپههاي ماسه اي استفاده کرد و در اين زمينه لازم است براي کاربرد انواع مالش اعم از نفتي يا بيولوژيک، نسخه بپيچيم.
وي در همين حال از کارگروه ملي مقابله با بيابان زايي و کاهش اثرات خشکسالي خواست اثرات و نتايج استفاده از مالچ بيولوژيکي در دنيا و نتايج را پي گيري کنند.
حجتي افزود: هر چند مالچ نفتي آثار زيست محيطي دارد، اما؛ وقتي يک تپه ماسه اي را بتوان با مالچ نفتي تثبيت کرد، زيان آن کمتر از حرکت تپههاي ماسه اي و از بين رفتن پوشش گياهي و اراضي کشاورزي يک منطقه است.
وي مرطوب کردن دشتهاي خوزستان را يکي از راهکارهاي مقابله با پديده ريزگردها عنوان و تصريح کرد: با آب شيريني که از اين استان وارد دريا مي شود ميتوان دشتهاي خوزستان را مرطوب و پوشش گياهي مناسب ايجاد کرد.
وزير جهاد کشاورزي ادامه داد: با تدوين طرح ملي براي مقابله با بيابانزايي، ميتوان براي هر منطقه و هر اقليمي، يک نسخه خاص پيچيد و آن را به طور مکتوب در اختيار محققان و دست اندرکاران قرار داد.
وي در مورد نگرانيهاي مربوط به تعليف دام در مرتع، گفت: وزير نفت از امکان گازرساني به 85 درصد جمعيت روستاهاي کشور تا پايان دولت يازدهم خبر داده است که کار بزرگي است و براي وزارت جهاد کشاورزي که با تخريب جنگلها و مساله تأمين سوخت روستاييان توسط چوب درختان جنگلي روبرو است، خبر خوشي است.
حجتي با بيان اين که نسبت به 20 سال پيش، يک دوم دام در مرتع را داريم، اظهار داشت: در برخي از مراتع به علت عدم چراي دام، پوشش گياهي، خشبي شده و اجازه نميدهد جوانهها شکل بگيرند.
وي به افزايش روند نگهداري دام سنگين و سبک در محيطهاي بسته اشاره کرد و افزود: 30 سال پيش حدود 70 تا 80 درصد دام در محيطهاي باز بودند، اما امروزه حتي بخشي از دام سبک که از نژادهاي مختلف تکثير شدهاند، نميتوانند با تعليف در مراتع، زايش دوقلو يا سه قلو و يا گوشت دهي داشته باشند.
طرح کنترل 3 ميليون هکتار کانونهاي فرسايش بادي در برنامه ششم
در اين نشست مهندس خداکرم جلالي معاون وزير و رييس سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري برجلوگيري و مقابله با پديده بيابان زايي تاکيد کرد و گفت: امسال يکي از اقدامهايي که براي مقابله با اين پديده آغاز کردهايم، اجراي طرح توسعه پايدار روستايي (ترسيب کربن) در سطح 40 هزار هکتار است.
وي ادامه داد: ما اين اين طرح را که برگرفته از يک مدل توسعه اي در سازمان ملل متحد است، با شرايط اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي کشور تطبيق داديم و آن را با مشارکت مردم و ساير ايستگاههاي دولتي به منظور توسعه منابع طبيعي و بهبود معيشت مردم در 21 استان و همچنين در حوضه درياچه اروميه اجرامي کنيم.
جلالي همچنين گفت: براي برنامه ششم، طرحي را به منظور کنترل 3 ميليون هکتار از کانونهاي درجه اول فرسايش بادي کشور آماده کردهايم که در صورت تصويب توسط اين کارگروه، از طريق سازمان مديريت و برنامه ريزي کشور، دولت و مجلس پي گيري مي شود.
وي ميزان اعتبار مورد نياز براي اين طرح را 7 هزار و 500 ميليارد تومان عنوان و تصريح کرد: اگر اين هزينه براي اجراي طرح سه ميليون هکتاري انجام نگيرد، پديده بيابان زايي چند برابر اين رقم به کشور خسارت وارد ميکند.
جلالي ادامه داد: کانونهاي بحراني درجه يک بيشتر در استانهاي جنوبي، مرکزي و شرقي کشور است هر چند که کانونهاي بحراني در استان تهران، البرز و قزوين هم وجود دارند و بايد کنترل شوند.
رئيس سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري، پديده بيان زايي را بسيار خطرناک خواند و خواستار سرمايه گذاري لازم براي مقابله با اين پديده از سوي دولت و نظام جمهوري اسلامي شد.
وي پديده بيابان زايي را چند بعدي عنوان کرد و گفت: بخشي از علل شکل گيري اين پديده ناشي از شرايط اقليمي و اکولوژيکي و بخش مهمي ناشي از فعاليتهاي انسان است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]