واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۳ مهر ۱۳۹۴ (۱۱:۴۷ق.ظ)
با اجراي برنامه 10 ساله؛ افزايش 70 درصدي عملکرد وش پنبه موج - رئيس گروه پنبه معاونت امور زراعت وزارت جهادکشاورزي از افزايش 70 درصدي عملکرد توليد وش پنبه در قالب يک برنامه 10 ساله خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، مسعود حکيمي در گفت گو با خبرنگار ما افزود: در اين برنامه 10 ساله که در معاونت امور زراعت و در راستاي اقتصاد مقاومتي تدوين شده، افزايش عملکرد وش از 2 هزار و 200 کيلوگرم در هکتار به حدود 3 هزار و 800 کيلوگرم هدف گذاري شده است.
وي اظهار داشت: سطح زير کشت پنبه طي اين برنامه، تغييرات قابل توجهي نخواهد داشت در حد 100 تا 110 هزار هکتار باقي ميماند.
حکيمي در عين حال، کاهش هزينههاي توليد و ارتقاي شاخص بهره وري از آب در مزارع پنبه را از ديگر اهداف اين برنامه 10 ساله برشمرد.
وي استفاده از ارقام زودرس پنبه منظور کوتاه کردن طول دوره رشد اين محصول را از راهکارهاي توسعه توليد پنبه کشور عنوان کرد.
رئيس گروه پنبه معاونت امور زراعت وزارت جهادکشاورزي افزود: با کوتاه شدن دوره رشد پنبه، امکان کشت دوم و يا امکان کشت اول به طوري که برداشت آن قبل از کشت محصولات پاييزه انجام گيرد، فراهم ميشود.
وي کاهش مصرف آب را يکي ديگر از مزاياي کاهش دوره رشد پنبه دانست و اذعان داشت: پنبه در مقايسه با بسياري از محصولات زراعي به دليل وجود ريشه عميق، جزو محصولات با آب بري متوسط است.
حکيمي ادامه داد: اکنون ارقام پنبه که در سطح قابل توجهي از کشور کشت مي شود، ميان رس هستند و البته در سالهاي اخير موسسه تحقيقات پنبه، ارقام گلستان و ارمغان را که زودرس هستند معرفي و اين ارقام در دو استان گلستان و فارس توسعه پيدا کرده است.
وي با اشاره به کارگيري چهار رقم خارجي پنبه براي نخستين بار در مزارع کشور گفت: با مساعدت مهندس کشاورز معاون امور زراعت و رعايت مسائل فني و قرنطينه اي، امسال 20 تن بذر پنبه از ترکيه وارد کشور شد که در استان فارس و شهرستان داراب کشت شده است و تحت کنترل کارشناسان اداره حفظ نباتات قرار دارد.
حکيمي اظهار داشت: خوشبختانه طبق گزارشهاي رسمي اداره حفظ نباتات، هيچ آفت و بيماري قرنطينه اي در اين مزارع ديده نشده است.
به گفته وي، اين چهار رقم پنبه در سطح 500 هکتار کشت شده و در آخرين بازديد، کشاورزان عملکرد پنج تن در هکتار را در مزارعشان پيش بيني کردند که حاکي از افزايش يک تني عملکرد نسبت به سال گذشته است.
رئيس گروه پنبه معاونت امور زراعت، توسعه مکانيزاسيون در عرصه مزارع پنبه را از ديگر راهکارهاي توسعه کشت پنبه در اين برنامه 10 ساله عنوان و تصريح کرد: توسعه مکانيزاسيون در مرحله خاکورزي، کاشت، داشت و برداشت مدنظر است، اما چون در مرحله خاکورزي و کاشت، طي سالهاي گذشته توفيقاتي داشتهايم، تاکيد ما در درجه نخست بر استفاده از ماشينهاي برداشت است.
وي با اشاره به اين که هزينههاي برداشت، 25 درصد کل هزينه توليد پنبه را شامل مي شود، افزود: توسعه ماشينهاي برداشت پنبه منجر به کاهش هزينه توليد به ميزان قابل توجه و تسهيل عمليات زراعي مي شود.
حکيمي ادامه داد: قيمت بالاي ماشين آلات نوين از چالشهاي توسعه مکانيزاسيون در بخش پنبه است که دولت براي حمايت از کشاورزان، 30 تا 50 درصد قيمت دستگاه را يارانه بلاعوض ميدهد.
وي خاطرنشان کرد: با توجه به کوچک بودن قطعات اراضي و شرايط مزارع پنبه کشور، در بکارگيري از ماشينهاي برداشت، بهتر است تشکلها نقش فعال تري به عهده بگيرند و کار از مزارع بزرگ تر آغاز شود.
رئيس گروه پنبه معاونت امور زراعت، تعداد کل ماشينهاي فعال برداشت پنبه در استانهاي فارس، خراسان جنوبي، خراسان رضوي، خراسان شمالي، سمنان و اردبيل را 16 دستگاه عنوان و بر افزايش تعداد آن تاکيد کرد.
وي بهبود کشت از طريق توسعه کشت متراکم را از ديگر راهکارهاي توسعه کشت پنبه در برنامه 10 ساله معاونت امور زراعت برشمرد و گفت: در اين روش کشت، ارقام مناسب با تراکم بسيار بالا و فواصل کوچک کشت ميشوند و اين روش به کاهش تبخير آب به خصوص در مناطق خشک کمک ميکند.
حکيمي اضافه کرد: ارقام مناسب براي کشت متراکم مانند ارقام خورشيد و کاشمر معرفي شده و در آينده اين ارقام توسعه مييابد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]