واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۲ مهر ۱۳۹۴ (۸:۲۸ق.ظ)
رودخانهها و مسيلهاي پايتخت ايمنسازي مي شود موج-مديرعامل سازمان مشاور فني و مهندسي شهر تهران گفت: اولويت نخست طرح احيا و ساماندهي رودخانهها و قنوات شهر تهران، ايمنسازي رودخانهها و مسيلهاي شهر تهران است.
به گزارش خبرگزاري موج، مديرعامل سازمان مشاور فني و مهندسي شهر تهران ضمن اعلام خبر فوق افزود: موضوع احياي رودخانههاي پايتخت علاوه بر طرح جامع «احيا و ساماندهي رودخانهها و قنوات شهر تهران» که از سوي شوراي اسلامي شهر تهران تصويب و به شهرداري تهران ابلاغ شده، در ماده ۶۰ برنامه پنجساله دوم شهرداري تهران نيز مورد تأکيد قرار گرفته است و از اين رو هماهنگي و تبادل اطلاعات و نقطه نظرات لازم بين کارشناسان دو طرح يادشده ادامه دارد.
طهمز احمدپور با بيان آن که رويکرد شهرداري تهران در موضوع مديريت روانابهاي شهري، رويکرد مديريتي است و نه رويکرد توسعهاي، خاطرنشان کرد: در حال حاضر هيچ پروژه و يا طرحي در زمينه «ساماندهي» رودخانهها و مسيلها در شهر تهران در دستور کار نيست و ورود شهرداري تهران به موضوع رود درهها صرفا با اولويت «احيا» و «بازطبيعي سازي» صورت ميپذيرد.
وي طرح جامع «احيا و ساماندهي رودخانهها و قنوات شهر تهران» را مطابق با اسناد بالادستي دانست و يادآور شد:موضوع تمرکز روي سيلابهاي شهري موضوعي جداگانه است که به دليل اهميت آن، از سوي شوراي اسلامي شهر تهران به شهرداري ابلاغ شده است. اين بحث در ماده ۵۹ برنامه پنجساله دوم شهرداري تهران مطرح و عمليات اجرايي و مطالعاتي آن بر عهده سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران نهاده شده است.
مديرعامل سازمان مشاور فني و مهندسي شهر تهران با تأکيد بر آن که اولويت نخست طرح احيا و ساماندهي رودخانهها و قنوات شهر تهران، ايمنسازي رودخانهها و مسيلهاي شهر تهران است، ادامه داد: چهار هدف ديگر اين طرح عبارتاند از بهبود اکوسيستم شهري در محدوده حريم اکولوژيک رودخانهها، فرهنگسازي و هوشيارسازي اجتماعي نسبت به مسائل زيست محيطي و برقراري ارتباط شهر، شهروندان و رودخانه، احياي جريان کمي و کيفي پايه و تغذيه سفرههاي آب زيرزميني و بالاخره بهبود و نوسازي بافت فرسوده در حريم اکولوژيک به منظور جلوگيري از گسترش محدوده جغرافيايي شهر تهران. با اين اوصاف اولويت با ايمنسازي رودخانه است و به هيچوجه قرار نيست در ايمني شهر و شهروندان تساهلي صورت گيرد.
احمدپور با بيان اين که رفتار طبيعت در مورد مستحدثات شهري نيازمند مطالعات دقيق علمي است و اظهار نظر در مورد آنها نيازمند محاسبات است، افزود: در مهندسي آب همانند احتمال وقوع زلزله، تمامي سازهها بر اساس ميزان بارش با احتمال وقوع بحران طراحي و اجرا ميشوند و محاسبات مربوط به رود درههاي تهران نيز از اين امر مستثني نيست. اين احتمال وقوع در مراجع بينالمللي و ايراني براي رودخانهها و مسيلهاي شهري تعريف و تبيين شده است و شهرداري تهران نيز با لحاظ همين توصيهها نسبت به بررسي ايمني شهر در اطراف رودخانهها و رود درههاي تهران اقدام کرده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 4]