واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۲ مهر ۱۳۹۴ (۱۱:۲۴ق.ظ)
برگزاري نخستين نشست هم انديشي پيشکسوتان فوتبال خوزستان موج- خوزستان-گروه ورزشي
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج از خوزستان، اين موسسه در راستاي انجام رسالت خويش و حرکت در مسير اطلاع رساني صحيح و مفيد، سلسله نشست هايي را با عنوان «بررسي و شناخت نارسايي ها و مشکلات فوتبال خوزستان و ارائه راهکارهاي عملي» برگزار مي کند.
هدف از اين نشست ها، استفاده از ايده ها و افکار مختلف پيشکسوتان اين رشته ورزشي براي ريشه يابي معضلات و دستيابي به راه حل مشترک است.
نخستين نشست هم انديشي نيز با حضور آقايان لفته سه برادران مربي نام آشناي فوتبال خوزستان و بنيانگذار تيم فوتبال جنوب، حسن سالمي، مربي پيشکسوت و مدرس فيفا در امر مربيگري، محمد احمديان پيشکسوت داوري و مربيگري و ناظر فدراسيون، عباس داوودي مربي و پيشکسوت فوتبال، حسن کناني مربي و پيشکسوت فوتبال و جمعي از روزنامه نگاران ورزشي چون غلامعباس بختياري برگزار شد تا در يک گفت و گوي بي پرده و شفاف ديدگاه هاي خود را در مورد دلايل افت فوتبال خوزستان به خبرنگار گروه ورزشي موج ابراز کنند:
لفته سه برادران:
اگر به چند دهه قبل برگرديم و فوتبال آن زمان را با وضعيت کنوني مقايسه کنيم، تفاوت هاي بسيار زيادي خواهيم ديد. در آن زمان مديران قوي، متهعد و مسووليت پذيرداشتيم که طبيعتا کادر بسيار قوي براي تيم و باشگاه تعيين مي کردند و البته برنامه ريزي هم منظم بود. حاصلش هم اين بود که تيم هاي خوزستاني در آن زمان نتايج درخشاني در کشور گرفتند و نخستين تيمي که قهرمان باشگاه هاي ايران شد شاهين آبادان بود و پس از آن بسياري از تيم هاي خوزستاني در سطح کشور مطرح و صاحب عنوان شدند. شاهين اهواز، استقلال(تاج سابق) اهواز، جنوب اهواز، رفيش اهواز و فوتبال پرقدرت مسجدسليمان و انديمشک، نمونه هاي بارزي از فوتبال خوب خوزستان بود.
سه برداران در ادامه افزود، صداقت و صميميتي که در فوتبال وجود داشت، باعث مي شد که براي تمرينات تيم ها هم تماشاگران زيادي در استاديوم حضور داشتند و تاکيد کرد که بازيکنان بزرگي مانند حميد برمکي، چرومي، حسن علم، شاهمراد شکرخدايي و بعدها نوري خداياري از دل اين فوتبال به تيم ملي راه پيدا کردند.
سه برادران ادامه داد، درآن زمان فوتبال آموزشگاهي و محلات مانند مدارس فوتبال عمل مي کردند و مربيان بزرگ ما استعدادها را از همين محيط ها کشف مي کردند. در آن زمان ما به مدارس ابتدايي مي رفتيم و در مورد بازيکنان تحقيق مي کرديم. در واقع مو را از ماست مي کشيديم، اما فوتبال امروز دچار ضعف مديريت شده و مساله پول همه چيز را تحت الشعاع خود قرار داده است.
وي در نهايت تاکيد کرد: انتخاب کادرفني ضعيف و به دنبال آن انتخاب دستياراني که ضعيف تر هستند به هيچ وجه نمي توانند در شرايط دشوار، سرمربي را ياري کنند. متاسفانه نمونه چنين امري امروزه در باشگاه هاي ما مشهود است و مواردي را ديديم که اگر به سرمربي تيم مشاوره خوبي داده مي شد، شايد نتايج اين گونه تاسف بار نبود.
وي افزود: مهم ترين عامل افت فوتبال خوزستان در ضعف مديريت است.
حسن سالمي
حسن سالمي ضمن تاييد گفته هاي سه برادران در ضعف مديريت، اظهار کرد: اگر يک باشگاه از داراي يک مدير قوي باشد و در واقع رأس هرم خوب باشد، تمامي امور باشگاه نيز به شکل عالي پيش مي روند.
سالمي با اشاره به مديريت تيم «آژاکس آمستردام» که با استراتژي مشخص همچنان به پرورش بازيکن و درآمدزايي ادامه مي دهد و حاصل آن هيجده زمين چمن مختص اين باشگاه است که حيات آن را تضمين کرده است، افزود:باشگاه هاي ما استراتژي مشخصي ندارند و بازيکنان از رده خارج را از طريق پديده اي به نام دلالي به کار مي گيرند و در واقع همه چيز تحت تاثير دلالي است.
وي در ادامه افزود: بنده مي خواهم بپرسم مگر فوتبال ما زيرنظر هيأت فوتبال اداره نمي شود؟ آيا اين هيأت اجازه دارد زمين چمن را از پيشکسوتان بگيرد و در آن آکادمي داير کند؟ کجاي قانون اين اجازه را به هيأت داده که چنين کاري بکند؟
مدرس مربيگري در فيفا در ادامه تصريح کرد: امور باشگاه هاي ما توسط دلال بسته مي شود. در حقيقت دلال ها سرمربي را وادار مي کنند فرد مورد نظر آن ها را به عنوان دستيار برگزيند و ما با يک نگاه به دستياران در تيم هاي خوزستاني متوجه مي شويم که چرا در جاهايي که سرمربي به بن بست مي رسد کسي نيست که او را از اين بحران خارج کند.
وي در پايان گفت: متاسفانه هر مديري را که مي آورند، اقوام و فاميل خود را در پست هاي مختلف مي گمارد و هيچ چيز بر اساس شايستگي هاي فردي صورت نمي گيرد.
محمد احمديان
محمد احمديان، پيشکسوت داوري و مربيگري و ناظر فدراسيون، نيز ضعف مديريت را عامل اصلي مشکلات فوتبال خوزستان مي داند و معتقد است کساني هستند که درپشت پرده، برخي از تيم ها را اداره مي کنند.
احمديان گفت: در طي هشت سال فعاليت با نفت و پنج سال در کنار اهواز و 28 سال سابقه قضاوت، تمام مشکلات و معضلات را از نزديک لمس کرده ام. بارها در جرايد و به صورت حضوري از مديريت ها و حضور دلالان انتقاد کردم. تيم نفت دارد به گونه اي اداره مي شود که انگار مي خواهند اين تيم مادام العمر در دسته يک باقي بماند.
پيشکسوت داوري و مربيگري و ناظر فدراسيوندر پايان تاکيد کرد: در ساختار مديريتي بايد تجديدنظر شود.
عباس داوودي
داوودي مربي و پيشکسوت فوتبال، ضمن قدرداني از خبرگزاري موج به خاطر برگزاري چنين نشست هايي عنوان کرد: اميدوارم بقيه دوستان و پيشکسوتان نيز در آينده نظرات خود را در خصوص فوتبال خوزستان و مشکلات ارائه کنند.
پيشکسوت فوتبال گفت: بنده هميشه گفته ام که من يک فوتباليست قديمي هستم و به خود اجازه نداده ام که خود را پيشکسوت بدانم. اين مردم هستند که به ما منت گذاشته و اين لقب را به ما داده اند و طبعا بنده براي اين لطف مردم احترام فراواني قائلم.
موضوعي که همواره ذهن من را آزار مي دهد و مي خواهم آن را با متوليان فوتبال درميان بگذارم و بپرسم که آيا هرکدام از ما به عنوان فرد ورزشي اجازه داريم در پادگان ها صبح گاه اجرا کنيم؟ ممکن است هيچ کدام از ما را به به پادگان راه ندهند، پس چرا فوتبال ما آنقدر بي در و پيکر است که هر غير فوتبالي به راحتي مي تواند وارد شود و خود را متخصص و کارشناس فوتبالي جلوه دهد.
وي در ادامه مي گويد، اساسي ترين عامل در پيشرفت فوتبال صداقت و حسن نيت است. متاسفانه اين دو خصلت خوب، کمتر ديده مي شود.
داوودي در پايان با بيان اين که در امر سازندگي تيم هاي پايه بسيار ضعيف عمل شده است، افزود: تماشاگري را مي شناسم که بدون هيچ مدرک مربي گري و سواد ورزشي مدير تيم هاي پايه در يکي از اين تيم ها فعاليت مي کند.
حسن کناني
کناني، مربي و پيشکسوت فوتبال سخنان خود را به دو بخش تقسيم کرد. بخش اول مربوط به فوتبال خوزستان در رابطه با فوتبال کل کشور و بخش دوم فوتبال خوزستان در ارتباط با مشکلات داخلي استان.
کناني گفت: تيم هاي مانند آرسنال و کريستال پالاس بيش از صد سال است که با همين نام فعاليت دارند و دليل آن اين است که به تناسب رشد اقتصادي و با توجه به بافت هاي اجتماعي-فرهنگي اين باشگاه ها هم رشد کرده و به جايگاه امروزي رسيده اند.
اين مربي پيشکسوت ادامه داد: سياست گذاران فوتبال در آنجا و در کشورهاي صاحب فوتبال از زيبايي اين ورزش و از حضوربي شمار تماشاگران بهره هاي فراواني مي برند؛ اما ما چه کار کرده ايم، تيم هاي ريشه دار و قديمي ما منحل شده و در دوره هاي مختلف، تيم هاي بدون پايگاه مردمي و تماشاگر با نام هاي مختلف آمدند و رفتند و هيچ تاثيري نيز بر فوتبال نگذاشتند.
وي افزود: نخستين ضربه را فوتبال خوزستان از ليگ تخت جمشيد خورد. 16 تيم باشگاهي آبادان و 12 تيم اهواز هرکدام در يک تيم ليگ خلاصه شده و در سراسر شهرهاي استان استعدادهاي فراواني به هدر رفت.
کناني در ادامه گفت: در ابتدا ذکر کردم که تيم هاي بزرگ حرفه اي دنيا با اتکا به فکر اقتصادي و ابتکاراتي که مديران تيم ها به خرج مي دهند به منابع مالي هنگفت و سودهاي کلان رسيده و به حيات خود ادامه مي دهند. درحالي که در کشور ما بسياري از تيم ها مانند ذوب آهن، سپاهان، تراکتورسازي و...دولتي هستند.
وي در ادامه اظهار کرد: تيم ريشه دار استقلال اهواز را به بخش خصوصي سپرده اند که بعد از چند سال در اثر نبود سرمايه لازم به دسته دو سقوط کرد و الان که پروانه ليگ برتر گرفته و در اين ليگ بازي مي کند، و با اين حال نيز سرنوشت نامشخصي دارد. وي در ادامه اين پرسش را مطرح کرد که چگونه سپاهان زير پوشش فولاد مبارکه يا شرکت هاي ديگر قرار مي گيرد اما استقلال اهواز بايد اين گونه باشد؟
حسن کناني در پايان، عدم استفاده از بازيکنان جوان و بومي و استفاده از مربيان در مرز بازنشستگي را از علل افت فوتبال استان قلمداد کرد و تاکيد کرد که فوتبال استان خوزستان نيازمند راه اندازي باشگاهي در هريک از شهرستان هاست.
دومين نشست هم انديشي پيشکسوتان فوتبال فردا دوشنبه مورخ 13مهر1394 در مرکز خبرگزاري موج از خوزستان برگزار مي شود.
سيد هاشم شبيبي
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]