واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۲ مهر ۱۳۹۴ (۹:۴۴ق.ظ)
مدير عامل سازمان بنادر و دريانوردي: گردشگري دريايي در شمال کشور با انسداد و توقف همراه است موج - مدير عامل سازمان بنادر و دريانوردي با بيان اينکه خطوط کشتيراني خارجي سرمايهگذار در کشور بايد بخشي از ترانشيپ کشور را نيز تأمين کنند، گفت: گردشگري دريايي در شمال کشور با انسداد و توقف همراه است.
به گزارش خبرگزاري موج، محمد سعيدنژاد، مدير عامل سازمان بنادر و دريانوردي، در پنل تخصصي معرفي فرصتهاي سرمايهگذاري حوزه بنادر و دريانوردي که با حضور عباس آخوندي، وزير راه و شهرسازي، برگزار شد، گفت: به دليل تغيير شرايط در داخل کشور و مسائل مربوط به پساتحريم بايد تمهيدات خاصي اتخاذ کنيم تا از فرصتهاي موجود بهترين بهرهوري را ببريم. اين تغيير شرايط دو تأثير جدي در عملکرد ما در بنادر کشور داشت.
وي افزود: مدتهاست شرکتهاي سرمايهگذاري و خطوط کشتيراني براي اجراي عمليات وارد ايران ميشوند و در اين مدت مراجعات زيادي در همه زمينهها از جمله مشاوره، ساخت و سرمايهگذاري داشتهايم. رويکرد ما در سازمان بنادر و دريانوردي توجه به سرمايهگذاري است و به دنبال ايجاد بازار نيستيم، بلکه هدف ما ايجاد سرمايهگذاريهاي مشترک است. در نتيجه اميدواريم کشورها و شرکتهاي مختلف ايران را شريک خود بدانند.
وي با بيان اين که براي تغيير حجم عمليات در بنادر به تحول کمي نياز داريم، افزود: براي پاسخ به اين تقاضا تغييرات کيفي و مديريتي بايد لحاظ شود. به طور طبيعي براي استفاده از اين فرصتها بايد چارچوبهاي قانوني کشور را لحاظ کنيم. براي اينکه بتوانيم با در نظر گرفتن سياستهاي عمومي کشور، شرايط مورد نياز براي ورود سرمايهگذار را نيز فراهم کنيم بايد شيوه مديريت خاصي براي نظام واگذاريها در نظر بگيريم تا بتوان اين هدف را عملياتي کرد.
سعيدنژاد با اشاره به امضاي تفاهم با بسياري از سرمايهگذران اروپايي و آسيايي اظهار کرد: در تمامي پروژههاي تعريف شده شبکه حملونقل داخلي و ترانزيتي تعريف شده است و در اين شرايط شرط ورود خطوط کشتيراني به کشور توجه به موضوع ترانزيت است. اينکه خطوط کشتيراني فقط در حوزه بار و بازار داخلي ورود پيدا کنند براي ما مزيت نيست. اين خطوط بايد بخشي از ترانشيپ کشور را نيز تأمين کنند و اين حق ما که به دليل تحريمها از ما گرفته شده بود دوباره به ما منتقل شود.
معاون وزير راه و شهرسازي توسعه سواحل و بنادر ايران را يکي از محورهاي برنامه ششم توسعه دانست و گفت: اين موضوع به ويژه در سواحل مکران براي ما اهميت بسياري دارد که براي محقق کردن آن سازمان بنادر و دريانوردي بايد برنامه ويژهاي را طراحي کند. اينکه تنها بتوانيم بنادر و اسکلههاي جديد ايجاد کنيم مشکل ما را برطرف نميکند و ارائه تسهيلات و امتيازها و ايجاد محدوديت در مناطقي که جاذبههاي بيشتري دارند، اما؛ نميتوانند منابع دراز مدت کشور را تأمين کنند نيز ميتواند در اين مسير به ما کمک کند.
وي پيشنهاد داد: اميدوارم با تشکيل کارگروهي به رياست رئيسجمهور و وزرايي که نقش اساسي در توسعه دارند بتوانيم هر چه سريعتر به اهدافمان دست يابيم. از سوي ديگر بايد با حفظ بحثهاي حاکميتي و رعايت بازار رقابتي، سياستهاي خصوصيسازي در بنادر و فعاليتهاي دريايي را توسعه دهيم. در کنار توجه به بحثهاي حاکميتي درباره دفاع از حقوق ذينفعان نيز بايد تمهيداتي در نظر گرفته شود.
مدير عامل سازمان بنادر و دريانوردي يکي ديگر از محورهاي سياستهاي کلي کشور را تکميل شبکه ترانزيتي کشور در بخشهاي دريايي، پسکرانهها اعم از انبارها و سيلوها تا جاده و راهآهن دانست و اظهار کرد: توجه به اين موارد از تأکيدات دولت و نظام است. اگر ميخواهيم بندر چابهار به عنوان دروازه ورودي ترانزيتي به کشورهاي همسايه مطرح شود اين امر بدون توجه به پسکرانه و راهآهن محقق نميشود.
توسعه گردشگري دريايي موضوع ديگري بود که سعيد نژاد به آن اشاره کرد و گفت: در جنوب کشور اين کار شروع شده است و اين سياست در آن مناطق همچنان وجود دارد هر چند هنوز در جريان رشد و توسعه مسافري با نقطه مطلوب فاصله داريم، اما؛ بايد بگوييم که گردشگري دريايي در شمال کشور با انسداد و توقف همراه است و متخصصان و امکانات لازم براي تحقق اين کار در شمال کشور کم است ضمن اينکه انجام اين کار با هزينه بالا ميسر ميشود.
وي افزود: جامعه ما و انتظارات عمومي خواستار توسعه گردشگري دريايي به خصوص در شمال کشور است و همايش معرفي فرصتهاي سرمايهگذاري پيام روشني از سياستها و اراده موجود در کشور براي ايجاد يک تعامل سازنده با کشورهاي اروپايي و آسيايي را نشان ميدهد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]