واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۲ مهر ۱۳۹۴ (۱۵:۴۳ب.ظ)
يونسکو از طرحهاي زيست محيطي در ايران حمايت مي کند موج - مدير دفتر منطقه اي يونسکو در تهران گفت: اين دفتر از طرحهاي زيست محيطي در جمهوري اسلامي ايران و ساير کشورهاي زير پوشش (افغانستان، ترکمنستان و پاکستان) حمايت مي کند.
به گزارش خبرگزاري موج، نخستين نشست مشورتي ذي نفعان با موضوع وضعيت موجود و چالشهاي پيش رو در مديريت ذخيرهگاههاي زيست کره ايران روز يکشنبه در ميانکاله واقع در استان مازندران برگزار شد.
کارشناسان سازمان محيط زيست، کارشناساني از يونسکو و بنياد علمي تخصصي سوخوي آلمان در اين نشست دو روزه حضور دارند.
مدير کل حفاظت محيط زيست مازندران در آغاز اين نشست هدف از برگزاري آن را بررسي وضعيت موجود زيست کره ميانکاله در جنوب شرق درياي خزر و چالشهاي پيشرو آن اعلام کرد.
ناصر مهردادي گفت: نتايج بررسيها و نتيجه گيريهاي اين نشست مشورتي که در چارچوب گسترش همکاريهاي محيط زيستي ميان آلمان و ايران برگزار مي شود، اجرايي خواهد شد.
يونسکو از طرحهاي زيست محيطي در ايران حمايت مي کند
اين گزارش ميافزايد، استرکيش لاروش در اين نشست افزود: سازمان حفاظت محيط زيست در ايران در سالهاي اخير براي تعادل بخشي در بهره گيري از محيط زيست کارهاي خوبي انجام داده است.
وي يکي از اين کارهاي مهم را تصويب پيوست هامون به ذخيره گاه ايران به عنوان يازدهمين ذخيرگاه موجود در جهان اعلام کرد.
مدير دفتر منطقه اي يونسکو در تهران با اشاره به تعهد 193 کشور جهان در نشست اخيرشان در مقر سازمان ملل براي حفاظت از محيط زيست گفت: تعهد کشورهاي جهان نسبت به حفاظت از محيط زيست تحت عنوان تعهد 2030، آينده بهتر و سبزتري را براي جهان نويد ميدهد.
لاروش افزود: تعهد رهبران جهان آغازگر دوره جديدي براي اجراي برنامههاي گسترده ريشه کني فقر، رفاه اجتماعي و برنامههاي اقتصادي با تاکيد بر حفاظت از محيط زيست است و اين روند اميد تازه اي را براي نگهداشت محيط زيست ايجاد کرده است.
وي ادامه داد: در زمان حاضر 651 ذخيره گاه زيست کره در 120 کشور جهان مورد شناسايي قرار گرفته که 11 ذخيرگاه از جمله ميانکاله مربوط به ايران است.
مدير دفتر منطقه اي يونسکو در تهران گفت: در جمهوري اسلامي ايران حفظ زيست کره بخوبي درک شده است و بايد با حفظ محيط زيست بهره گيري از طبيعت را براي تأمين نيازهاي اوليه مد نظر قرار دهيم.
وي از برگزاري چهارمين کنگره منابع زيست در ماه مارس سال آينده ميلادي (اسفند 94 و فروردين 95) در ليما پايتخت کشور پرو خبر داد و افزود: در اين کنگره يک هزار و 500 تن از کارشناسان محيط زيست از سراسر جهان و کارشناسان دفتر شوراي هماهنگي بين المللي برنامه انسان و کره مسکون (ام اي بي MAB) شرکت دارند که لازم است کارشناسان ايران، افغانستان، پاکستان و ترکمنستان نيز در آن شرکت کنند.
به گفته وي تمام هزينههاي اين نشست براي کشورهاي زير پوشش را مدير منطقه اي يونسکو در تهران تأمين مي کند. لاروش تدوين برنامه راهبردي 10 ساله يونسکو در ارتباط با حفاظت از محيط زيست را از اهداف برگزاري نشست پرو برشمرد.
ايران توان انتقال دانش مديريت ذخيره گاهها را به کشورهاي منطقه دارد
بنا بر اين گزارش، نصيري قيداري، دبير کل کميسيون ملي يونسکو در ايران، گفت: جمهوري اسلامي ايران به دليل داشتن دانش فني ميتواند دانش مديريت ذخيره گاهها را به کشورهاي منطقه انتقال دهد.
نصيري قيداري افزود: ايران يکي از کشورهاي مؤثر در حوزه ذخيره گاههاي زيست کره در منطقه محسوب مي شود و ميتواند با توجه به نقش کانوني خود، تجربياتش را در اين حوزه به کشورهاي منطقه منتقل کند.
وي از افغانستان، پاکستان ترکمنستان به عنوان کشورهايي ياد کرد که ميتوانند از تجربيات ايران در حوزه ذخيره گاهي بهره گيري کنند.
نصيري قيداري اهداف اصلي برگزاري نشستهاي مشورتي ذخيره گاههاي زيست کره در مناطق مختلف را اجراي برنامه انسان و کره مسکون (MAB) به منظور تعادل بخشي درست بين طبيعت و انسان اعلام کرد.
دبير کل کميسيون ملي يونسکو در ايران گفت: ما به دنبال ارتقاي فرهنگ تعامل با طبيعت براي استفاده درست از محيط زيست در راستاي گسترش مناسبات اقتصادي، رفاه و بهداشت و ريشه کني فقر هستيم و اين کار نياز به فرهنگ سازي و آموزش دارد.
وي افزود: انسان ميتواند با تعامل درست با طبيعت نيازهاي خود را با حفظ هويت محيط زيست تأمين کند و اين نيازمند رفتار درست با طبيعت است.
نصيري قيداري اظهار داشت: ما بايد تحول در طبيعت را بپذيريم و اين تحول از اصول اوليه طبيعت محسوب مي شود و نبايد به معناي از دست دادن هويت طبيعت تلقي شود بلکه براي راز بقاء مورد نياز است.
وي با اشاره به ثبت 11 ذخيره گاه زيست کره در ايران، از بازيابي ذخيره گاه هامون از سوي سازمان محيط زيست با همکاري دفتر منطقه اي يونسکو قدرداني کرد.
نصيري گفت: اگرچه اين اقدام جمهوري اسلامي بخصوص سازمان محيط زيست جاي قدرداني دارد، ولي کافي نيست و بايد کارها پيگيري و به نتيجه برسد.
بازديد از منطقه ذخيره گاهي ميانکاله به عنوان يکي از 11 منطقه ذخيره گاهي ايران از برنامههاي جنبي اين نشست اعلام شده است.
گفتني است، اين نشست مشورتي را دفتر زيستگاهها و امور مناطق سازمان حفاظت محيط زيست ايران با مشارکت دفتر منطقه اي يونسکو در تهران، کميسيون ملي يونسکو ايران، پروژه بين المللي زاگرس و بنياد سوخو از کشور آلمان برگزار مي کند.
اين نشست به مدت دو روز در ذخيره گاه ميانکاله به عنوان مهمترين ذخيره گاه جانوري، گياهي و شيلاتي کشور که داراي 68 هزار هکتار مساحت و بيش از 20 گونه جانوري و گياهي است، در حال برگزاري است.
وجه تمايز ذخيره گاههاي زيست کره از ديگر طبقات حفاظت شده
شبه جزيره ميانکاله يکي از ذخيره گاههاي زيست کره ايران محسوب مي شود که در جنوب شرقي درياي خزر واقع است. اين ذخيره گاه که 68 هزار هکتار مساحت دارد محل و مامن زندگي گونههاي جانوري، پرندگان و انواع مياهيان است.
ذخيره گاه زيست کره، مناطق حفاظت شده طبيعي-زيستي بين المللي به شمار ميروند که علاوه بر حفاظت، دستاوردهايي نظير ارائه سايتهاي مطالعاتي کم نظير به دانشمندان و تجربه مهارت انسان در پشتيباني از توسعه پايدار را نمايان ميسازند.
اعلام ذخيره گاههاي زيست کره براي جلوگيري از تغييرات برگشت ناپذير و بهره برداري ناپايدار از منابع طبيعي، در عين نياز به بهره برداري از طبيعت باتوجه به رشد روز افزون جمعيت شکل گرفت و به يکي از تقسيم بنديهاي مهم حفاظتي جهان بدل شده است.
اين مناطق حفاظت شده از طرف يونسکو زير پوشش دفتر شوراي هماهنگي بين المللي برنامه انسان و کره مسکون (MAB) قرار دارند.
وجه تمايز ذخيره گاههاي زيست کره از ديگر طبقات حفاظت شده، روش برنامه ريزي و مديريت مناسب آنهاست که بر پايه استفادههاي چند منظوره و سپردن نقش اساسي و سازنده به جوامع محلي استوار است. در اين برنامه ريزيها، توجه به ارتباط متقابل انسان و منابع طبيعي و استفاده پايدار، زمينه حفاظت و حمايت از منابع ژنتيکي گياهي و جانوري، پژوهش، نظارت و کنترل پيوسته زيست محيطي را فراهم ميسازد. تاکنون دست کم 650 ذخيره گاه زيست کره در 120 کشور جهان به ثبت رسيده است که 11 ذخيره گاه متعلق به جمهوري اسلامي ايران است. مناطق حفاظت شده ارسباران، ارژن، گنو، حرا و دنا، پارکهاي ملي گلستان، کوير و درياچه اروميه، پناهگاه حيات وحش ميانکاله، پارک ملي و پناهگاه حيات وحش توران و تنگ صياد از ذخيره گاههاي زيست کره ايران هستند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]