واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: مسئولیت سنگین ستاد مبارزه با مواد مخدر با اعتبارات آن همخوانی ندارد خبرگزاری پانا: كارشناس و پژوهشگر اعتیاد در اولین كنگره بینالمللی پیشگیری، درمان، كاهش آسیب و حمایتهای اجتماعی بیماران با اختلالات مصرف مواد شیراز گفت: مسئولیت سنگین ستاد مبارزه با مواد مخدر با اعتبارات آن همخوانی ندارد.
۱۳۹۴ يکشنبه ۱۲ مهر ساعت 11:51
به گزارش خبرگزاری پانا، دكتر هومان نارنجیها در بخش بررسی راهكارهای موفق پیشگیری از اعتیاد در ایران و جهان گفت: بودجه واقعی پیشگیری از اعتیاد در كشور باید به تنهایی 500 میلیارد تومان باشد كه قطعاٌ برای كنترل مرزها و مبارزه پلیسی، به حداقل 500 میلیارد تومان و به منظور درمان و بازتوانی معتادان به حدود 200 میلیارد تومان دیگر بودجه نیاز است، این در شرایطی است كه اعتبارات ستاد مبارزه با مواد مخدر بجای آنكه 1200 میلیارد تومان باشد عملاٌ 12 برابر كمتر است.
كارشناس و پژوهشگر اعتیاد در اولین كنگره بینالمللی پیشگیری، درمان، كاهش آسیب و حمایتهای اجتماعی بیماران با اختلالات مصرف مواد شیراز افزود: چگونه بپذیریم كه یك ستاد كشوری زیر نظر ریاست جمهوری برای ساماندهی بحث مهم پیشگیری و درمان اعتیاد و همچنین مبارزه پلیسی در شهرها و مرزهای كشور به 100 میلیارد تومان اعتبار قناعت كند؟
دكتر نارنجیها، بیان داشت: فقط ارگان كلیدی مثل آموزش و پرورش، به یكصد میلیارد تومان اعتبار پیشگیری از اعتیاد نیاز دارد، همچنین سایر ارگانها مانند وزارت علوم، حوزههای دانشجویی و همچنین حوزه نظام وظیفه نیز به حداقل 30 میلیارد تومان اعتبار آموزشی نیاز دارند.
وی در ادامه سخنان خود این سئوال را مطرح كرد كه آیا كسی میپذیرد كه داعیه كنترل و مهار تصادفات رانندگی در كشور را كه سالانه بیش از 15000 كشته به خود اختصاص میدهد بپذیرد و آن را با 100 میلیون تومان سامان بخشد؟ اگر این رقمی جزئی برای ساماندهی تصادفات كشور نوعی شوخی محسوب میشود، بودجه 20 میلیاردی پیشگیری از اعتیاد برای جمعیت 75 میلیون نفری كشور نیز بسیار ساده انگارانه است. اگر بودجه 20 میلیاردی پیشگیری از اعتیاد ستاد مبارزه با مواد مخدر را پس از 80 درصد تخصیص پایان سال شورای راهبردی ریاست جمهوری 16 میلیارد تومان واقعی تصور كنیم و آنرا فقط بین 14 میلیون دانش آموز تقسیم كنیم، به هر نفر تقریباٌ یك هزار تومان خواهد رسید، این در حالیست كه حوزه رسانه، خانواده، دانشگاه، محلات، محیطهای كار و سربازخانهها را به حال خود رها كنیم. در صورتیكه واضح است كه واقعاٌ با یك هزار تومان نیز برای هر دانش آموز عملاٌ هیچ كاری نمی توان كرد. سئوال اینجاست كه ستاد مبارزه با مواد مخدر چرا و چگونه حاضر شده است با این بودجه بسیار ناچیز، مسئولیت بسیار بزرگ مبارزه با مواد مخدر را از مرزبانی تا درمان و پیشگیری از اعتیاد عهدهدار شود و بخواهد به عنوان یك ستاد مسئول به همهی مردم پاسخگو باشد؟
سئوال دیگر اینجاست كه مسئولین ستاد مبارزه با مواد مخدر حاضر بودند تا چه حد این مبلغ كاهش یابد تا همچنان مسئولیت این امر را بپذیرند؟ اگر كل این بودجه 20 میلیارد تومان بود، باز قادر به پاسخگویی بودند یا خیر؟
وی با تشكر از عملكرد مسئولانه همكارانشان در ستاد مبارزه با مواد مخدر، خاطر نشان كرد: تمامی مشكلات از آنجا ناشی میشود كه مجلس شورای اسلامی بودجه مناسبی به این امر تخصیص نمیدهد وگرنه با اعتبارات فعلی، همكاران ستاد مبارزه با مواد مخدر با حداكثر اثربخشی، بودجههای تخصیصی را در مداخلات كارشناسانه این حوزه صرف میكنند.
دكتر نارنجیها در پایان سخنان خود بیان داشت: اگر مجلس شورای اسلامی انتظار كاهش ملموس و جدی در حوزه تعداد معتادان كشور را داشته باشد، میبایست بطور حتم در بودجههای تخصیصی پیشگیری از اعتیاد نیز تجدید نظر نماید. در غیر اینصورت وضع به همان صورت كه همیشه بوده است باقی خواهد بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]